Diyabette Aloe Vera Kullanmak için 7 Neden
Aloe vera sağlık ve güzellik alanlarında birçok kullanımı olan şifalı bir bitkidir. Dünyanın her yerinde popüler olan bu bitki birçok evde yerini almış olup insanlar tarafından çeşitli sağlık ve cilt problemlerinin tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Aloe veranın en önemli faydalarından bir tanesi de kan şekeri seviyelerini düzenleyebilmesi ve diyabetle savaşabilmesidir. Yüzyıllardır bu amaçla kullanılmıştır ve günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar da bu özelliğini teyit eder niteliktedir. Bugün aloe verayı diyabet için kullanmanın 7 nedeninden bahsedeceğiz.
İki farklı diyabet tipi bulunmaktadır ve bu ikisi farklı şiddette olup farklı şekilde tedavi edilmelidir. A loe vera bitkisi tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılabilir ve hastayı günlük insülin enjeksiyonlarına bağımlı olmaktan koruyabilir.
Diyabet çeşitleri
- Tip 1 diyabet: Tip 1 diyabet hastanın vücudu ihtiyaç duyduğu insülini üretmediği zaman meydana gelir ve hastalar insülin enjeksiyonuna tamamen bağımlıdır.
- Tip 2 diyabet: Bu tip diyabete ise yetişkinler arasında daha sık rastlanır ve hastanın hücreleri vücut tarafından üretilen insülini artık doğru biçimde kullanmadığı zamanda oluşur.
Aloe vera diyabetle nasıl savaşır?
Aloenun tip 2 diyabet hastası olanların kan şeker düzeylerini düşürebilen belli özellikleri bulunmaktadır. Bundan faydalanmak için, öncelikle bu bitkinin en iyi şekilde nasıl kullanılacağını bilmek ve düzenli olarak tüketmek gerekmektedir. Bu yazı size ilgili tüm detayları verecektir.Okumanızı tavsiye ederiz: Diyabeti Olanlar için Doğal Tarifler
Aloe vera ve diyabet arasında ne gibi bir ilişki vardır?
Modern yaşam biçimi ve sayısız birçok faktör sebebiyle, diyabet günümüzde dünya nüfusunu en çok etkileyen hastalıklardan biri haline gelmiştir. Bu durum yüksek kan şekerine sahip insan sayısı artmaya devam ettikçe sağlık uzmanlarını giderek endişelendirmektedir.
Diyabet gibi bir hastalığın teşkil ettiği tehlikeler sebebiyle, sağlık uzmanları beslenme başta olmak üzere yaşam biçiminin iyileştirilmesini önermektedir. Ayrıca, birtakım ev yapımı tedaviler de tavsiye edilmektedir ve işte burada aloe vera devreye girer.
- Aloe kan şekeri seviyenizin doğal olarak düzenlenmesine yardımcı olabilir. Bu bitkiden gelen jel kan akışındaki glukozu kontrol ederek, diyabet hastalarının hayat kalitesini iyileştirebilir.
- Düzenli aloe tüketimi böbrek ve kolonunuzun sağlıklı olmasına katkıda bulunarak diyabetten en çok etkilenen iki organı korur.
- Günde 5 ile 15 ml arası iki doz aloe jeli almak kan şeker seviyenizi önemli ölçüde düşürebilir.
Diyabet tedavisinde aloe kullanmak için 7 neden
- 1. Aloenin içinde çözülebilir lif içeriği sayesinde kan şeker seviyesini azaltmanın anahtarı olan glukomannan bulunur. Hemiselüloz da ayrıca kan şekerinizi etkili şekilde düşürür.
- 2. Antrakinon, organik fenol ve lektin gibi aloe jelinin diğer önemli bileşenleri düşük kan şekeri seviyesini devam ettirmenin anahtarıdır.
- 3. Yalnızca iki ay içinde, aloe vera kan şeker seviyenizi %50’ye varan oranlarda düşürebilir.
- 4. Aloe vücutta biriken atık ve toksinlerin atılmasını teşvik ederek kan akışındaki fazla şekeri azaltır.
- 5. Aloenun diyabet tedavisinde düzenli kullanımı yüksek antioksidan içeriği sayesinde ülser, yaralar, enfeksiyon ve daha birçok sorunla da savaşılmasına yardımcı olur.
- 6. Düzenli aloe kullanımı insülin salınımını teşvik ederek tip 2 diyabet hastalarına destek olur.
- 7. Aloe yan etki göstermediğinden diyabetle mücadelede rahatça kullanılabilen doğal bir üründür.
Aloeyi beslenmenize nasıl dahil etmelisiniz?
- Kan şekeri seviyenizi düşürmek için yalnızca bitkiden taze elde edilmiş saf aloe jelini tüketmeyi denemelisiniz. Bunu yapabilmek için, jeli bitkinin yapraklarından kazımalı ve her gün bir çay kaşığı kadarını tüketmelisiniz. Tadına ve dokusuna alıştığınızda bu dozu en iyi sonuçlar için günde üç çay kaşığına çıkarabilirsiniz.
- Diğer bir öneri ise aloe vera jelini meyve sebze suları ve smoothielere eklemektir. Diğer malzemelerle rahatça karışır ve birçok kişi bu yolun aloe tüketmenin en lezzetli şekli olduğunu söyler.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of traditional and complementary medicine, 5(1), 21-26. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2225411014000078
- Abo-Youssef, A. M. H., & Messiha, B. A. S. (2013). Beneficial effects of Aloe vera in treatment of diabetes: Comparative in vivo and in vitro studies. Bulletin of Faculty of Pharmacy, Cairo University, 51(1), 7-11. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1110093112000117
- Yongchaiyudha, S., Rungpitarangsi, V., Bunyapraphatsara, N., & Chokechaijaroenporn, O. (1996). Antidiabetic activity of Aloe vera L. juice. I. Clinical trial in new cases of diabetes mellitus. Phytomedicine, 3(3), 241-243. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23195077