Bu Tarif ile Sırt ve Eklem Ağrısına Veda Edin
Sırt ve eklem ağrıları günümüz dünyasında yaygın olarak görülmektedir ve aslında bu, insanların doktora gitmesinin başlıca nedenlerinden biridir.
Bu ağrılar genellikle kişinin kendini iş günü boyunca aşırı derecede zorlamasından kaynaklansa da, travma ve hastalık nedeniyle de oluşabilirler.
Ağrılar çoğu durumda hafiftir ve dinlenerek, ağrı kesiciler alarak ve egzersiz ile güçlendirilerek rahatlıkla geçer. Bununla birlikte, tekrarlayıcı olabilirler ve artrit ve osteoartrit gibi kronik hastalıkların gelişimiyle ilişkili olabilirler.
En endişe verici nokta ise, zaman içinde kötüleşerek hareketliliği sınırlayabilmesi ve günlük eylemleri yerine getirmeyi engelleyebilmesidir. Bu nedenle beslenme alışkanlıklarını geliştirmek ve kemiklerin ve eklemlerin güçlü kalması için gereken besin maddelerini eklemek çok önemlidir.
Bu nedenle, özellikleri vücudu istenmeyen etkilere maruz bırakmayan, kemiklerin ve eklemlerin güçlenmesine yardımcı olan doğal takviyelerin bulunduğunu bilmek çok güzel. Ve bu grenetina ya da doğal jelatin için de geçerlidir. Bu madde, sağlık için faydalı olduğu gösterilen kolajen bakımından zengindir.
Aşağıda, size, ayrıntılı olarak, ağrı ve ağrıyı tedavi etmek için birincil faydaları ile birlikte, bu faydaları evde kullanmanın basit bir tarifini göstereceğiz.
Başlayalım!
Grenetina nedir ve acıyı nasıl hafifletir?
Genellikle jelatin olarak bilinen grenetina, inek yağı (bazı ülkelerde domuz yağı da kullanılır, fakat ülkemizde üretilen jelatin bunu içermez) işlenerek oluşturulan doğal bir üründür. En zengin proteini içeren bölgeler olan cilt ve kemikler kullanılarak bu inanılmaz ürün ortaya çıkar.
Bu süreç pek çok insana hoş gelmese de, bir sürü tarif oluşturmak için oldukça kullanışlı olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Ve eğer bu sizin için yeterli değilse, jelatin besin maddelerinin de bir kaynağıdır.
Sırt ve eklem ağrısını hafifletmek için faydaları
Jelatinin ağrılara karşı başlıca faydaları, %90 protein, %2 mineral tuzu ve %8 sudan oluşması sayesindedir. Bu bileşenler vücudun kolajeni sentezleme ve iltihaplanmayı önemli ölçüde azaltma yeteneğini geliştirir.
Arginin ve glisin gibi amino asitler içerir. Bunlar vücudun organlarına ulaştığında kas kütlesinin inşasını teşvik eder ve eklemleri güçlendirir.
Bu bir hayvan ürünü olmasına rağmen kolesterol içermez. Jelatin yağ içermez ve kalorisi de oldukça düşüktür. Aksine, tok olma hissini uzatır, metabolizmayı geliştirir ve sindirim sürecini uygun bir şekilde yerine getirmeye yardımcı olur.
Ancak en ilginç olanı, kıkırdağa kuvvet ve esneklik vermek, aşınmayı ve yıpranmayı azaltmak ve daha ciddi yaralanmaların gelişimini önlemek için harika olmasıdır. Aktif bileşikleri, cildin sağlıklı kalmasını sağlar, erken yaşlanma riskini azaltır ve kemikleri güçlendirir.
Ayrıca okuyunuz: Kadınlarda Erken Yaşlanmaya Sebep Olan 5 Durum
Sırt ve eklem ağrısını azaltmak için jelatin tarifi
Eklemlerinizi korumak için, günde 10 ila 15 gram doğal jelatin tüketmenizi öneririz. Bu miktar, hamur işleri, smoothie, doğal meyve suları ve tüketilmesi kolay diğer ürünlere eklenebilir. Aşırı iş nedeniyle ya da herhangi bir yaralanmadan kaynaklanan ağrıyı azaltmak için saf bir jelatin tarifi de kullanmak iyi bir fikirdir.
Malzemeler
- 1 çay kaşığı sade jelatin (10 gram)
- 1/2 bardak soğuk su (100 mL)
- 1/2 bardak ılık su (100 mL)
Hazırlanışı
- Soğuk suya bir çay kaşığı sade jelatin ekleyin ve bir gece bekletin.
- Ertesi sabah, karışımı bir tencereye dökün ve yarım bardak ılık suyu benmari kabına ekleyin.
- Çözündükten sonra, ısıdan alın ve servis yapın.
- Her sabah kahvaltıdan en az 30 dakika önce alın.
- Tadı iyileştirmek ve emilmeyi kolaylaştırmak için üstüne bir bardak portakal suyu dökebilirsiniz.
Bu reçeteyi sürekli olarak tüketmek, eklemlerde aşınmayı ve sürekli acıyı önlemeye yardımcı olabilir. Sonuçlar kişilerin yaşam tarzına bağlıdır, özellikle diyet söz konusu olduğunda. Sindirim ya da karaciğer sorunlarınız varsa bunu almamanız gerekir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Benjakul, S., & Kittiphattanabawon, P. (2018). Gelatin. In Encyclopedia of Food Chemistry (pp. 121–127).
- Djagny VB, Wang Z, Xu S. Gelatin: a valuable protein for food and pharmaceutical industries: review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2001;41(6):481‐492. doi:10.1080/20014091091904
- Moskowitz RW. Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease. Semin Arthritis Rheum. 2000;30(2):87‐99. doi:10.1053/sarh.2000.9622
- Su K, Wang C. Recent advances in the use of gelatin in biomedical research. Biotechnol Lett. 2015;37(11):2139‐2145. doi:10.1007/s10529-015-1907-0