Yaşlanma Karşıtı 7 Himalaya Mucizesi

Nar suyunun sağlığınız için yeşil çaydan daha iyi olabileceğini biliyor muydunuz? Antioksidan yönünden oldukça zengindir. Ayrıca, antiseptik ve iltihap sökücü özelliği de vardır.
Yaşlanma Karşıtı 7 Himalaya Mucizesi

Tarafından yazılmıştır Yamila Papa Pintor

Son Güncelleme: 25 Mayıs, 2022

Yaşlanma karşıtı 7 Himalaya mucizesi denemek ister misiniz? O halde, makalemize bir göz atmanızı öneriyoruz!

Himalaya dağlarının çevresinde yaşayan insanların olağanüstü özelliklerini yüksek ihtimalle duymuşsunuzdur. Birçoğu hem fiziksel hem de zihinsel açıdan sağlıklı olarak 100 yaşına kadar ulaşabiliyor.

Bölgedeki Tibet, Butan, Nepal ve Hindistan gibi ülkelerde ortalama yaşam süresi oldukça yüksek. Bunun, günlük yaşamdaki alışkanlıklara bağlı olduğuna inanılıyor.

Yaşlanma karşıtı 7 himalaya mucizesi için okumaya devam edin.

Doğal Himalaya Mucizesi

Himalayaların kadınları ve erkekleri bir asırdan daha fazla yaşamayı nasıl başarabiliyorlar? Bu “gençlik kaynağını” nereden buluyorlar? Hastalıkları ve ağrıları nasıl önlüyorlar?

Sorabileceğimiz birçok farklı soru var, ancak hepsi için tek bir cevap var: Doğa ananın sunduğu nimetlere güveniyorlar. Bina ve kirli havadan ziyada dağların ve çayırların olduğu bir bölgede yaşadıkları gerçeğini hesaba katarsak, sırlarını anlamak için bütün verileri elde etmiş oluyoruz.

Himalayalarda, insan sağlığını iyileştirmek ve ömürlerini uzatmak için kullanılabilecek birçok doğal ürün bulunur. Bölgenin insanları bu ürünleri günlük yaşantılarında kullanıp, gerçekten büyük bir fark yaratıyorlar.

Himalayaların yaşlanma karşıtı sırları

Ashwagandha ile derin bir uykuya dalın

Bu, Tibetliler tarafından yüzyıllardır kullanılan ve kış kirazı ya da Hint ginsengi isimleriyle de bilinen bir Asya bitkisi. Daha iyi bir uyku çekmek ve uykusuzluğu tedavi etmek için birebir.

Hem fiziksel hem de zihinsel olarak genç kalabilmenin temelini yeteri kadar dinlenebilmek oluşturuyor.

Ashwagandha üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, yatmadan önce bu bitkiden sadece 100 mg tüketmek uykuya dalma problemi yaşayan hastalar için oldukça etkili bir yöntem. Ayrıca, kortizol hormonu salgılanmasını tetiklediğinden, stresi azaltmaya yardım etmede de kullanılmaktadır.

Nar yiyerek kalp sağlığınızı iyileştirin

Narın sağlığınız için birçok faydası vardır, fakat bunların çoğunluğu kalbinizle alakalıdır. 

Modern bilim, Himalayaların vahşi doğasında yetişen narın, özellikle kalp sağlığına iyi gelen birçok madde barındırdığını ortaya koydu. Örneğin, yeşil çaya kıyasla nar suyu sizin için üç kat daha faydalıdır.

Kalp sağlığınızı iyileştirmek için günde sadece 60 gram nar yeterlidir.

narlı dondurma

Kurt üzümüyle ömrünüzü 20 yıl uzatın

Kurt üzümü, Himalayalardaki insanların dünyanın geri kalanından 20 yıl daha fazla yaşamasını sağlayan en önemli sırlarından biridir.

Bu mucizevi üzüm, demir açısında zengindir ve bu mineralin emilimini artırmak için de yüksek miktarda C vitamini barındırır. Ayrıca kurt üzümü, ORAC değerlerine göre, dünyadaki tüm yiyecekler arasında en yüksek antioksidan miktarına sahip gıdadır.

