Kassing Yöntemi: Bebeği Biberonla Besleme

Kassing yöntemi herhangi bir sebeple bebeklerini bakıcıya ya da kreşe bırakmak zorunda olan anneler için ideal bir yöntemdir. Bu yöntemin faydalarını öğrenin.
Kassing Yöntemi: Bebeği Biberonla Besleme

Tarafından yazılmıştır Daniela Colmenares

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Kassing yöntemi annenin laktasyonunu etkilemeden bebeği biberonla besleme yöntemidir. Bu yöntemle bebeğin memeyi reddetmesi ya da yeterince güçlü emememe ihtimali neredeyse sıfırdır.

Bazı anneler bebeklerini emziremezler ve onları biberonla beslemek zorunda kalırlar. Bu genellikle, bebek erken doğduğunda ya da besin takviyesine ihtiyacı olduğunda olur. Ayrıca çalışan anneler de vardır ve çalıştıkları için sütlerini sağıp bunu daha sonra bebeklerini biberonla beslemek için kullanırlar. Bunun yanı sıra, bebeklerini emzirmelerini engelleyen sağlık sorunları olan anneler de olabilir.

Biberonla beslenmeleri bebeklerin kafasını karıştırabilir ve anne göğsünü emmeyi reddetmelerine sebep olabilir. Bununla birlikte, biberon bebekler için daha kolaydır çünkü beslenmeleri için daha az çaba gerektirir. Bunun sebebi, biberondaki emzik kısmının meme ucundan oldukça farklı olmasıdır. Delik çok daha büyüktür ve süt basitçe yer çekimi sayesinde aşağı doğru akar. Sonuç olarak, bebeğin gerçekten emmesine gerek kalmaz.

Sorun, anne daha sonra emzirmeye geri döndüğünde ve bebeğin adapte olamaması ya da beslenme zorluğu çektiği koşulda ortaya çıkar. Bu nedenle, Amerika’daki Dee Kassing adında bir uzman, emzirmeyle benzer bir şekilde işleyen, biberonun kullanıldığı bir sistem geliştirdi.

Kassing Yöntemi

Kassing yöntemi, özellikle bebek için harcanan emekle ilişkili olarak, doğal yollarla emzirmenin özelliklerini tekrar oluşturmayı amaçlar. Bu şekilde, biberonla beslemenin olumsuz etkileri ciddi ölçüde azalır ve annenin bebeğini hem biberonla hem göğüsle beslemesi kolaylaşır.

kassing yöntemi

Biberonu verirken, bebeğin yarı oturuyor durumda olması gerekir. Emzirme postürünü taklit etmeniz gerekmez. Kullanılacak biberon ucu, gerçek meme ucundan tamamen farklı olan anatomik bir emzik kısmı şeklinde olmalıdır. Deliği daha büyük olduğu için bebeğin beslenmesi kolaylaşır.

Yapmanız gereken yalnızca bebeğiniz için doğru biberonu seçmektir. Ardından yapmanız gereken şey, emme dürtüsünü oluşturmaktır. Yanaklarına ve ağızlarına dokunarak, emziklerini kendi kendilerine bulabilmeleri için bebeklerinin reflekslerini harekete geçirmeniz gerekir.

Bebekler ağızlarını açtıklarında, vücutlarını dik tutarak birkaç kez emmelerine izin vermeniz gerekir. Bu şekilde, sadece yer çekimi nedeniyle ağızlarına akması yerine sütü emmek için çaba harcarlar.

Bebeğinizin içeceği süt miktarını ve içeceği süreyi kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca, bebeğinizin yanaklarına dokunarak ve zaman zaman biberonu ağızlarından alarak kontrol etmeniz de gerekmektedir.

Biberon İçin Doğru Koşullar

Kassing yöntemini uygulamak için, biberonun emzik kısmının boyutlarını ve şeklini doğru seçmeniz gerekir. Meme başının şekline benzemesi için tamamen yuvarlak olmalıdır. Aynı zamanda uzun olmalıdır ki böylece emziğin ucu göğüsle emzirmeye benzeyecek şekilde sert ve yumuşak damaklar arasındaki noktaya dokunabilsin. Dar, yumuşak ve uzunluğu yaklaşık iki santimetre (bir inç) olmalıdır.

biberon tutan bebek

Emzik kısmı akışı yavaşlatmalıdır. Bu şekilde, süt daha yavaş akar ve bebeğin emiyormuş gibi çaba sarf etmesi gerekir. Bu aynı zamanda sindirimlerinin daha yavaş ve daha rahat olmasına yardımcı olur.

Eğimli değil, düz emzik kısımlı biberonları satın almanız gerekir. Düz olanlar sütün akmasını zorlaştırır ve bu sebeple bebeğin daha fazla çaba göstermesi gerekir.

Bebeği Besleme Postürü

Bu yöntemin amacı bebeği fazla beslememek ve aynı zamanda ne kadar hızlı yediklerini kontrol etmektir. Bebekler sütü içerken yarı oturur pozisyonda olmalıdırlar.

Bebeğin yüzüstü durması tavsiye edilmez, çünkü süt yer çekiminden ötürü aşağı akar ve sütü emmek için hiç çaba sarf etmeleri gerekmez. Ayrıca, bu pozisyonda, boğulma ya da süt orta kulaktaki östaki borusuna kaçabileceği için kulak enfeksiyonu riski doğar.

bebeğe biberon veren adam

En önemli şey, biberonu eğik olmayacak şekilde yatay tutmaktır. Bu şekilde bebeğin sütü içmesi için emmesi gerekecektir.

Başlamadan önce, bebeğinizi memeyi aramak için reflekslerini kullanmasına teşvik etmeniz gerekir. Biberonu doğrudan ağızlarına sokmayın. Biberonun emzik kısmıyla, emmek için biberonu arayacakları ana kadar, dudaklarına ve yanaklarına dokunun ve ardından biberonu verin.

Sonuç

Kassing yöntemi, bebeğiniz erken doğmuşsa, besin takviyesine ihtiyacı varsa, hem memeyle hem biberonla besleniyorsa ya da çocuk doktorunuz tarafından böyle önerildiyse çok faydalı bir yöntemdir. Ayrıca annenin emzirmeyi çok fazla acı verici hale getiren yaraları varsa da başvurulabilecek ideal yöntemlerden biridir.

Eğer bebeğin besin takviyesine ihtiyacı varsa, emzirme uzmanları, mama değil anne sütü kullanıldığı sürece, bebeğin biberonla beslenebileceği önerisinde bulunur.

Anne sütü, bebekler için mükemmel bir besindir. Bebeklerin gelişimleri için önemli olan besin ve vitaminlerle doludur.

Bu beslenme yöntemi, emzirmenin doğal koşullarını yeniden oluşturmaya çalışır. Bu, temel olarak başlangıçtaki uyarılmayı ve bebeğin sarf etmesi gereken çaba miktarını taklit ederek elde edilir. Bu sayede emzirmeye çok daha kısa sürede dönebilirsiniz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.