Kilo Vermek İstiyorsanız Kaçınmanız Gereken 5 Gıda

Kilo vermek veya formunuzu korumak için tüm meyveler harika değildir. Çok şeker içeren pek çok meyve vardır. Bu yazımızda, bolca yiyebileceklerinizi ve normal bir oranda yemeniz gerekenleri inceleyeceğiz.
Kilo Vermek İstiyorsanız Kaçınmanız Gereken 5 Gıda
Elisa Morales Lupayante

tarafından incelendi ve onaylandı. beden eğitimi pedagogu ve beslenme uzmanı Elisa Morales Lupayante.

Tarafından yazılmıştır Equipo Editorial

Son Güncelleme: 04 Ocak, 2023

Formda kalmanın veya bir rejimi takip etmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu aslında düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Kilo vermek istiyorsanız ne yapmalısınız?

Oldukça basit: Kilo almanıza sebep olan gıdalardan kaçının! Bu yazımızda, kilo almamak için kaçınmanız gereken 5 gıdayı sizinle paylaşacağız. Eğer bu önerileri takip ederseniz, aklınızda belirlediğiniz hedeflere hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Kilo vermek için kaçınmanız gereken yiyecekler

1. Avokado yerine Kırmızı meyveler

avokado salatası

Avokadonun vücuda sağlıklı yağlar sağlayan bir meyve olduğu gerçeğinin yanı sıra, aşırı tüketmemeniz gerektiği de unutulmamalıdır. Eğer çok fazla miktarda tüketirseniz tam tersi etki yapabilir.

Bunun nedeni yüksek kalorili içeriğidir; avokado yaklaşık 200 Kcal içerir. Bu nedenle az miktarlarda yemeniz iyi bir fikirdir. Onun yerine, bir avuç kırmızı meyve tüketebilirsiniz.

Kırmızı meyveler yağ yakmak, metabolizmayı hızlandırmak ve açlık duygusunu yatıştırmak için en iyi seçeneklerdendir. Bunun sebebi bu meyvelerin vücudu toksik maddelerden ve yağ birikiminden uzak tutan antioksidan özellikleridir.

Bu makaleye de göz atın: Kilo Vermenize Yardımcı 6 Esansiyel Yağ

2. Armut yerine Karpuz ve kavun

Karpuz ve kavunun yüksek su ve lif içeriği bu meyveleri faydalı yapar. Bu meyveler gün boyunca yemeyi seçtiğiniz gıdaların geri kalanının daha iyi sindirilmesine de katkıda bulunur.

Bu nedenle bu meyveleri kahvaltıda güzel bir meyve salatasına karıştırarak tüketmeniz iyi bir fikirdir. Ya da isterseniz, şekersiz bir smoothie yapabilirsiniz. Uzmanlar kabızlığa neden olabildiği için çok fazla yememenizi tavsiye etse de, armutta aynı zamanda bol miktarda lif bulunur.

3. Kayısı vs. Çilek

çekirdek ve kayısı

Kayısı, bol vitamin içeriğinin yanı sıra vücudumuz için çok sayıda fayda içeren çok besleyici bir meyvedir. Bununla birlikte, aşırı tüketimi bir dizi komplikasyona neden olabilir. Eğer çekirdeğini ısırmak istiyorsanız dikkatli olmalısınız. Bu meyvenin çekirdeğinde amigdalin adı verilen kimyasal ve doğal bir madde içerir.

Bu nedenle, aşırı miktarlarda tüketildiğinde midenin duvarlarına kolayca yapışır. Sonuç olarak, vücut onu parçalamaktan sorumludur ve bu sebepten de mide bulantısı yaşayabilirsiniz.

Bu nedenle, bunun yerine çileği tercih etmek daha iyidir. Çilek, şeker oranı düşük ve sindirimi çok daha kolay olan bir meyvedir. Ayrıca, istediğiniz forma kavuşmanıza yardımcı olacak bol miktarda antioksidan faydaları vardır.

4. Üzüm yerine Elma

İster yağlardan kurtulmak isterse fazla kilolarınızdan kurtulmak olsun, elma yemek size yardımcı olabilir. Yüksek lif içeriğinden dolayı sindirime yardım etmek için harika bir gıda olmsıya kalmaz; ek olarak, pek kalori de içermez. Bir elma ortalama 100 kaloridir.

Öte yandan, üzüm, yüksek şeker içeriğine sahip olmamasına rağmen, suyu oldukça kalorili ve şekerlidir. Ayrıca, diş minelerini aşındırabilir ve çekirdeklerini çok sık yerseniz, bağırsağın işlevlerini değiştirebilir.

5. Muz yerine Greyfurt

bol muz

Hızlı kilo vermek için, greyfurtu tercih etmek iyidir. Greyfurt, muzdan daha güçlü özelliklere sahip bir meyvedir. Muz, daha yavaş tüketilen ve greyfurttan daha yüksek bir kalori yüzdesine sahip olan gıdalar kategorisindedir.

Her halükarda, listede bulunan gıdalar kilo verme diyeti için şiddetle tavsiye edilmediği için, bunların beslenmenizden tamamen çıkarılması gerektiği anlamına gelmediğini unutmamalısınız.

Tüm meyveler belli bir yağ ve şeker yüzdesi içerir. Mesele, onları doğru miktarda nasıl yiyeceğini bilmektir. Dengeli bir beslenme şekli ve egzersiz yapmak, sonuç almak için esastır.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Better Health Chanel. Alcohol and weight gain. Department of Health. Victoria State Government. Noviembre 2017.
  • Dhaka V, Gulia N, et al. Trans fats-soruces, health risk and alternative approach. A review. Journal of Food Science and Technology. Octubre 2011. 48 (5): 534-41.
  • International Agency for Research on Cancer (IARC). IARC Monographes evaluate consumption of read meat and processed meat. World Health Organization. Octubre 2015.
  • Harvard T. H. Chan. Added Sugar. Harvard School of Public Health.
  • Malik V. S, Pan A, et al. Sugar-sweetened beverages and weight gain in children and adults: a systematic review and meta-analysis. American Journal of Clinical Nutrition. Octubre 2013. 98 (4): 1084-102.
  • National Institutes of Health. Eating highly processed foods linked to weight gain. U. S. Department of Health and Human Services. Marzo 2019.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.