Nasır Doğal Yollarla Nasıl Tedavi Edilir?

Nasır Doğal Yollarla Nasıl Tedavi Edilir?

Son Güncelleme: 09 Nisan, 2017

Nasır çok acı verici bir rahatsızlıktır; yürüme yetisini dahi etkileyebilir ve hatta engelleyebilir. Günlük aktivitelerinizi olumsuz şekilde etkiler. Nasırlar, çoğu zaman ayak bakım eksikliğinden dolayı görülmektedir. Bunlar vücudunuzu tehdit eden çok önemli rahatsızlıklardır, dikkate alınması gerekir. Fakat insanlar yeterince bu hastalıklara önem vermemektedir. Aşağıdaki yazıda, size nasırlar ile baş etmenin doğal ipuçlarını açıklayacağız.

Nasırlar: Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Öncelikle nasırlar, vücudumuzun basınç halinde olan alanlarında veya sürekli sürtünme olan bölgelerinde oluşan ve vücuda ciddi bir rahatsızlık veren bir olgudur. Özellikle yanlış ayakkabı kullanmak bunun bir sonucu olabilmektedir. Nasırlar, ellerimizde de görülebilir. Sadece ayaklara has bir rahatsızlık değildir. Eğer uzun süre bir iş yaparken aynı elinizi kullanmak zorunda kalırsanız, ellerinizde de nasır çıktığını göreceksiniz. Ancak ayaklarda çıkan türleri, el ve diğer bölgelerde görülen türlerinden çok daha acı verici, vücudu çok daha rahatsız edicidir. Çünkü yürümenizi dahi engelleyebilirler. Bu sorunlar kullandığınız ayakkabılardan dolayı da gerçekleşebilir.

Öncelikle ”derinin belirli sebeplerden ötürü kalınlaşması” ile nasır arasındaki farkı kavramamız gerekmektedir. İkincisi, sertleştirilmiş keratin merkezi çekirdeği ile kornea topaklar üzerine baskı yapıldığında çok acı vermektedir. Bu rahatsız edici sorunlar genellikle vücudun ayak tabanında veya ayak tabanının eklem bölgelerinde görülmektedir. Nasırlar bazen büyük boyutta olabilmektedir (bunlar yaklaşık olarak 2.5 cm uzunluğunda olabilir), ölü deri üzerinde kalın bir tabaka oluştururlar. Genellikle de ayak başparmağı ya da topukların alt kısımlarında görülmektedirler. Evde, basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz ilaçlarla tedavi edebilmeniz mümkündür.

