Mobilyaların Tozunu Almak İçin Beş Malzeme

Tozun evinize girmesini önlemek imkansızdır. Ancak, mobilyalarınızın üzerinde toz birikmesini ve mobilyanıza zarar vermesini önleyebilirsiniz. Mobilyalarınızı zaman zaman temizlemelisiniz.
Mobilyaların Tozunu Almak İçin Beş Malzeme

Tarafından yazılmıştır Jose Popoff

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Bu kaçınılmazdır: toz alsanız da almasanız da mobilyalarınızın üzerinde toz birikecektir. Tozların parçacıkları o kadar küçüktür ki evinize girmesini engellemek neredeyse imkansızdır. Evinizin kapısını her açtığınızda havadaki ve kıyafetlerinizdeki toz parçacıkları içeri yayılır. Bu toz mutlaka mobilyalarınızın üzerine yerleşmenin bir yolunu bulacaktır.

Eğer mobilyalarınızın üzerinde toz birikmesine izin verirseniz daha hızlı bozulacaklardır, parlaklıklarını kaybederek  donuk görüneceklerdir . Ayrıca, toz birikintileri alerjilere ve solunum yolu rahatsızlıklarına neden olduğundan dolayı ciddi sağlık tehlikelerine yol açar. Bu nedenle, evinizdeki tozları almayı bir rutin haline getirmelisiniz.

mobilyanın tozunu alan kadın

Mobilyanızın Tozunu Almak İçin Malzemeler

Bu yazıda, mobilyalarınızın tozunu temizlemek için kullanabileceğiniz 5 malzemeyi paylaşıyoruz. Sadece toz almanın etkili olmayacağını unutmayın, tozu ancak silerek yok edebilirsiniz ve böylece başka yerlere de yapışmasını engellemiş olursunuz.

1. Sirke ve Zeytinyağı Ev Temizleyicisi

beyaz sirke

Bu temizlik malzemesini yapmak oldukça kolaydır ve sadece halihazırda evde bulunan malzemelere ihtiyacınız olacaktır.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (20 gr)
  • Yarım kaşık esansiyel limon yağı (3 g)
  • Çeyrek bardak beyaz sirke (60 ml)
  • 420 ml su
  • 1 sprey şişesi (500 ml)
  • 1 mikrofiber bez

Hazırlanışı

  • Zeytinyağı ve limon esansiyel yağını karıştırarak başlayın.
  • Ardından su ve beyaz sirke ekleyin. İyice karıştırın ve homojen bir karışım elde edince sprey şişesine boşaltın.
  • Solüsyonu mobilyanıza püskürtün ve birkaç dakika bekletin.
  • Son olarak, mikrofiber bez ile silin.
  • Bu solüsyon özellikle cam, metal, ahşap ve deri yüzeylerde oldukça etkilidir.

2. Mobilya Mendilleri

  • Mobilyalarınızı tozdan korumak için bu solüsyonu kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ahşap mobilyalarınızı günde bir kez bu mendillerle temizlemektir.
  • Bu mobilya mendillerini süpermarketlerde çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Sık sık bu mendilleri kullanmak ahşap mobilyalarınızın toz birikintileriyle lekelenmesini önleyecektir.

3. Karbonat

Işıkta veya mobilyanızın üzerinde gördüğünüz tozlar sadece pislik parçacıklarından ibaret değillerdir. Ayrıca ölü deri hücrelerinden ve birçok mikroptan oluşmaktadırlar. Bu mikroplar arasında akarları ve sağlığı tehdit eden diğer düşmanlar bulunur.

Yüzeyleri temizlemek için karbonat kullanmak, özellikle metal yüzeylerde tozları gidermek için etkili olabilir. Mobilyalarınızın rengini canlı tutmak için bu talimatları izleyerek karbonatı kullanabilirsiniz.

karbonat

4. Sirke veya Limon Suyu

Sirke, antiseptik etkisi sayesinde tozda bulunan mikroorganizmaları öldürmeye yardımcı olduğundan dolayı patojenleri yok etmede etkili yakıcı bir maddedir. Ancak, bu mükemmel niteliğe karşın olumsuz bir etkiye sahiptir. Kokusu, temizlemek istediğiniz yüzeylere nüfuz edebilir.

Bu nedenle zeytinyağı ve uçucu yağ ile karıştırılması tavsiye edilir. Ve eğer sirkenin kokusunu sevmiyorsanız, limon suyu ile kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir bezi limon suyu ile ıslatın ve mobilyanızı bu bez ile silin. Mobilyalarınız yeni gibi görünecekler!

5. Bebek Mendilleri

Bebek mendilleri nemli, antiseptik ve ucuzdurlar. Ayrıca, dar yüzeylerdeki tozu temizlemek söz konusu olduğunda çok amaçlı olarak kullanılabilirler. En iyi kısmı ise ferahlatıcı bir aroma bırakmalarıdır. Ve eğer kokularını beğenmiyorsanız her zaman kokusuz mendilleri seçme şansınız bulunmaktadır.

Mobilyalarınızdaki tozu temizlemek için sizin de kendinize ait hileleriniz olduğunu biliyoruz. Onları bizimle paylaşın ve bizimkiler hakkında ne düşündüğünüzü bize söyleyin!


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.