Çatlak Topuklar için Ev Yapımı Çözümler

Çatlak Topuklar için Ev Yapımı Çözümler

Tarafından yazılmıştır Carolina Betancourth

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Çatlak topuklar; pek çok sebepten ortaya çıkıyor olabilir. Bu bazen bir sağlık durumuyla alakalı olabilir, bazen ise sürekli sandal gibi açık ayakkabılar giymeden kaynaklanır. Yalın ayak yürümek ayakların çok çabuk kurumasına neden olabilir. Eğer koşu yapıyorsanız veya sıkça yürüyorsanız, bu da topuklarınızın çatlamasına neden olabilir ve bu oldukça rahatsızlık vericidir.

İş sağlıklı olmaya geldiğinde anahtar kelime önlemdir. Bu durumda kapalı ayakkabı giyebilirsiniz ve ayağınızı her gün kremle nemlendirebilirsiniz. Ama eğer topluklarınız zaten çatlaksa, o zaman aşağıda bulacağınız bazı ev yapımı çözümleri deneyebilirsiniz.

Çatlak topuklar için bal

tost ekmeğine bal akıtmak

Ilık bir kase suya bir fincan bal boşaltın. Bunu iyice karıştırın. Ardından ayaklarınızı bu karışımın içerisine batırın ve bir saat bekleyin. Ardından ayaklarınızı kaseden çıkarın ve topuğunuzun çatlak bölgesini bir ponza taşıyla kazıyın. Bundan sonra ayaklarınızı kurutun. Sertleşmiş cildin nasıl azaldığını hemen göreceksiniz.

Çatlak topuklar için kakao yağı

Kakao yağı topuklar için mükemmel bir nemlendirici krem görevini görebilir. Her gece yatmadan önce ayaklarınıza makul bir miktar kakao yağı uygulayın. Bu, topuklarınızı nemlendirecek ve onları yumuşatacaktır.

Çatlak topuklar için kastor yağı

bardakta çay

Kastor yağı inanılmaz yumuşatıcı ve nemlendirici özelliklere sahip bir diğer üründür. Bu yağdan bol bir miktarı pamuğa uygulayın ve ardından ayaklarınızdaki en sert cilde uygulayın. Kısa bir süre içerisinde cildiniz yumuşayacaktır ve topuklarınız çok daha güzel bir hal alacaktır. Uyarı: eğer çatlaklar cildinizin açılmasına neden olmuşsa, o zaman bu yağı uygulamayın. Ayrıca eğer hamileyseniz de bu yağı uygulamayın.

Papaya

çatlak topuklar

Papaya en iyi doğal cilt soyuculardan biridir. Bir parça papaya alın ve bunu bir püre elde edecek şekilde ezin. Ardından bunu 15 dakikalığına ilgili alana uygulayın. Bu işlemi günde 3 kere gerçekleştirin. Bunu cildinizdeki çatlakların açıklığa neden olması durumunda da kullanabilirsiniz, çünkü bu cilt dokularınızı onarır.

Olgun muz

bir sürü muz

Muzu papayaya benzer bir şekilde kullanabilirsiniz. Bir adet olgun muz alın ve bundan bir püre oluşturun. Bunu topuklarınıza uygulayın ve 10 dakika süresince etkisini göstermesine izin verin. Daha sonra ılık suyla durulayarak uyguladığınız bütün parçaları aldığınızdan emin olun. Bunu günde bir kere, tercihen geceleyin gerçekleştirin.

Gliserin

Gliserini gül suyuyla karıştırmak cildi yumuşatmak için mükemmel bir yoldur. Gliserin doğanın en iyi nemlendiricilerinden biridir; gül suyu ise sertleşmiş bölgeleri yumuşatmaya yardımcı olur. Bu iki maddeyi karıştırın ve parmak uçlarınızı kullanarak uygulayın. 15 dakika etkisini göstermesine izin verin ve ardından soğuk suyla durulayın.

Avokado ve muz

Ayrıca doğal bir avokado ve muz kremi kullanmanızı da öneririz. Bunun için yarım bir avokadoya ve bir adet ufak uza ihtiyacınız olacak. Her iki malzemeyi de temin ettikten sonra onları blendırdan geçirip bir krem elde edinceye kadar karıştırın. Ardından bu kremi topuklarınıza uygulayın ve yavaşça masaj yapın. En iyi sonuçları almak için bunu cildinizin durumuna göre haftada 4 defa gerçekleştirebilirsiniz.

Ponza taşı (sünger taşı)

ponza taşı

Son olarak sırada ayakları güzelleştirmek için olmazsa olmaz olan ponza taşı var. Ponza taşı özellikle güzel bir banyoyla birlikte etkili olur. Ayaklarınızı ılık suyla 20 dakika nemlendirin. Ardından hafif bir şekilde ponza taşını uygulayın. Bu ölü hücreleri alacaktır. Ardından ayaklarınızı bir güzel durulayın, kurulayın ve nemlendirici bir krem uygulayın. Bunu her gece yapın.

Umarız çatlak topukları tedavi etmek için bu ev çözümleri faydalı olur ve iyi sonuçlar elde edersiniz. Unutmayın, vücudunuza sürekli olan gerekli ilgiyi göstermek onu sırf başkaları için değil, sizin için de daha estetik olarak hoş kılar.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.