Bir İlişkide Kadınlar Neye Önem Verir?

Konu kadın erkek ilişkileri olduğunda kadınlar erkeklere göre daha seçicidir ve küçük şeylere daha fazla önem verirler.
Bir İlişkide Kadınlar Neye Önem Verir?

Son Güncelleme: 02 Haziran, 2019

Konu flört olduğunda kadınların erkeklere göre daha seçici olduğunu biliyor muydunuz? Bir ilişkide kadınlar fiziksel çekiciliğin ve dış görünüşün ötesindeki şeylere bakarak detaylara daha fazla önem verirler.

Fakat aynı zamanda ideal partnerlerini tavlayıp elde etmek de isterler. Bu makalemizde bir ilişkide kadınlar en genel anlamda neye değer veriyor, onu inceliyoruz.

1. Bir ilişkide kadınlar onlarla uyumlu olacak birini isterler

Çift olmak işleri beraber yürütmek zorunda olduğunuz anlamına da gelir. Günden güne sizinle uyumlu ve mutlu olduğunuz bir dünya inşa edersiniz.

Eğer partneriniz kendi kendini bile mutlu etmeyi başaramıyorsa, dünyanın en çekici sevgilisine bile sahip olsanız bunun hiç bir önemi yoktur. Bir ilişkide kadınlar onları güldüren, anlayan ve rahatça güvenebilecekleri birine ihtiyaç duyarlar.

Gereksiz isteklerle, güvensizlik ve kıskançlıkla hayatı zorlaştıran birini değil; sizin için hayatı daha kolay hale getiren bir partner istersiniz. Bu, takım olmanın bir parçası değildir.

Aksine, çiftler arasında mesafelerin oluşmasına ve ızdıraba yol açan bir faktördür. Hayır, aradığınız partner gelecekle ilgili hayallerini sizinle paylaşan ve onlara ulaşmak için gözyaşıyla değil, mutlulukla size eşlik eden kişidir.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Aşk İlişkileri Konusunda Şanssız Olmak

2. Dinlemesini ve nasıl iletişim kuracağını bilen birini isterler

yolun ortasında oturan çift

Bu bütün ilişkiler için önemlidir. Bir ilişkinin her iki tarafının da beraber yaşadığı ve ortak bir gelecek kurmaya çalıştığı partnerini dinleyip, anlayacak yeteneğe sahip olması gerekir.

Kadınlar her türlü konuyu konuşabildikleri, duygularıyla yüzleşmekten korkmayan, onları üzen veya mutlu eden şeylerin ne olduğunu bilen birini isterler.

İyi iletişim kurmayan ya da kuramayan bir partner ilişkide yeni kapılar açmaktan ziyade aranıza duvarlar örer. Eğer açıklık ve iyi bir iletişim yoksa beraber yaşamak imkansızdır.

Söylediğiniz şey ne kadar önemsiz olursa olsun, partnerinizin söylediğiniz her şeyi dinleyeceğini bilmeye ihtiyaç duyarsınız. Sesinizi duyurmak ve anlaşılmak istersiniz.

3. Onları güldüren ve heyecanlandıran birini isterler

romantik çift

Her gün yapılan sıradan işlerin içindeki nazik düşünceler gönlünüzü ferahlatır. Sabah uyandığınızda gösterdiğiniz ufak bir gülümseme, güzel bir gelecek için verdiğiniz söz, rahatlamaya ihtiyacınız olduğu anda gelen güzel bir bakış, geceleri sarılmak ya da parkta beraber yürürken yaptığınız gülüşmeler…

Fakat bu her gün üzerine çalışmanız gereken bir şeydir; öylece sihirli bir değnek değmiş gibi ortaya çıkmaz. Partnerinizi gerçekten mutlu etmeyi istemelisiniz.

Saygı ve sevgi bu temel üzerine kurulur ve aranızdaki tutkuyu canlı tutmak için mücadele etmek zorundasınız. Böylece açık bir pencereden çıkıp giden duman misali yok olup gitmez.

4. Olgun, güvenilir ve duyguları dengeli birini isterler

dengeli ilişkiler

Olgun olmayan  ve güvenilmez bir kişinin size mutsuzluktan başka bir şey getirmeyeceğini biliyorsunuzdur. Böyle bir insan her zaman şüpheci olur ve öz saygısı da düşüktür.

Böyle bir durumda ilişkiniz kıskançlık ve duygu sömürüsünün sizi tutsak etmek için kullanıldığı ve kurtulmak için yaptığınız her hamlede cezalandırıldığınız bir hale dönüşür.

İdeal eş olgun, güvenilir ve duygusal yönden dengeli biridir. Empati kurmayı ve sizi üzen şeyleri bilen birisine ihtiyaç duyarsınız. Böyle bir kişiyle mutlu, sağlıklı ve uzun vadede dengeli bir ilişki kurabilirsiniz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • García, CR y Zepeda, TMV (nd). La confluencia en la relación de pareja como limitante para el crecimiento personal: una visión gestáltica. Recuperado de https://periodicos.unifor.br/rmes/article/view/4903
  • Schilling, E. A., Baucom, D. H., Burnett, C. K., Allen, E. S., & Ragland, L. (2003). Altering the course of marriage: The effect of PREP communication skills acquisition on couples’ risk of becoming maritally distressed. Journal of Family Psychology, 17(1), 41–53. https://doi.org/10.1037/0893-3200.17.1.41
  • Bodenmann, G., Bradbury, T. N., & Pihet, S. (2009). Relative contributions of treatment-related changes in communication skills and dyadic coping skills to the longitudinal course of marriage in the framework of marital distress prevention. Journal of Divorce & Remarriage, 50(1), 1–21. https://doi.org/10.1080/10502550802365391
  • Fernández, Stefania (2017). Relaciones emocionales tóxicas de pareja, causas y consecuencias: feminicidio. Recuperado de http://repositorio.uees.edu.ec/bitstream/123456789/2102/1/2016210026_1.pdf

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.