Hemen Düzeltmeniz Gereken 7 İlişki Hatası

Ne kadar sağlam bir ilişkiniz olursa olsun, bazı davranışlar ve yanlışlar ilişkiyi dağıtır ve aranızdaki kıvılcımı söndürür.
Hemen Düzeltmeniz Gereken 7 İlişki Hatası

Tarafından yazılmıştır Okairy Zuñiga

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Bazı istatistikler, iki evlilikten birinin boşanmayla sonlandığını söylüyor. Fakat söylemedikleri şeyler ise, boşanma ile ilgili faktörler. Peki düzeltmeniz gereken 7 ilişki hatası hakkında bilginiz var mı?

Kolayca önleyebileceğimiz yaygın hataların var olduğu söyleniyor. Bunlar yaygın olsa da, genellikle eşinizle olan ilişkinizin istikrarını ciddi şekilde etkilemektedir.

Sevgiye dayalı ilişkiler her zaman kolay değildir. Eğer bir ilişkide olmaya karar verdiysek, fedakarlık ve çaba göstermeliyiz. Kendimizi bazı şeyler yapmaya zorlamak, bir ilişkinin bozulmasını önleyebilir. Hatta belki ilişkinin sonlanmasını bile önleyebiliriz.

1. Partnerinizin kıymetini bilmemek

Herhangi bir ilişkide olabilecek bir sorun budur. Zamanla, eşimize, aslında bizim için ne kadar önemli olduklarını göstermeyi unuturuz.

Nazik hareketleri ve küçük detayları hep unuturuz. Bunların hepsi bir ilişkinin başında hayatidir. Unutmayın, ilişkiler hep bakılmalı ve beslenmelidir.

Eşiniz, aslında sizin için ne kadar önemli olduğunu anlamayı hak ediyor. Hepimizin onlara ne düşündüğümüzü göstermek için biraz zaman ayırması gerekiyor.

Bu ayrıntıları düşünmeye başlamak için kolay bir yol şudur; kendinize “hayatım onsuz nasıl olurdu?” diye sorun. Sadece dikkat etmediğiniz için rutinin ilişkinizi dağıtmasına izin vermeyin.

2. Yalan söylemek

Romantik ilişkiler güven üzerine kuruludur. Bazı insanlar küçük beyaz yalanların çok da problem olmadığını söyler. Fakat güçlü bir güven ilişkisine sahip olmak için, küçük yalanlar bile söylememelisiniz.

Gerçeğin sonunda ortaya çıkacağı fikri ile yaşayın. Yalanlar çok etkilidir. İnsanların bir ilişkide yaptıkları en kötü hatalarından biridir.

Eşiniz muhtemelen, küçük bir şeyler hakkında yalan söylüyorsanız, büyük şeyler hakkında da yalan söyleyeceğinizi düşünecektir.

Eşinizden bazı şeyleri saklamak da aynı sinyali gönderir. Bir tartışmadan sonra partnerinizle konuşmaktan kaçınmanız normaldir. Aslında, biraz zaman vermek, akıllıca yapılırsa olumlu bir şey olabilir.

Bu, eşinizi öfkelendirecek bir şey söylemenizi ve söylediğinize pişman olmanızı önleyebilir. Fakat, araya eğer çok uzun bir zaman koyarsanız, eşinizi incitebilirsiniz. Bunun sebebi, bu kadar uzun süre göz ardı ederek eşinize değersizmiş gibi hissettirmenizdir.

3. İlişki hatası: Saygı göstermemek

Eşinize sizi üzen ya da rahatsız eden şeyleri söyleyebilirsiniz. Ancak bunu onun hatası gibi göstermeden yapmaya çalışmalısınız. Sözlerini kesmekten kaçınmalısınız.

Ayrıca ikiniz de sakinken konuşmaya çalışın. Böyle yapmak, yanlış anlaşılmaları önlemek için önemlidir. Unutmayın, af dileyebilirsiniz, ancak sözlerinizi geri alamazsınız. Artan saygı eksikliği, ilişkinizin bozulmasına neden olabilir.