Her gün biraz kurt üzümü suyu içerek ya da bir kaç tane yiyerek, bu meyveden elde edeceğiniz faydayı maksimuma ulaştırabilirsiniz.

Sandal ağacıyla sıkıntılarınızdan kurtulun ve huzura erin

Baharatlı ve keskin aroması sayesinde sandal ağacı yüzyıllardır stresi azaltmak, sıkıntıyı yok etmek ve depresyonu tedavi etmek için kullanılıyor. Bazı insanlar meditasyon sırasında sandal ağacı yağını “üçüncü gözlerine” (alnın ortasında bulunur) sürüyorlar.

Sandal ağacı tozunun suyla karıştırılmasıyla elde edilen bu yağ veya macun, hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Hazırlanan esans sinirlerinizi yatıştırır, stresinizi azaltır ve ruh halinizi yükseltir.

meditasyon 3

Ayrıca bakınız: Çakralar: Enerji Merkezleri

Kakule bitkisi ile midenizi rahatlatın

Eğer sık sık mideniz bozuluyorsa, şişkinlik ve gaz sorununuz varsa ya da sadece sindirim sisteminizi rahatlatmak ve ortalama sindirim kalitenizi iyileştirmek istiyorsanız, güçlü bir şifalı bitki ve baharat olan kakuleyi deneyin.

Asya mutfağında sıklıkla kullanılan bu bitkinin birçok faydası vardır:

  • İştahı arttırır
  • Mide duvarlarını korur
  • İshali durdurur
  • Gazı alır
  • Kramplara iyi gelir
  • Ağız kokusunu önler
  • Vücudu canlandırır ve hareketlendirir
  • Kolon kanserini engeller
  • Mükemmel bir ağrı kesicidir.

Bir çay kaşığı öğütülmüş kakuleyi çayınıza veya kahvenize ekleyip yemeklerden 10 dakika önce içebilirsiniz.

Çay dikeni (yabani iğde) ile parıldayın

Çay dikeni ya da yabani iğde, modern tıbbın yaşlanmayla, özellikle de yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini yok etmeyle ilgili en yeni buluşlarından biridir.

Asıl memleketi Nepal olan bu bitkinin, hücre yenilenmesine yardım eden cildi zararlı ultraviyole ışınlardan koruyan parlak kırmızı veya turuncu meyveleri vardır.

Çay dikeni, cilt gençleştirici etkisiyle bilinen omega 7 ve hücre iyileştirici antioksidanlar içerir.

Parlak bir cilde sahip olmak için çay dikeni barındıran bir nemlendirici kullanmayı deneyin. Ayrıca, çay dikeni yağı da vücuttaki çatlak izlerini azaltmak ve önlemek için kullanılabilir.

Cildinizi neem ağacı yaprağıyla iyileştirin

Himalayalarda yaşayan insanlar, yara ve isiliklerini iyileştirmek için neem ağacı yapraklarını kullanır ve sıcak duş alırlar.

Neem ağacının yapraklarından elde edilen yağ, Asya’da 2000 yıldan fazla süredir kullanılıyor. Olumlu estetik etkilerinin olmasının yanında, neem ağacı yapraklarının kanamayı durdurucu ve yaraları iyileştirici özelliği de vardır. Diyabet ve gut hastalığının tedavisinde kullanılır; sıtma, zatürre, artrit ve osteoartritin etkilerini azaltır. Ayrıca, sinir sisteminizi rahatlatan güçlü bir kas gevşeticidir.

Bu 7 himalaya mucizesi, yaşlanmayı önlemez ancak etkilerini hafifletebilir. Denemeye değer!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Castillo Garzón, M. J., Ortega Porcel, F. B., & Ruiz Ruiz, J. (2005). Mejora de la forma física como terapia antienvejecimiento. Medicina Clinica. https://doi.org/10.1157/13071011
  • Vélez, C. S., Aristizábal, A. M., & Madrid, C. P. (2017). Estrategias antienvejecimiento. Dermatologia Cosmetica, Medica y Quirurgica.
  • López Luengo, M. (2004). Los aceites esenciales. OFFARM. https://doi.org/10.1117/12.2179560

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.