Kırmızı Benler Nasıl Yok Edilir?

Kırmızı Benler Nasıl Yok Edilir?

Son Güncelleme: 02 Ekim, 2018

Kırmızı benler sizi endişelendirmesin çünkü sağlık açısından hiçbir risk taşımazlar. Ancak birçok kişi estetik sebeplerden dolayı bu benlerden kurtulmak ister.

Bugünkü yazımızda kırmızı benleri yok eden doğal çözümlerden bahsedeceğimiz. Ayrıca kırmızı benin ne olduğunu, neden oluştuğunu, yok etmek için hangi ilaç tedavilerinin uygulandığını açıklayacağız. Cilt bakımı ve koruması için de bazı genel ipuçları vereceğiz.

Kırmızı benlerin görüntüsü nasıldır?

Nevüs olarak da bilinen kırmızı benler yuvarlak bir şekle sahiptirler. Renkleri kırmızıdır ve genellikle çapları 2 milimetreden fazla değildir. Gövdede, boyun ve kollarda daha sık rastlanır.

Kırmızı benler neden oluşur?

Çoğu zaman yaşın ilerlemesiyle oluşur ve yaşlı kişilerde gün geçtikçe sayıları artabilir. Çok açık tenli kişilerde daha sık görüldüğü de doğrudur.

Bu benlerin oluşmasının asıl sebebi, derideki küçük kan damarlarının genişlemesi ve yoğun bir şekilde güneşe maruz kalınmasıdır.

Kırmızı benler nasıl yok edilir?

Benlerinizin boyutu küçükse kapatıcı veya makyajla gizleyebilirsiniz. Bunun dışında, benleri yok etmek için farklı tedaviler mevcuttur. Size en uygun tedaviyi öğrenmek için doktorunuza veya dermatoloğunuza danışmalısınız.

Kırmızı benleri yok etmek için başvurulan tedavi seçeneklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Ameliyat: Genellikle büyük ve derin benler içindir. Cilde kesi yapılarak gerçekleştirilir. Derideki ben çıkarılır ve sonra dikiş atılır. Bu işlem ağrılı olabilir ve iz bırakabilir.
  • Lazer terapisi: Bu yöntem hızlı ve ağrısızdır ve neredeyse hiçbir yan etkisi yoktur.
  • Kriyoterapi: Bu yöntemde ise sıvı azot kullanılarak ben dondurulur. Daha sonra ben, siğillerin çıkarıldığı gibi çıkarılır. Bu yöntemin olumsuz tarafı pahalı olmasıdır.

Tıbbi tedaviler sonucunda doğabilecek yan etkiler ve bu tedavilerin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bazı insanlar öncelikle doğal tedavileri tercih ederler.

Doğal çözümlerden bazıları şunlardır:

Hint yağı

Bu çözümü uygularken pamuk ve medikal banda ihtiyacınız olacak.

Pamuğu hint yağının içine batırın. Benin üzerine sürün ve bandı yapıştırın. Pamuğu her gün yenisiyle değiştirin. Bu işlemi, yedi gün boyunca ara vermeden tekrarlayın.

Sarımsak

Siğilleri geçirebilme özelliğinden de bildiğimiz gibi sarımsağın birçok güçlü etkisi vardır. Benleri de benzer şekilde yok edebilir. Benin üzerine her gün bir parça taze sarımsak sürün ve sarımsağı medikal bantla sabitleyin. Tercihen sabah ve gece yatmadan önce olmak üzere, günde iki kez değiştirin.

Bu tedaviyi, çiğ sarımsak yiyerek veya sarımsak yağı kapsülü alarak da uygulayabilirsiniz.

sarımsak

Ekşi elma

Ekşi elmanın suyunu sıkıp üç hafta boyunca günde en az üç kez benin üzerine sürün. Bu çözüm yavaş ilerler, sabır gerektirir ancak oldukça etkili bir çözümdür. Beninizin günden güne nasıl yok olduğunu göreceksiniz.

Cildinize Özen Gösterin

Özellikle de çok hassas veya açık renkte bir tene sahipseniz yeni benlerin oluşumunu önlemek için cilt bakımınıza özen göstermelisiniz.

  • Cildinizi özellikle yaz mevsiminde ve radyasyonun en yoğun olduğu saatler olan 12:00 ve 16:00 arasında ultraviyole radyasyona maruz kalmaktan koruyun.
  • Her zaman güneş kremi kullanın. Güneşe maruz kalmaktan kaçının. Özellikle öğle saatlerinde cildinizin doğrudan güneşle temas etmesini engelleyin.
  • Haftada bir veya on beş günde bir, cilt tipinize ve vücudunuzun tüm bölgelerinin hassasiyetine uygun ürünlerle doğal peeling’ler yapın.
  • Sebze sularıyla veya doğal nemlendirici kremlerle sık sık cildinizi nemlendirin ve besleyin.
  • Keten ve pamuk gibi doğal kumaşlar kullanın. Sentetik kumaşlardan uzak durun.
  • Dengeli beslenin. Her gün meyve, çiğ sebze ve sağlıklı yağlar tüketin. Bu, cildinizi derinlemesine besleyecek ve cildinize canlılık kazandıracaktır.
  • Fırsat buldukça soğuk suyla duş alın ya da cildinizin güzelleşmesi ve vücudunuzdaki kan dolaşımının hızlanması için en azından duşu soğuk suyla bitirin. Çok sıcak su cildin zayıflamasına ve sıkılığını yitirmesine neden olur.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.