Doğal Yoldan Siğilleri Yok Edin

Doğal Yoldan Siğilleri Yok Edin

Tarafından yazılmıştır Carolina Betancourth

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Siğiller, insan papilloma virüsünden (HPV) kaynaklanır, 100’den fazla çeşidi vardır ve deride değişikler oluşmasına sebebiyet verir. HPV’nin her bir türü herkesi farklı etkiler, bu da insanların bağışıklık sisteminin gücüne bağlıdır. Anlatacağımız tariflerle, doğal yoldan, siğilleri yok edin.

Siğillere neden olan virüsler nispeten zararsızdır, fakat diğer HPV türleri ciddi sağlık problemlerini tetikleyebilir. Siğillerin oluşmasına virüsler sebep olduğu için, vücudun diğer bölgelerine kolaylıkla yayılabilir ve hatta temasta bulunduğumuz insanlara da bulaşabilir.

Siğilleri yok etmek için bir çok geleneksel tedavi yöntemi vardır, fakat bunlar her zaman %100 etkili olmayabilir ve herkes için aynı şekilde çalışmaz.

Anlatacağımız doğal tedaviler ile siğilleri yok edin. Bunlar çok ekonomik, uygulaması kolay yöntemlerdir ve eğer düzenli uygularsanız siğilleri yok etmek için harika işler çıkaracaklardır.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi, ilaç özelliği taşıdığından ötürü, evde uyguladığımız tedavilerde en çok kullandığımız maddelerden biridir. Çok ucuz olması bir yana, siğilleri yok etmede çok güçlü bir etkisi vardır. Fakat, sirke siğile sebep olan virüsü öldürmez, elma sirkesinin asidik içeriği, siğilin çıkıntılı, etli kısmını yok etmek için etkilidir.

İhtiyacınız olanlar:

  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Top şeklindeki makyaj pamuğu veya pamuklu bez

Ne Yapacağım?

Pamuğu sirkeye batırın ve doğrudan siğile uygulayın. Gazlı bez ile sarıp, gece boyunca bu şekilde kalmasını sağlayın. Sabah gazlı bezi çıkarın ve en iyi sonuçları almak için tedaviyi her akşam uygulayın, 1 veya 2 hafta içinde sonuçları görmeye başlayacaksınız.

Muz Kabuğu

muz kabugu

Muz cilt sağlığı için harika bir meyvedir, içinde siğilleri yok etmeye yarayan proteolitik enzim barındırır.

İhtiyacınız olanlar:

  • 1 adet muz kabuğu

Ne Yapacağım?

Bir kaşıkla muzun içini çıkartın. Elinizde kalan kabuğu doğrudan siğile uygulayın ve daha sonra siğilin vücudunuzun başka bölgelerine yayılmaması için ellerinizi yıkayın. İstediğiniz sonucu görene kadar bu uygulamayı tekrarlayın.

C Vitamini

C vitamininin siğillere doğrudan uygulanması, siğile sebep olan virüsün öldürülmesine yardımcı olur. Bu tedaviyi deneyenler sonuçlarını gördüğünden, C Vitamini uygulaması popülerliğini sürdürmektedir.

İhtiyacınız Olanlar:

  • 1 tablet C vitamini
  • Havan
  • Az miktarda limon suyu

Ne Yapacağım?

Bir havanda, C vitaminini dövün ve hamur kıvamına getirmek için az miktarda limon suyu ekleyin. Karışımı siğile doğrudan uygulayın, bandaj ile kapatın ve bütün gece bu şekilde kalmasını sağlayın. Bu tedaviyi günlük olarak tekrar edin.

Fesleğen

feslegen

Fesleğen, siğilleri yok etmek ve onlara neden olan virüsleri öldürmek için diğer bir etkili yoldur. Bu bitki antivirüs özelliğiyle bilinir, bu da siğillere karşı savaşmada çok etkilidir.

İhtiyacınız Olanlar:

  • ¼ bardak taze fesleğen
  • Gazlı bez veya bandaj

Ne Yapacağım?

Fesleğeni yıkayın ve hamur gibi olması için blendırdan geçirin. Siğile doğrudan uygulayın, ardından gazlı bez veya bandaj ile üzerini kapatın ve gece boyunca bu şekilde kalmasını sağlayın. Bunu 2 hafta boyunca her gün tekrar edin.

Kara Hindiba

Karahindibanın içindeki süt, siğilleri yok etmek için çok etkilidir. Eğer bahçenizde yetişen karahindibalar varsa, onları siğilleri yok etmek için kullanmaktan çekinmeyin.

İhtiyacınız Olanlar:

  • 1 adet karahindiba
  • Bandaj

Ne Yapacağım?

Karahindibanın baş kısmını kopartın ve sapının içindeki sütü çıkartın. Bunu doğrudan siğile uygulayın ve bir bandaj ile kapatın. Bu tedaviyi siğilden kurtuluncaya kadar günde 2 kez uygulayın.

Bunları deneyin ve siğilleri yok edin!


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Guarrera, P. M. (2005). Traditional phytotherapy in Central Italy (Marche, Abruzzo, and Latium). Fitoterapia, 76(1), 1–25. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2004.09.006
  • Joshi, R. (2014). Chemical composition and antimicrobial activity of the essential oil of Ocimum basilicum L. (sweet basil) from Western Ghats of North West Karnataka, India. Ancient Science of Life, 33(3), 149. https://doi.org/10.4103/0257-7941.144618
  • Kaurinovic, B., Popovic, M., Vlaisavljevic, S., & Trivic, S. (2011). Antioxidant Capacity of Ocimum basilicum L. and Origanum vulgare L. Extracts. Molecules, 16(9), 7401–7414. https://doi.org/10.3390/molecules16097401
  • Martinez, M., Poirrier, P., Chamy, R., Prüfer, D., Schulze-Gronover, C., Jorquera, L., & Ruiz, G. (2015). Taraxacum officinale and related species—An ethnopharmacological review and its potential as a commercial medicinal plant. Journal of Ethnopharmacology, 169, 244–262. https://doi.org/10.1016/j.jep.2015.03.067
  • Prakash, B., Sumangala. C.H., Melappa, G., & Gavimath, C. (2017). Evaluation of Antifungal activity of Banana peel against Scalp Fungi. Materials Today: Proceedings, 4(11), 11977–11983. https://doi.org/10.1016/j.matpr.2017.09.119

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.