Üzüm Çekirdeğinin Sağlığımız İçin 8 Faydası

Üzüm Çekirdeğinin Sağlığımız İçin 8 Faydası

Son Güncelleme: 20 Eylül, 2018

Bazıları, üzüm yerken çekirdeklerini yememeye özen gösterir ya da çekirdeklerini ayıklar. Ancak bu büyük bir hatadır. Üzüm çekirdeği sağlığa inanılmaz faydalar sağlar.

Bu küçük hazinelerin; vücudunuz, güzelliğiniz ve ayrıca genç kalma, hatta kilo verme konusunda birçok doğal faydası bulunuyor. Üzüm çekirdeğinin faydaları hakkında daha fazla şey öğrenmek için okumaya devam edin.

Alternatif tıpta üzüm çekirdeği, birçok sağlık sorununu tedavi etmede kullanılan temel bir kaynaktır. İlaç endüstrisi bu gıdaya hiçbir zaman itimat etmez. Çünkü üzüm doğal olduğu herkes tarafından elde edilebildiği için ekonomik açıdan fayda sağlamak üzere patenti alınamaz.

Ancak üzüm çekirdeğinin sağladığı faydaları sağlayan çok az besin olduğu konusunda sizi temin edebiliriz.

Üzüm Çekirdeği: Minik Dostlarımızın Faydaları

Antioksidanlar

üzüm çekirdekleri

Üzüm çekirdeği; fenolik olarak adlandırılan elementler, proantisiyanidinler ve tokoferolün bakımından zengindir.

Bu elementler vücut için harika birer antioksidandır. Vücudu serbest radikallerden koruyarak, dokuların ve organların korunmasına yardımcı olurlar.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir:

Üzüm Çekirdeğinin Az Bilinen Faydaları

En şaşırtıcı olan ise; bu antioksidanların vücutta etkileri, C ve E vitamini ve beta karoten sayesinde üç güne kadar sürer ve zararlı maddelere karşı etkili bir şekilde savaşırlar.

Çevre Kirliliğinin Zararlı Etkilerinden Korur

sigara ve dumanı

Kulağa tuhaf gelebilir; ancak üzüm çekirdeğinin vücudu, çevre kirliliğinin ve hatta tütün ürünlerinin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Pasif içiciyseniz sizi de koruyacaktır. Ayrıca stresin etkilerini de azaltır.

Kan Dolaşımını Hızlandırır ve Kanı Temizler

kan hücreleri

Üzüm çekirdeği, kan dolaşımını hızlandırır; bu da pıhtılaşmayı önler ve tansiyonu dengeler. Üzüm çekirdeğinin içindeki flavonoidler, kan damarlarının güçlenmesini sağlar.

Ayrıca vücudun fazla ilaçlardan ve diğer zararlı maddelerden arındırılmasını sağlar. Kalp sorunu olan kişiler için üzüm çekirdeği çok faydalıdır.

Anti-bakteriyel ve İltihap Sökücü

eklem iltihabı

Üzüm çekirdeğinin iltihaplanmayı ve enfeksiyonu tedavi etme özelliği kanıtlanmıştır. Kireçlenme, egzama, cilt problemleri, sinüzit, kolit, gastrit, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların tedavisinde ve hatta bağırsakları temizlemede yardımcı olabilir.

Saç Sağlığı: Dökülmeyi Önler

saç dökülmesi

Üzüm çekirdeğinin saç sağlığı için birçok önemli faydası vardır. Saçı güçlendirir ve dökülmesini engeller. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırır ve kan damarlarını güçlendirir; bu da saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur.

Anti-kanserojen

meme kanseri

Mükemmel antioksidan özelliği sayesinde üzüm çekirdeği; cilt, prostat ve meme kanseri gibi farklı kanser çeşitlerini önlemek için doğal bir yardımcıdır.

Gözlerin Daha İyi Görmesini Sağlar

kuru gözler

Üzüm çekirdeği, göz sağlığına olan faydalarıyla da tanınır. Zengin E vitamini içeriği sayesinde, daha keskin görmeyi sağlamaya yardımcı olur. Bu da, bilgisayar ve televizyon karşısında fazla durma veya çok fazla kitap okuma sonucu ortaya çıkan göz yorgunluğunun dindirilmesini sağlar.

Cilt Sağlığı

pürüzsüz cilt

Üzüm çekirdeği yemek, çok daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahiptir.

Bu yüzden, çatlaklar ve aknelerin görünümünü azaltmak ve cildin esnekliği arttırmak için üretilen birçok kremde bu maddeler kullanılmıştır.

Üzüm çekirdeği, kolajen üretimini arttırır, cildin daha esnek olmasını sağlar, saçı nemlendirir ve güçlendirir ve aknelere karşı savaşır.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.