Eşimizi düşünmeden önemli kararlar almak ona saygı göstermemenin bir diğer yoludur. Bu çok yaygındır. Ancak, eğer dikkat edersek, bunu önleyebiliriz.

Onların fikirlerinin değerli olduğunu hatırlamak önemlidir. Ayrıca, eşiniz de sizinle ortak konulara katıldığı için mutlu olacaktır.

4. Varsayımlar yapmak

Hataları önlemek için, iyi iletişim kurmaya odaklanmak önemlidir. Ne istediğinizi, hissettiğinizi ve düşündüğünüzü açık ve net bir şekilde belirtmeniz gerekir.

Bu önemlidir. Eşiniz de dikkat etmeli ve sizi anlamalıdır. Fakat siz de onu anlamak için çaba göstermelisiniz. Karşı tarafa sormadan çıkarımlarda, varsayımlarda bulunmayın. Eğer eşiniz size bir şey söylediğinde güvenmiyorsanız, kime güveneceksiniz?

5. Onu sevdiği şeylerden uzaklaştırmak

Partneriniz sizi sevdiğiniz şeylerden uzaklaştırsa nasıl hissederdiniz? Bir ilişkiyi iki kişi kurar. Her iki kişi de hayatlarını, farklılıklarına rağmen, birlikte yaşamayı kararlaştırmıştır.

Bir ilişkide bile, iki tarafın da bireyselliğini koruması önemlidir. Her iki kişi de kendi faaliyetlerini yapabilmelidirler.

Karşı taraftan, sevdiği bir şeyi yapmayı bırakmasını istemek veya ima etmek kötüdür. Bu, kişiliğinin bir parçasını ifade eden yönlerini engellemek gibidir. İhtiyacınız olan şey, ilişkinizde iyi bir dengedir. Eğer bunu kaybederseniz, ilişkiniz boğucu olur.

6. Sadece kendi tatmininizi düşünmek

Seksin insan doğasında olduğunu söylemek yeni bir şey sayılmaz. Bir ilişkide, cinsel uzlaşma çok önemlidir. Bunu, genel olarak ilişkinizi hızlıca geliştirmenin bir yolu olarak bile kullanabilirsiniz.

Eğer cinsel ilişkide bencil olursak, yalnızca memnuniyetimiz konusunda endişelenirsek, büyük bir hata yapmış oluruz. Böyle yaparak eşinizi yalnızca cinsel bir nesne gibi hissettirirsiniz.

7. İlişki hatası: İlişkiyi sürekli sorgulamak

İlişkinizi sürekli sorguladığınızı gösteriyor olabilirsiniz. İkiniz arasındaki uzlaşmadan veya ilişkiden şüphe ettiğinizi de gösteriyor olabilirsiniz.

Bu aynı zamanda partnerinize ilişkinin bir yere varmadığını söylemek gibidir. Bu, birçok şey yüzünden olabilir. Bazı yaygın faktörler; korku, düşük öz saygı, güven eksikliği ve daha pek çok şeydir. Sorunu çözmek için, ilişkinizi sorgulamaya neyin yol açtığını bilmeniz gerekir.

İlişkinizi sürekli sorgulamak, eşinizin güvensiz hissetmesine sebep olabilir. Bu genellikle ilişkinizi yavaşlatır. Bu hatalarından birini yaptığımızı düşündüğümüz anda, bunun farkında olmak çok önemlidir. Eğer nasıl hareket ettiğinizin farkında olursanız, eşinizle iyi bir ilişki kurmanız için daha iyi bir şansınız var demektir.

Önemli olan umudunuzu kaybetmemektir. Bütün çabalarımızı, ilişkimizin uyumunu yeniden yakalamak üzerine yöneltmeliyiz. Bu 7 ilişki hatası üzerine düşünün ve bunları yapmayın.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Laca Arocena, Francisco Augusto., Mejía Ceballos, Juan Carlos. (2016).DEPENDENCIA EMOCIONAL, CONSCIENCIA DEL PRESENTE Y ESTILOS DE COMUNICACIÓN EN SITUACIONES DE CONFLICTO CON LA PAREJA. https://www.redalyc.org/pdf/292/29251161006.pdf

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.