En İyi 9 Doğal Ağrı Kesici

En İyi 9 Doğal Ağrı Kesici

Tarafından yazılmıştır Yamila Papa Pintor

Son Güncelleme: 25 Mayıs, 2022

Ağrı kesicilerin amacı, vücudun herhangi bir kısmındaki, özellikle baş, kas ve eklemlerdeki ağrıları hafifletmek veya yok etmektir. Eczanelerden satın alabileceğiniz farklı türlerde ağrı kesici ürünler mevcuttur.

Ancak doğal alternatifleri tercih edenlerin bu makaleyi gözden geçirmesi önerilir. En iyi doğal ağrı kesicilerin hangileri olduğunu burada öğrenebilirsiniz.

1. Zeytinyağı

Zeytinyağı, lezzetli olmasının yanı sıra, pek çok ağrıya iyi gelen, doğanın bize sunduğu bir ilaçtır. Saf sızma zeytinyağı kullanmanızı öneririz. Marketlerde satılanlardan daha sağlıklı olacaktır.

şişelenmiş doğal zeytinyağı

Bu yağ ibuprofen ve diğer steroidsiz iltihap önleyici ilaçlarla aynı etkiyi gösteren doğal bir maddeye sahiptir. Araştırmalar, zeytinyağının ağrıyı azaltabilme özelliği sayesinde, ağrı kesici işlevi görebileceğini göstermiştir.

Zeytinyağı, doğal bir tedavi yöntemi olduğu için, kimyasal ilaçlara nazaran kan pıhtısı oluşumu, Alzheimer hastalığı veya kansere neden olma konusunda sağlığımız açısından daha az risk taşır.

2. Zerdeçal

Zerdeçal, en iyi doğal ağrı kesicilerden biri olan, vücutta ağrıyı bloke eden ve aynı zamanda iltihapla mücadelede etkili olan kürkümin içermektedir. Herhangi bir yan etkisinin bulunmaması nedeniyle ilaçların yerine kullanabilirsiniz.

Çeşitli araştırmaların gösterdiği gibi, zerdeçal sinir taşıyıcılarının beyne iletilmesini “iptal” ederek romatoid artrit ağrılarını durdurmaya yardımcı olabilir.

zerdeçal tozu

Zerdeçalın önerilen günlük tüketim dozajı yaklaşık 600 miligramdır. Bu baharattan en iyi faydayı elde etmek için günde üç öğün olmak üzere tüketebilirsiniz.

3. Balık Yağı

Balık yağı, omega-3 yağ asitleri içermesi nedeniyle, yoğun ağrıya neden olan ve ayrıca artritin nedenlerinden biri olan lökotrien ve sitokin gibi iltihap içeren kimyasal maddelerin üretimini bloke edebilir.

balık yağı

Balık yağı tüketimi, Crohn hastalığının şiddetini kayda değer bir şekilde azaltabilir. Aynı zamanda, insanların alışkanlık haline getirdiği ve etkili olması için her geçen gün daha yüksek miktarda kullanması gereken steroid ve diğer sağlık ürünlerine bağımlılığını da azaltmaya yardımcı olur.

4. Yaban mersini

Bu mavimsi, ufak, lezzetli meyvenin çok faydalı özellikleri vardır. Sindirim enzimlerinin iltihaplanmasından sorumlu serbest radikalleri yok edebilen pek çok antioksidan içerdikleri için, iltihap önleyici görevi görürler. Bu iltihaplanma ülsere, üriner enfeksiyonlara veya zayıf bir sindirim sistemine neden olur.

yaban mersini meyvesi taneleri

Araştırmalara göre, günde bir fincan yaban mersini tüketmek üriner yolu enfeksiyonlarının neredeyse %60’ını önlemektedir. Bu meyveler aynı zamanda kanı temizlemek, inflamasyon oluşumunu ve sıvı birikimini azaltmak ve diyabetik hastalarda şeker seviyesini azaltmak için faydalıdır.

5. Üzüm

Üzüm, günümüzde bilgisayar kullanımı veya televizyon karşısında doğru oturmama sonucu sıkça görülen sırt ağrılarına karşı ağrı kesici görevi görür. Üzümün antienflamatuar özellikleri bel bölgesindeki kan akışını artırır ve böylece ağırları azaltır.

dalında üzüm

Araştırmalara göre, üzümün avantajlarından faydalanmak için günde bir bardak kadar üzüm tüketmek gerekir. Bu sayede sırt, boyun, omuz ve bel ağrılarının hafiflemesi sağlanabilir.

