Hamilelikte Partnerinize Karşı Reddetme Duygusu
Hamilelik sırasında bir partnere karşı reddetme hissi düşündüğünüz kadar nadir değildir. Pek çok kadın, eşini veya eşinin bazı özelliklerini hor görür.
Bu makalede, bu reddin neden oluştuğunu ve hamileliği eşinizle birlikte mümkün olan en iyi şekilde yaşamak için neler yapabileceğinizi inceleyeceğiz.
Hamilelik sırasında partneri reddetmek
Kadınların hamilelikleri sırasında partnerlerine karşı reddetme duygularını destekleyen hiçbir çalışma yapılmamıştır. Ancak birçok kadın, tam olarak kendilerine olan şeyin bu olduğunu söylüyor. Sizin durumunuz da böyle mi?
Kadınlar, hamileliğin ilk haftalarından itibaren bir dizi fiziksel ve duygusal değişiklik yaşarlar. Göğüsleri büyür, rahim gerilir ve ruh hali değişimleri, mide bulantısı ve hatta kusma ortak belirti ve semptomlardır. Bu hamilelik belirtilerine ek olarak, bazı kadınlar partnerlerine karşı reddetme hissederler; bu his kişiye göre değiştiğinden yoğun veya hafif olabilir.
Bazı kadınlar partnerleriyle daha fazla fiziksel ve duygusal temasa ihtiyaç duyduklarını düşünürken, diğerleri partnerlerinin tutumlarından rahatsız olmaya başlar. Bazı durumlarda bu rahatsızlık, sadece eşinin varlığından rahatsız olmayı da içerir.
Şimdi, yaşadığınız şeyin bu olduğunu varsayalım, neden hamilelik sırasında partneriniz reddediyorsunuz? Mantıklı bir açıklaması var mı?
Ayrıca şunu okuyun: Hamilelikte Cilt Değişiklikleri
Hamilelik sırasında reddetme duygusunun olası nedenleri
Yine, bazı hamile kadınların hamilelik sırasında partnerlerine karşı bu şekilde hissettiğini kanıtlayabilen herhangi bir araştırma yoktur. Araştırma eksikliğine rağmen uzmanlar, hormonal değişikliklerin suçlu olabileceğine inanıyor.
Hamile kadınların progesteron ve gonadotropin artışı gibi, kendilerini daha hassas hissetmelerine neden olabilecek bir dizi hormonal değişikliğe uğradıkları bir sır değil. Belki de partnerinin bazı tutumlarına ya da onların varlığına karşı bu rahatsızlık hissini üreten bu duyarlılıktır.
Hamilelik sırasında reddetme duygusu ile nasıl başa çıkılır?
Hamilelik sırasında partnerinize karşı reddetme hissi sizi zor bir duruma sokar. Bu durumu yaşamak sizin için kolay değil, eşiniz için de kolay değil. Kendi duygularınızı kabul etmeli, aynı zamanda onların duygularını da aklınızda tutmalısınız. Reddedilmenin partnerinizin duygularını önemli ölçüde incitebileceğini unutmayın.
Bu durumu yaşıyorsanız, açık ve olgun bir tavrınız olmalı ve partnerinizle bunun hakkında konuşmalısınız. Nasıl hissettiğinizi, size neler olduğunu açıklayın ve onlara bunun kontrol edemeyeceğiniz bir şey olduğunu ve neden olduğunu bilmediğinizden emin olun.
İkincisi, duygularınızı düşünün. Bugün seni rahatsız eden şeyleri hep yaptı mı? Sıkıntınızın haklı bir nedeni var mı? Örneğin partnerinizin o anda çiğneme sesine kolayca tahammül edemiyorsanız, bunun ne ciddi bir sorun ne de uzun vadede ilişkinizi etkileyecek bir durum olduğunu anlamanız gerekir.
Ne hissettiğinizi ve onu neden deneyimlediğinizi analiz edin. Çoğu zaman, bir durumu abarttığımızı veya bir şeyin bizi gerçekten etkilediğini anlamak için ihtiyacımız olan tek şey biraz iç gözlemdir.
Kaçırmayın: Hamilelikte İştahsızlık
Reddedilen kişinin durumu
Bu makaleyi, reddedilen taraf olduğunuz için bulduysanız, sabırlı olmanızı öneririz. Durumunuzun hoş veya basit olmadığını biliyoruz. Derin bir nefes alın ve öyle görünse bile kişisel olmadığını hatırlamaya çalışın.
Partnerinizin bir dizi değişiklikten geçtiğini ve sizi reddetmesine rağmen yardımınıza ve refakatinize ihtiyacı olduğunu unutmayın. Genel olarak, hamilelik sırasında bir partnere karşı reddetme duyguları tüm hamilelik boyunca sürmez, bunun yerine sadece birkaç ay sürer.
Herhangi bir şüpheniz varsa, bir uzmana görünmenizi öneririz. İdeal olarak, onlarla bu durum hakkında konuşmalısınız. Tıp uzmanı, bireysel veya çift terapisi önerebilir veya bu duyguların neden ortaya çıktığına dair size daha iyi bir açıklama verebilir. Sabır ve sevgiyle, bunu bir çift ve bir aile olarak atlatacaksınız.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Bailón Muñoz, E., & Ortega del Moral, A. (2009). Embarazo. FMC – Formación Médica Continuada En Atención Primaria. https://doi.org/10.1016/s1134-2072(07)71605-5
- Acosta-varela, M. E. (2012). El embarazo. Aportaciones Originales.
- Organización Mundial de la Salud. (2015). OMS, Embarazo.