Sarımsak Tüketmenin Faydaları

Sarımsak Tüketmenin Faydaları
Maricela Jiménez López

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Maricela Jiménez López.

Tarafından yazılmıştır Carolina Betancourth

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Belki günün erken saatlerinde veya oruç tutmadan önce sarımsak yiyenlere rastlamışsınızdır. Gerçek şu ki bu uygulama pek çok insanı halen şaşırtmakta.

Bu belki de sarımsağın hoş olmayan tadından kaynaklanıyordur. Ancak sarımsağı sıkça tüketen insanlar onun vücudun düzgün çalışmasına sağladığı faydaların bilincindedir.

Sarımsak gerçekten muhteşem özelliklere sahiptir ve bu özellikleri vücudun farklı seviyelerdeki işlevlerini düzenlemeye yardımcı olur. Sarımsak, kesinlikle bulabileceğiniz en şifalı gıdalardan biridir. Aşağıdaki makalemizde sarımsağın şifalı özelliklerini öğrenin!

Sarımsağın Geçmişi

Antik çağlarda, sarımsak başlıca antibiyotik özellikleri için kullanılmıştır.Hem Romalı, hem de Yunan askerler pek çok hastalığı önlemek için savaşların öncesinde ve sonrasında makul miktarda sarımsak yerdi. Mısırlılar içinse başka bir görev görürdü. Onlar bunu daha çok afrodizyak özellikleri için tüketirlerdi.

Diğer yandan Himalayalar’da bu bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve aynı zamanda vücuda oksijen sağlamak için halen pek çok yemeğin içerisinde kullanılıyor.

sarımsak sosu

Devir değişti ve günümüzde sarımsak dünyanın pek çok yerinde yemek pişirirken de kullanılıyor. Bunda yanlış olan bir şey yok, ancak emin olabilirsiniz ki sarımsağın bütün özelliklerini öğrendiğinizde onun çok daha fazla amaçla kullanılabileceğini göreceksiniz.

Aslında pek çok insan onun güçlü kokusu nedeniyle sarımsağı yemeklere katmamayı tercih ediyor, ancak onu mümkün olduğunca diyetinize katmanızı ve böylece faydalarından tam olarak yararlanmanızı öneririz.

Şimdi, sarımsağın içerdiği bazı özellikleri inceleyeceğiz. Böylece arzu etmeniz durumunda siz de günde en az bir diş olmak üzere sarımsağı diyetinize katmaya başlayabilirsiniz.

Sarımsak Kalp-Damar Sistemini İyileştirir

kalp

Bu mükemmel gıda bir yandan kalp-damar sistemini iyileştirirken, bir yandan da kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Bu, karaciğerde kolesterol üretiminin kontrol edilmesiyle gerçekleşir. Bunun da ötesinde, iyi kolesterol üretimini de arttırır.

Kalp-damar sistemine bakarsak, sarımsak kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur ve böylece kan dolaşımının daha kolay olmasını sağlar. Bu şekilde ayrıca damar sertliğini de önlemiş olur.

Parazitleri Elimine Eder

Sarımsak çoğu ilacın kolay kolay yok edemediği pek çok mikroorganizmayla savaşmak için de kullanılır. Bu, sarımsağın anti-parazit özelliklerine sahip olması ve tenya gibi bazı mikroorganizmalarla doğrudan savaşmasıyla mümkün olur. Sarımsak böylece vücudunuzu temizler ve bütün bu parazitler açısından hoş olmayan bir ortam yaratır.

Sarımsak Cilde Bakım Sağlar

Sarımsağın A, B1, B2 ve C vitaminleri açısından en iyi kaynaklardan biri olduğunu biliyor muydunuz? Eğer bunu sürekli olarak tüketirseniz, bu sizin daha güzel ve daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Sizi daha genç ve güçlü kılar ve aynı zamanda da görme duyunuzu iyileştirir ve solunum sorunlarını önlemenize yardımcı olur. Bunlar şüphesiz hepimizin elde etmek istediği şeyler.

Benzer bir şekilde, sarımsak soğuk algınlığı ve iltihaplanmayla mücadele etmek için de iyidir. Ancak dikkatli olun! Sarımsak tüketiminizi abartmamanız gerekir, çünkü aşırı tüketim ters etkilere neden olabilir. Bu nedenle günde bir veya iki diş yemeniz en uygunu olacaktır.

Unutmayın…

Hazır sarımsağın sağlığınıza sağladığı faydalar hakkında daha iyi bilgiye sahip olmuşken, sizi bu gıdayı daha fazla tüketmeye davet ediyoruz. Tüketimi daha kolay olacağı için bunu yemeklerinize katabilirsiniz veya arzu ederseniz bunu aç karnına tüketebilirsiniz.

Ayrıca günün o ilk saatlerinde bu gıdanın tüm faydalarından en iyi şekilde faydalanmaya başlayabilirsiniz. Sarımsağın tüm faydalarından yararlanmayı ihmal etmeyin!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.