Uzak Sevgili: Sebebi Nedir?

Partneriniz son zamanlarda daha uzak davranıyor... Bir sorun mu var? Bir şey mi yaptınız acaba? Bugün, bu tür davranışların ortaya çıkmasının nedenlerini konuşacağız ve kendinizi bu rahatsız edici durumda bulursanız ne yapabileceğiniz konusunda size bazı ipuçları vereceğiz.
Uzak Sevgili: Sebebi Nedir?

Tarafından yazılmıştır Raquel Lemos Rodríguez

Son Güncelleme: 25 Ağustos, 2022

Son zamanlarda, sevgilinizin uzaklaştığını fark etmiş olabilirsiniz veya siz böyle hissediyorsunuzdur. Tabii ki, endişelenmeniz doğal. Sonuçta, bu rahatsız edici bir şeydir ve ne olup bittiğinden muhtemelen emin değilsinizdir. Uzak sevgili durumunu siz de yaşıyorsanız okumaya devam edin.

İnsanların zaman zaman içe dönük olmalarının doğal olduğunu unutmayın. Bu, ilişkinizde yanlış bir şey olduğu anlamına gelmez. Partneriniz işinde zor zamanlar geçiriyor olabilir, stres altında olabilir veya aklında çok şey olabilir.

Bununla birlikte, ilişkinizde gerçekten de problem olabilir ve bunların çözülmesi için dışarı çıkmaları gerekir. Endişelendiğiniz ve korktuğunuz için, ilişkiye daha fazla zarar vereceği korkusuyla bir eylemde bulunmaktan çekiniyor olabilirsiniz.

Bu yazımızda, sevgilinizin uzaklaştığını fark ediyorsanız, size neler yapabileceğinizi söylemek istiyoruz. Bu sayede birlikte sağlıklı çözümler bulabilirsiniz.

Uzak Sevgili İçin Çözümler: Onunla Konuşun

Neler olduğunu bilmek istiyorsanız, bu çok önemlidir. İlk önce, aklında neler olup bittiğini anlamalısınız, bu yüzden onunla konuşmayı deneyin. Bunu nazikçe, saldırmadan, eleştirmeden ve suçlamadan yapın.

Ancak, müzakere yerine mesafeyi, sessizliği ve pasifliği, çatışma ile başa çıkmanın bir yolu olarak kullanan insanlar olduğunu unutmayın. Eğer durum buysa, ikiniz için de sağlıklı olan bir iletişim kurmanın yolunu bulun veya yardım almak için çift terapisine gitmeyi düşünün.

Uzak Sevgili İçin Çözümler: Terapiye Gitmeyi Önerin

uzak sevgili

Çift terapisi, iletişimi güçlendirmek için harika bir yoldur. Çoğunlukla, mesafe ve çatışma, ne hissettiğini ifade edememekle ortaya çıkar.

Sevgilinizle konuştuktan sonra, gerçekte ne hissettiğini veya neye ihtiyacı olduğunu ifade edemediğini fark ediyor olabilirsiniz veya sorunun ne olduğunu sorduğunuzda size “Hiçbir şey.” diyor olabilir. O zaman, belki de ikiniz de terapiyi düşünmelisiniz. İki tür terapi seansı vardır.

  • Bireysel terapi: Burada, düşük özgüven, depresyon, anksiyete ve güvensizlik gibi çatışmalarınız üzerinde çalışabilirsiniz. Ayrıca duygularınızı yönetme konusundaki herhangi bir probleminiz üzerinde çalışabilirsiniz.
  • Çift terapisi: Bu seanslar, çiftlerin üçüncü bir şahısla konuşmaları ve birbirleriyle konuşma şekilleri hakkında geri bildirim almaları içindir. Bu şekilde iletişim tarzları gelişir.

İlişkideki iki kişinin de danışmanlığa gönüllü olması gerekir. Aksi takdirde, istediğiniz sonucu elde edemeyeceğiniz için zaman kaybı olacaktır.

