Doğal Yollarla Gazdan Kurtulmak İçin Bu Egzersizleri Yapın

Diyetiniz ve yaşam tarzınız hayatınızda ve sindiriminizde önemli bir rol oynar. İşte buradan doğal yollarla gazdan kurtulmanızı sağlayacak bazı ipuçları ve egzersizlere ulaşabilirsiniz.
Doğal Yollarla Gazdan Kurtulmak İçin Bu Egzersizleri Yapın
Carlos Fabián Avila

Yazan ve doğrulayan doktor Carlos Fabián Avila.

Son Güncelleme: 24 Şubat, 2022

Doğal yollar ile vücudunuzdaki gazdan nasıl kurtulabileceğinizi öğrenmek ister misiniz? Çoğu insan bu soruyu “evet” olarak yanıtlar, çünkü vücuttaki gaz insanı sıkıntıya sokar ve herkesin hayatını bir derece etkiler. Bu makalede, sizi bu rahatsızlıktan kurtarmaya yaracak bazı ipuçları öğreneceksiniz.

Gaz, vücut tarafından yenilen besinlerin sindirimi sırasında üretilir. Küçük olabilir ya da oldukça kötü olabilir ve kötü kokular üretebilir, ki bu da insanı her şeyden daha çok rahatsız eden kısımdır.

Gaz Türleri ve Nedenleri

Gaz iki şekilde üretilebilir. Birincisi bir püskürtme ya da geğirme olarak bilinir ve aşağıdaki nedenlerden oluşur:

  • Çok hızlı yemek yeme
  • Sakız çiğnemek
  • Hava yutmak

Diğer gaz formları sindirim sisteminin alt kısmında üretilir. Şişkinliğe neden olan gıdalar arasında:

  • Lahana ve ilgili sebzeler
  • Baklagiller
  • Meyve (elma, üzüm)
  • Gazlı içecekler

Bu gıdalar genellikle sindirim sistemini ağırlaştırır. Fiziksel sorunlara neden olmanın yanı sıra, büyük bir utanç yaratabilirler.

Gazın Ortadan Kaldırılması için Egzersizler

Bu egzersizler hem yetişkinler hem de çocuklar için kolay ve uygulanabilir. En önemli şey, vücudun hareket etmesini sağlamak, böylece vücuttaki gaz hareket edebilir ve vücuttan dışarı atılabilir.

1. Bisiklet Sürmek

doğada bisiklete binmek

Bisiklet, her yaştan insan için çok popüler bir aktivitedir. İsterseniz dışarıda ya da sabit bir bisiklet üzerinde yapılabilir; bu tamamen ne kadar zamanınız olduğuna bağlıdır. Bisiklet sürerken yaptığınız hareketler midenizi harekete geçirecektir ve daha sonra gaz çıkartmanıza yardımcı olacaktır: Eğlenceli ve kolay bir şekilde gazdan kurtulmanın doğal bir yoludur.

2. Bebek pozu

Bu bebek pozu, gazdan hızlı bir şekilde kurtulmak istiyorsanız çok faydalıdır. Bu pozu dizlerinin üzerinde oturtarak, vücudunuzu öne doğru bükerek ve kollarınızı uzatarak yaparsınız. Ve bu şekilde 30 saniye bekleyiniz.

  • Başka bir varyasyon: Sırt üstü uzanın, bacaklarınızı kaldırın ve dizlerinizi hafifçe bükün. Ayaklarınızı ellerinizle tutun ve en az 30 saniye bu şekilde dengede bekleyin.

3. Kalçanızı hareket ettirin

Bu egzersiz çok kolay ve vücuttaki gazdan kurtulmak için mükemmel bir yoldur.

  • Dizlerinizi biraz bükerek, rahat bir yere yatın. Kollarınızı başınızın yanına doğru uzatın.
  • Kalçanızı çevirin, dizlerinizi bir taraftan diğer tarafa doğru taşıyın.

Hareket ederken, hafifçe nefes alın. Gövdenizi ya da omuzlarınızı hareket ettirmeden bacaklarınızı hareket ettirin.

4. Kobra Pozu

Kobra pozu, şişkinlik için mükemmel bir yoga pozudur. Sadece yüzüstü rahat bir yüzey üzerinde uzanın. Ayaklarınızın ve ellerinizin uçları ile kendinizi destekleyin ve ellerinizi omuzlarınızın altına yerleştirin.

  • Nefes alırken kollarınızı uzatın, böylece vücudunuzun geri kalan kısmını hareket ettirmeden göğsünüz, kademeli olarak yukarı kaldırırsınız.
  • Eş zamanlı olarak kalça kaslarınızı kasın. Burnunuz ile nefes alarak bu pozisyonda en az 30 saniye kalın.

5. Aşağı bakan köpek

aşağı bakan köpek

Aşağı bakan köpek pozu ya da yogada dhanurasana olarak bilinen bu poz, gazdan kurtulmanın son yoludur. Buna ek olarak, vücudunuzu da güçlendiriyor olacaksınız. Yoga ayrıca adet krampları tarafından üretilen gazı çıkarmaya da yardımcı olur.

Bu pozisyonu başlatmak için, başınızı kollarınız ile beraber vücudunuzun yanlarına doğru gerdirmeniz yeterlidir ve bacaklarınız da arkaya doğru uzanmalıdır.

  • Dizlerinizi bükün, ayaklarınızı öne getirin böylece ayak bileklerinizi tutabilirsiniz.
  • Bu pozisyonda birkaç saniye kalın.

Bu egzersizleri yaparken biraz zaman harcayın ve bu şekilde — beraberinde getirdiği rahatsızlık ve utançla birlikte gazdan kurtulacaksınız!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.