6. Yulaf

Yulaf, vücudunuz açısından faydalı pek çok özelliğe sahiptir. Bu nedenle yulafı kahvaltıda sütle, portakal suyuyla ve yoğurtla birlikte tüketmenizi öneririz. Yulaf, mükemmel bir enflamasyon önleyicidir ve kadınlarda adet döngüsü esnasında pelvik bölgede ağrıyı azaltır.

ağrı kesici olarak yulaf ezmesi

Yulaf aynı zamanda vücuttaki çinko miktarını artırmak için de idealdir ve özellikle endometriozisten muzdarip olanlar için çok faydalı olacaktır. Yulafı etle, tavukla, sebzeyle, meyveyle veya çorbayla birlikte tüketebilirsiniz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: 

Bu 5 Doğal Maddeyle Kas Ağrılarınızı Rahatlatın

7. Sarımsak

Sarımsağın sayısız faydası vardır ve ağrı kesici özelliği bunlardan sadece bir tanesidir. Sarımsak, artrit kaynaklı eklem ağırlarına iyi gelmektedir.

  • Sarımsaktan tam anlamıyla faydalanabilmek için, bir diş sarımsağı soyun ve onu bir çorba kaşığı yağda ısıtın.
  • Bunu ağrıyı hissettiğiniz bölgeye uygulayın ve etkisini göstermesini bekleyin.
  • Ağrının derhal hafiflediğini ve rahatsızlığın elimine edilmeye başladığını fark edeceksiniz.
kas ağrıları için sarımsak
  • Sarımsağı ayrıca diş ağrısını tedavi etmek için de kullanabilirsiniz.
  • Bunun için üç diş sarımsağı ezin ve bunu bir miktar tuzla karıştırın.
  • Bu karışımı, sizi rahatsız eden dişe uygulayın ve birkaç dakika bu şekilde bekletin.
  • Böylece, tükürük bezlerinizin çalışması ve sarımsağın suyu, en kötü diş ağrısını bile kısa sürede geçirecektir.

8. Elma Sirkesi

Elma sirkesi, salatada kullanılmasının yanında mükemmel bir ağrı kesicidir. Sirkenin tüm vücuda etki eden alkalin etkileri mevcuttur. Elma sirkesi, midenin üst kısmındaki asidite ve enflamasyonu hafifletmektedir.

elma sirkesi faydaları

Elma sirkesinin faydalarından yararlanmak için bir çorba kaşığı sirkeyi bir fincan suyla karıştırın. Bunu mide reflüsü deneyimlediğinizde içerseniz mükemmel sonuçlar alırsınız.

9. Papatya Çayı

Papatya çayı, kaslardaki iltihabı azaltmanın yanı sıra, sinirleri yatıştırmada da oldukça etkilidir. Papatya, vücudunuz için faydalı bolca özelliğe sahiptir ve sırt, boyun ve bel ağrılarınızı hafifletmeye yardımcı olur.

demlenmiş papatya çayı

Gün boyunca ve geceleri üç bardağa kadar papatya çayı içmeniz önerilir. Bunun kısa süre içerisinde kaslarınızı ve eklemlerinizi rahatlattığını göreceksiniz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Caballero-Gutiérrez, L., & Gonzáles, G. F. (2016). Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta Médica Peruana, 33(1), 50-64.
  • de Cos, P. S., & Pérez-Urria, E. (2014). Cúrcuma I (Cúrcuma Longa L.). Reduca (Biología), 7(2).
  • Jurenka, J. S. (2009). Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research. Alternative medicine review, 14(2).
  • Puertollano, M., Puertollano, E., Álvarez de Cienfuegos, G., & De Pablo, M. A. (2010). Aceite de oliva, sistema inmune e infección. Nutrición Hospitalaria, 25(1), 1-8.
  • Basu A, Du M, Leyva MJ, Sanchez K, Betts NM, Wu M, Lyons TJ. Blueberries Decrease Cardiovascular Risk Factors in Obese Men and Women with Metabolic Syndrome. The Journal of Nutrition 2010; 140 (9): 1582-1587. Available at: https://doi.org/10.3945/jn.110.124701.
  • Vélez-Marín, M., Uribe-Velásquez, L. F., & Souza, M. I. L. (2012). Papel del resveratrol de uva como antioxidante. Revista luna azul, (34), 240-256.
  • García Bacallao, L., Rojo Domínguez, D. M., García Gómez, L. V., & Hernández Ángel, M. (2002). Plantas con propiedades antiinflamatorias. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas, 21(3), 214-216.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.