Kendi Güvensizlikleriniz Üzerine Çalışın

konuşan bir çift

Sorun, yukarıdakilerden hiçbiri olmayabilir ve sevgiliniz sizi seviyor olabilir. O zaman muhtemelen buradaki sorun güvensizliğinizdir. Belki de özgüveniniz düşüktür. Sağlıksız psikolojik şartlanma ve bağımlılık yüzünden terk edilme korkusu yaşıyor olabilirsiniz.

Bu genellikle, daha önce karmaşık ilişkiler yaşadıysanız veya toksik bir aile ortamında büyüdüyseniz ortaya çıkar. Bu zararlı ilişki modelleri sizi güvensiz ve şüpheci olmaya itiyor olabilir.

Korku ve güvensizlik tek başlarına ilişkilere zarar verebilir. Sorunların çoğu zaman zihninizde olduğunu unutmayın. Bu durumda, onları çözmek için duygusal yardım almak iyi bir fikirdir.

Bu konuları çözmenize yardımcı olabilecek bir psikologa gitmeyi düşünün. Terapi, sağlıklı bir ilişkiye sahip olmanızı engelleyen şeyin ne olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir, böylece onu iyileştirebilirsiniz.

Bu yazımızı da keşfedin: Toksik İlişkiyi Bitirmenin Yolları

İlişkiyi Bitirmeyi Düşünün

Uzak davranan sevgilinizle konuşmaya çalışsanız ve terapiye gitseniz bile, bazen sevgiliniz artık sizi sevmiyor olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı artık ilişkiyi devam ettirmek istemiyor olabilir. Öyleyse, bitirmenin zamanı gelmiştir.

Unutmayın, ilişkide olmak istemeyen biriyle artık ilişkiye devam edemezsiniz. Onu ne kadar çok sevdiğinizin bir önemi yoktur. Yalvarmayın, boşa sözler vermeyin.

Bu kişisel bir reddetme değil, dürüstlüktür. Bazı insanlar basitçe, birlikte olmak için yaratılmamışlardır. Bunu kabul edin ve yolunuza devam etmek için sağlıklı yollar bulun. İlk başta çok zor olabilir fakat daha sonra zaten hiçbir yere gitmeyen bir ilişkiye zamanınızı harcamadığınız için mutlu olacaksınız.

Evet bu zor ve acı bir durumdur. Rahat hissetmiyor ve yalnız hissediyor olabilirsiniz, kaybınız için yas tutmak isteyebilirsiniz. Fakat daha sonra hayatınızın ve zamanınızın kontrolünü elinize aldığınızda daha mutlu olacaksınız.

Gerçekten tek başınıza olduğunuzda yalnız hissetmek, biriyle birlikteyken yalnız hissetmekten çok daha iyidir. Terapi araştırın ve zamanınızı yeni, sağlıklı tecrübeler, hobiler ve arkadaşlar ile doldurun.

Ne Olursa Olsun, Sevgilinize Alan Verin

Yukarıda belirttiğimiz gibi, bir ilişkideki korku ve güvensizlik, partnerinize yakınlaşmaya çalışırken onu boğmanıza yol açabilir. Bununla birlikte, bu tipik olarak verimsizdir.

Bu şekilde hareket etmeye başlar başlamaz partneriniz daha da uzaklaşabilir. Siz tam tersini beklerken daha fazla alan isteyecek ve bu da yalnızca kırgınlığa neden olacak. Bu nedenle, sahip olabileceğiniz herhangi bir güvensizliği gidermek için terapiye gitmeniz çok önemlidir.

İletişimin sağlıklı bir ilişkinin anahtarı olduğunu bilmelisiniz. Hislerinizi ve duygularınızı sevgilinize ifade etmek çok önemlidir. Ona, neye ihtiyacınız olduğunu söyleyin ve onun da bunu yapmasına izin verin.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.