ayak

Nasır İçin Doğal İlaçlar

  • Banyodan sonra, vücudunuzun nasır oluşan bölgelerini, yavaşça ponza yaşı ile ovun. Bu taş ile ovmadan önce vücudunuz, temiz ve kuru olmak zorundadır. Ardından bir çiğ soğan alın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın. Daha sonra kestiğiniz bu soğan ile nasır bölgelerini ovabilirsiniz. Son olarak ise, bu faaliyetleri uyguladığınız bölgelere birkaç damla arnika yağı dökün.
  • Sarımsak karanfili ile zeytinyağını iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı nasır oluşan yerlere uygulayın. Bu uygulama, cildi daha yumuşak bir hale getirecektir ve ayrıca nasırın da küçülmesine yardımcı olacaktır. Bu hazırladığınız karışımı nasır oluşan yere uyguladıktan sonra bir bez ile sarın ve gece boyunca bekletin.
  • 5 ya da 6 adet aspirin hapını ezerek bir çorba kaşığı limon suyu ile karıştırın ve birazcık da su ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı nasır üzerine uygulayın, 10 dakika boyunca sıcak bir havlu ile bu bölgeyi sarın. Sağladığınız sıcaklık, karışımın vücudunuza nüfuz etmesini sağlayacak, cildinizi daha pürüzsüz ve sorunsuz bir hale getirecektir. Bu uygulamanın ardından nasır oluşan, yani tedaviyi uyguladığınız bölgeyi bir ponza taşı ile ovun. bu sayede bölgedeki ölü derilerden kolayca kurtulacaksınız.
ayaklar
  • Pırasa yapraklarını şarap sirkesi ile yaklaşık 24 saat boyunca ıslatın. 20 dakika boyunca nasır oluşan bölgeye uygulayın. Ardından kullandığınız yaprakları uygun bir araç kullanarak dikkatli bir şekilde çıkarın ve o bölgeyi alkol ile dezenfekte edin.
  • Kadife çiçeği yaprakları içeren bir merhem kullanarak nasır oluşan yerleri birkaç defa ovabilirsiniz. Böylece hastalıklı bölge iyileşecek ve çok daha yumuşak bir hale gelecektir. Çünkü kullanılan bu maddenin enflamatuvar etkisi vardır.
  • Bir litre suya dört damla papatya yağı ekleyin. Ardından hazırladığınız bu karışımı ayaklarınızda nasır oluşan bölgelere, yaklaşık 10 dakika boyunca uygulayın. Kullandığınız su sıcak olmalıdır. Su serinleyene kadar ayaklarınızı bu karışım içinde bekletin. Daha sonra nasır oluşan bölgeye vazelin ile bir tabaka oluşturun. Ve son olarak pamuklu bir çorap giyerek bu bölgeyi kapatın.
  • Elma sirkesi ile ekmek kırıntılarını ıslatın. İki gün boyunca bekletin. Hazırladığınız karışımı ayaklarınızda, nasır oluşan bölgeye uygulayın. Mendili bir bandaj olarak kullanabilirsiniz. Bu uygulamaları yapmadan önce, nasırı yumuşatmak için ayaklarınızı ılık, su dolu bir kapta belirli bir süre bekletin. Böylelikle nasır, çok daha kolay ortadan kaybolacaktır. Ardından yukarıda bahsettiğimiz tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz.
ayaklar 2
  • Taze bir inciri alın ve onu kesin. Ardından onu hamurundan kurtarın. Sonra bu inciri nasır oluşan bölgeye uygulayın. Gazlı bez veya pamuklu bir çubukla ayağınızı sarın. Bu işlemi uyumadan önce yapabilirsiniz. Sabah olduğunda ise, bu karışımı ılık su kullanarak uyguladığınız bölgeden çıkarın. Bu işlemi tamamladıktan sonra yarım saat boyunca bekleyin ve ardından bir ponza taşı ile bu bölgeyi ovun. Ölü deriler kolayca nasırlı bölgeyi terk edecek ve nasır ortadan kalkacaktır.
  • 40 gram ıspanak yaprağını yıkadıktan sonra doğrayın. Lapa oluncaya dek yaprakları birbiri ile karıştırın. Ardından nasırlı bölgeye uygulayın. Sonra bu bölgeyi, bandaj veya gazlı bez kullanarak kapatın. 20 dakika boyunca bekletin ve çıkarın. Bu işlemi arka arkaya birkaç gün boyunca tekrarlayın (yaklaşık bir hafta), ta ki nasırlı bölgenin yumuşadığını hissedinceye dek.
  • Bir avuç pırasa yaprağını yıkadıktan sonra macun kıvamına gelene kadar doğrayıp karıştırın ve bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Ardından hazırladığınız bu karışımı nasırlı bölgeye veya vücutta kuru kalan bölgelere uygulayın. Bir süre bekletin ve kuruduktan sonra bir ponza taşı kullanarak ölü derilerin atılmasını sağlayın.
  • Ayaklarınızı 10 dakika boyunca ılık suda bekletin (su soğuyana kadar). Bir çorba kaşığı karbonat ile suyu karıştırın. Macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Ayaklarınız hala hafif derecede ıslak iken bu karışımı nasırlı bölgenize uygulayın. Ardından kuruması için bekleyin. Daha sonra bir ponza taşı ile ölü derileri kaldırmak için ayaklarınızı ovun.
ayak nasırı
  • Bir adet ananası soyun ve bir dilimini nasırın oluştuğu bölgeye koyun. Pürüzsüz kısmı ile cildinize temas ettirin. Ardından bir bandaj yardımı ile o bölgeyi sarın. Bütün gece boyunca bekletin. Sabah kalktığınızda ise ayaklarınızı 10 dakika boyunca ıslatın. Bu işlemi birkaç kez tekrar edin, ta ki nasırınız kolayca kalkacak yumuşaklığa gelene kadar. Bunun için, yaklaşık dört kez bu uygulamayı tekrar etmeniz gerekecektir.
  • Bir çorba kaşığı elma sirkesi ile 1/8 fincan yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı, kuvvetli bir şekilde nasır oluşan bölgeye uygulayın. Ardından bir ponza taşı kullanarak bu bölgeyi ovun. En son badem yağı ile aynı bölgeye belirli bir süre boyunca masaj uygulayın.
  • İki hafta boyunca nasır üzerine hint yağı sürün. Üzerine limon kabuğu ve bir adet çiğ domates dilimi koyun. Bu bölgeyi bir bandaj yardımı ile kapatın. Kullandığınız domates suyu, sert dokuları çok daha yumuşak bir hale getirecektir.
  • Bir adet sarımsak karanfili ile bir kaşık sarmaşık bitkisini, ikisinin de suyu çıkana kadar iyice karıştırın. Bir gazlı bezi ıslatıp bu karışımı bez üzerine sürerek de uygulayabilirsiniz. Ya da karışımı nasır oluşan bölge üzerine direkt de uygulayabilirsiniz. Bu işlemden sonra karışımı uyguladığınız bölgeyi, bir bez yardımı ile örtün ve gece boyunca bekletin. Cildiniz yeterince yumuşayana kadar bu tedaviyi her gün tekrarlayın.
  • Birkaç buket ısırgan otu çiçeği ile birazcık da saplarından alıp iyice yıkayın. Macun kıvamına gelene kadar ısırgan otu çiçekleri ile saplarını birbirine karıştırın. İşinizi daha çok kolaylaştırmak için bu karışıma biraz su ekleyin ve karıştırırken bir mikser kullanın. Bir başka ilginç yöntem ise kadife çiçeğidir.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.