Artrit Ağrısına İyi Gelen 8 Şifalı Bitki
Artrit, eklemlerin iltihaplanması olarak bilinir ve özellikle de hareket edildiği zaman tutukluk ve ağrıya sebep olur. Her yaş kesiminden kişilerde görülebilen bu rahatsızlığa genellikle kemikler, kaslar ve eklemleri destekleyen dokularla ilgili problemlerin neden olduğu bilinmektedir.
Artritin En Bilinen Çeşitleri Hangileridir?
- Romatoid artrit en bilinen türüdür, eklemlerin duvarlarında enflamasyona (iltihaba) sebep olur, bu da hareketleri engelleyerek şişmeye ve ağrıya dönüşür. Artritin bu türü aynı anda birçok eklemi etkileyebilir, kıkırdak, kemik, tendonlar ve bağ dokuya zarar verebilir.
- Diğer bilindik bir türü ise gut hastalığıdır, eklemlerde gerginlik, kırmızılık, sıcaklık, şişme ve titremeye sebep olur.
- Osteoartrit eklemlerdeki kıkırdakların aşınmasıyla meydana gelir, tutukluk ve ağrıya sebep olur.
- Tendonit artritin başka bir türüdür ve tendonların aşınması veya iltihaplanmasıyla olur.
Hangi çeşit artritinizin olduğu fark etmeksizin, ilk müdahale ve tedavi yöntemi için öncelikle doktorunuza danışmanız çok önemlidir. Reçeteli ilaçlarınıza ve tedavinize ek olarak, eklemlerinize iyi gelen bitkilerin çayını düzenli bir şekilde içmek eklem ağrılarınızı azaltıp hayat kalitenizi yükselterek, bu rahatsızlığın sizi günlük aktivitelerinizden alıkoymasına bir çare olacaktır.
Ayrıca bakınız: Eklem Ağrılarını Bu İpuçları ile Rahatlatın
Eklem Ağrısına En İyi Gelen Bitkiler Hangileridir?
Aşağıda listelemiş olduğumuz bitkiler, anti-enflamatuvar özellikleri sayesinde romatoid ve diğer türdeki artritleri tedavi etmeye ve ağrıları azaltmaya yardımcı olur.
1. Aloe vera
Aloe vera birçok hastalık için tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Rahatlıkla temin edebileceğiniz bu şifalı bitkinin jeli sağlığınıza iyi gelecek ve eklem ağrılarını azaltacak özellikler içermektedir.
İlginizi çekebilir: Aloe Vera Jelinin 9 İyileştirici Özelliği
2. Kedi pençesi
Bu bitki, artrit semptomlarını ve acıyı azaltacak anti-enflamatuvar içeriğe sahiptir. Maryland Üniversitesi Tıbbi Araştırma Merkezi (The Medical Research Center at the University of Maryland) kedi pençesinin osteoartritin sebep olduğu ağrıyı ve romatoid artritin sebep olduğu enflamasyonu azalttığını kanıtlamıştır.
3. Okaliptüs
Okaliptüs yaprakları artrit ağrısını tedavi etmek için bölgesel olarak uygulanabilir, çünkü enflamasyonu ve ağrıyı azaltan bir içeriğe sahiptir. Bizim önerimiz, eklem bölgelerine bu yapraklardan ve yağından oluşturulmuş sıcak kompres uygulamaktır.
4. Zencefil
İçsel ve dışsal kullanım için zencefil en bilindik ve en iyi doğal tedavilerden birisidir. Artritin sebep olduğu enflamasyonu ve ağrıyı azaltmaya da yardımcı olur. Zencefilin anti-enflamatuvar özelliğinden çayını içerek veya doğrudan bölgeye sıcak kompres uygulayarak yararlanabilirsiniz.
5. Zerdeçal
Bu ünlü baharat romatoid artritin ilerleme hızını yavaşlatmaya yardımcı olur. İnsan vücudu üzerinde yapılmış olan araştırmalara göre, zerdeçalın anti-enflamatuvar ve acıyı azaltan içeriği oral yoldan tüketildiğinde en iyi şekilde ortaya çıkıyor.
6. Arnika kökü
Arnika romatoid artriti etkili tedavi edebilecek çok güçlü anti-enflamatuvar etkilere sahiptir. Acıyı ve enflamasyonu azaltmak için, problemli bölgeye arnika kökünden yapılan bir kompres uygulamanızı öneriyoruz.
7. Söğüt kabuğu
Söğüt kabuğu iltihap önlemek için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bu şifalı bitki, özellikle diz, sırt, kalça ve boyundaki osteoartritten kaynaklanan acıları azaltmakta oldukça etkilidir. Çay olarak veya tablet formunda ağızdan alınması önerilir. Günlük önerilen miktarı aşmamaya dikkat etmelisiniz.
8. Yeşil çay
Yeşil çay sağlığa iyi gelen bir çok yönünden dolayı dünyadaki en ünlü bitki çaylarından bir tanesidir. Enflamasyonu azaltmakta ve artriti tedavi etmekte de çok etkili olabilir. Yeşil çayı bunun için kullanmanızın en iyi yöntemi çayını içmek veya acılı bölgeye kompres uygulamaktır. Osteoartrit ve romatoid artritin semptomlarını azaltmaya da iyi geldiği bilinmektedir.
İlginizi çekebilir ...Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- López Luengo, M. T. (2014). Uña de gato. OFFARM.
- Surjushe, A., Vasani, R., & Saple, D. (2009). Aloe vera: A short review. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.44785
- Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
- Omosa, L. K., Midiwo, J. O., & Kuete, V. (2017). Curcuma longa. In Medicinal Spices and Vegetables from Africa: Therapeutic Potential Against Metabolic, Inflammatory, Infectious and Systemic Diseases. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-809286-6.00019-4
- Salgado, F. (2011). El jengibre (Zingiber officinale). Revista Internacional de Acupuntura. https://doi.org/10.1016/S1887-8369(11)70041-2