Soğuk Algınlığına Karşı Doğal Ballı ve Zencefilli Şurup
Yılda birkaç kez, özellikle havalar soğuk olmaya başladığı zaman bağışıklık sisteminin zayıflaması ve soğuk algınlığının ortaya çıkması oldukça sık görülür. Bu makalede soğuk algınlığına karşı ballı ve zencefilli şurup tarifi vereceğiz.
Soğuk algınlığına neden olan tek faktör soğuk havalar olmasa dahi, düşük sıcaklıklara maruz kalmak soğuk algınlığı riskini önemli ölçüde artmaktadır. Sonuç olarak, soğuğun şiddetine bağlı olarak, birkaç gün boyunca yaşam kalitenizi etkileyebilecek bir dizi semptomu tetikler.
Bununla birlikte, günlük faaliyetlerinize müdahale etmelerini engellemek için sahip olduğunuz semptomları belirgin derecede azaltabilen, çok çeşitli ticari ve ev yapımı reçeteler bulunmaktadır.
Bu reçeteler arasında bal ve zencefil ile birlikte yapılan, vücuda besin maddeleri sağlayan ve vücudun savunmasını güçlendiren özelliklere sahip doğal bir şurup bulunur. Yazının devamında, evde hazırlayabileceğiniz kolay tarifi ve onun faydalarını sizinle paylaşmak istiyoruz. Deneyin!
Soğuk algınlığına karşı ev yapımı bal ve zencefil şurubu
Arı balı ve zencefil kombinasyonu bize grip ve soğuk algınlığının rahatsız edici semptomlarıyla savaşan doğal bir şurup verir. Bu maddeler, absorbe edildikleri zaman bağışıklık sistemini güçlendiren gerekli bileşenlerin kaynağıdır.
Bu durum, vücudun bu hastalığa neden olan virüslere yanıt vermesine yardımcı olur. Bu şurup ile mağazada satılan şuruplar arasındaki fark, bu tarifin ilave kimyasallardan arındırılmış olmasıdır. Bundan dolayı, herhangi bir yan etki riski taşımaksızın güvenle tüketebilirsiniz.
Soğuk algınlığına karşı balın Faydaları
Bal, solunum yolumuzu etkileyen problemler için, asırlardır doğal bir reçete olarak kullanılan, güçlü bir anti-viral ve anti-bakteriyel bileşendir. Enzimler ve temel aminoasitler bakımından zengindir; fazla balgam, tıkanıklık ve diğer soğuk algınlığı semptomları için etkili bir tedavidir.
- Her şeyden önce, C vitamini ve A vitamini içerir; her ikisi de viral bir saldırıyla karşı karşıya kaldığınız zaman savunmanızı geliştirmek adına gereklidir.
- Vücuttaki mikroorganizmaların etkisini bastırmak için gerekli olan potasyum ve magnezyum gibi eser elementleri vücuda sağlar.
- Antienflamatuvar gücü, solunum yollarındaki tahrişi yatıştırır ve aynı zamanda öksürük ve boğaz ağrısını kontrol altına alır.
Soğuk algınlığına karşı zencefilin faydaları
Zencefil, yüzlerce yıldır soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan antienflamatuvar özelliklere sahip bir baharat ve balgam söktürücüdür. En kıymetli bileşeni olan gingerol, akciğer sağlığınızı etkileyen virüsleri ve bakterileri ortadan kaldırmaya yardımcı olan antibiyotik etkileri sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve antikor üretimini artırmak için gerekli olan C vitamini gibi besin maddeleri ile doludur. Vücuda potasyum, nikotinik asit ve enflamasyonu kontrol etmeye yardımcı fosfor maddelerini sağlar.
Ayrıca öksürüğünüzü hafifletmenin anahtarı olan antitüssif özelliklere sahiptir. Yüksek antioksidan içeriği, serbest radikallerin ve toksinlerin negatif etkilerini en aza indirirken solunum yollarını temizler ve korur.
Bunu da okuyun: Aç Karnına Zencefil Suyunun 7 Faydası
Bu ev yapımı ballı ve zencefilli şurup nasıl yapılır?
Bu şurubu yapmak oldukça kolaydır ve geleneksel yöntemlerle karşılaştırdığınız zaman çok daha uygun bir maliyeti olduğunu siz de görürsünüz. En iyi tarafı, bunu yapmak için hasta olmak zorunda değilsiniz.
Kolayca saklanabilir; böylece savunma sisteminizi desteklemek için düzenli olarak kullanabilirsiniz. Bu nedenle, havalar soğuk olmaya başladığı zaman ve bünyenizde soğuk algınlığı başlangıcını hissetmeye başladığınızda, bu karışımı kullanmaya başlamak için hiç tereddüt etmeyin.
Malzemeler
- 1 orta boy zencefil kökü
- 1 su bardağı organik arı balı (335 g)
- Hava geçirmez cam kavanoz
Hazırlanışı
- Zencefil kökünü soyun ve ince dilimler halinde kesin.
- Baharatı cam kavanozun içine koyun. Ardından üzerini geçecek kadar arı balı koyun.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
- Zencefilin etkili bir hale geçebilmesi için 48 saat boyunca karanlık bir yerde saklayın.
- 48 saat sonra şurup ile tedaviye başlayın.
Nasıl Tüketilir?
- Soğuk algınlığına karşı savaşmak için günde 3-4 çorba kaşığı bu şuruptan tüketin.
- Soğuk algınlığına karşı koruyucu bir yöntem olarak, her gün aç karnına 1 çorba kaşığı tüketin.
- Çocuklara çay kaşığı dozajı ile verin.
- Arzu ederseniz, şurubu ılık su ve limonla birleşerek daha kolay tüketilmesini sağlayabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi, sağlığınızı etkileyen soğuk algınlığı belirtileri ile savaşmak için evde kendi şurubunuzu yapmak çok kolaydır. Size sunulan önerileri takip edin ve faydaları kendi gözlerinizle görün.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Brodschneider, R., & Crailsheim, K. (2010). Nutrition and health in honey bees. Apidologie. https://doi.org/10.1051/apido/2010012
- Singletary, K. (2010). Ginger: An overview of health benefits. Nutrition Today. https://doi.org/10.1097/NT.0b013e3181ed3543
- Gupta, S. kumar, & Sharma, A. (2014). Medicinal properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe) – a review. Journal of Pharmacy and Biological Science. https://doi.org/ISSN: 2278 – 3008
- Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
- Samarghandian, S., Farkhondeh, T., & Samini, F. (2017). Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research. Pharmacognosy Res. AprJun;. https://doi.org/10.4103/09748490.204647
- Kirkland, J. B., & Meyer-Ficca, M. L. (2018). Niacin. Advances in Food and Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/bs.afnr.2017.11.003