Strese Karşı Çok Lezzetli Bir Smoothie
Stresli bir günün ardından bu strese karşı işe yarayan bu içecek kadar gevşememize yardımcı olacak hiçbir şey yoktur. Bu doğal içecek strese karşı en iyi dostumuz olabilir. Özellikle de huzur ve sakinlik için bir saat dinlenebilirsek, her şey harika olacaktır.
Hepimizin bildiği gibi, stres zihinsel süreçlerden kaynaklanır. Yükümlülükler, dışsal baskılar ve sürekli düşünmek en kötü düşmanlarımızdır. Bununla beraber, iyileştirici gıdalar da mevcuttur. İçimizde sağlıklı olursak, beynimiz bize endorfinlerle teşekkür eder.
Aynı zamanda, sağlıklı hissetmek her şeyi başka bir bakış açısıyla görmemize yardımcı olur. Bizim önerimiz ise kendinize biraz zaman ayırmanız olacaktır. Acele etmeyin. Burada olmanın ve şimdinin tadını çıkarın. Bu lezzetli ve strese karşı gelen içeceğin tadını çıkarın.
En iyi stres karşıtı gıdalar
Hem organik hem de ruh halimizi iyileştirecek, besleyici ögeler açısından zengin gıdalar tüketmeye ihtiyacımız vardır. Bu makalede sizlere bu kolay ve lezzetli, doğal içeceğin içine neler koyacağınızdan bahsedeceğiz.
Chia tohumları
Chia tohumları, herhangi bir aktarda ya da süpermarketlerin özel bölümlerinde bulunabilir. Bu tohumlar sağlığımız için harikadır ve stresle mücadele eden “süper gıdalar” arasında yer alır.
- Bu küçük tohumlar birçok mineral taşır. Listede magnezyum ve B vitamini de vardır. Bunların her ikisi de stres azaltmak için gereklidir.
- Bu tohumların en büyük yararı, içeriklerindeki yüksek oranda omega 3 yağ asitlerinden gelir. Bunlar, ruh halinizi düzenlemek için çok faydalıdır. Kalp sağlığımıza da iyi gelir.
Badem
- Bademde daha önce de görmüş olduğumuz bir minerali buluruz. Bu mineral stresi düzenleyen mükemmel bir besin maddesidir: Magnezyum.
- Aynı zamanda, bu kuru yemiş lif bakımından zengindir; böylece kan şekeri düzeylerini dengelemeye yardımcı olur.
- Ayrıca, anksiyete ile mücadele etmek için basit bir kombinasyon olan B ve C vitaminlerini içerir.
Çilek
Çilek magnezyum açısından zengindir ve bize yüksek oranda C vitamini sağlar. Günde 15 ila 20 çilek yiyerek günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabileceğinizi biliyor muydunuz?
Bu meyve antioksidan, folik asit, potasyum, fosfor, demir, kalsiyum, çinko ve selenyum açısından zengindir ve çok besleyicidir. Stres zamanlarında besin ihtiyacımızın büyük çoğunluğunu karşılar.
Bitter çikolatalı protein tozu
Eczanelerde ve takviye ürünleri satan dükkanlarda bu tür tozları bulabilirsiniz. Bitter çikolata ile karıştırılmış tam protein içerir. Bu seçenek, kilo vermeden besin ihtiyacımızı gidermeye yardımcı olur.
Stres ve anksiyete zamanlarında, doğal korunma mekanizmalarımız zayıflar. Bu da bol miktarda besin maddesine ve enerjiye ihtiyacımız olduğu anlamına gelir. Ayrıca bitter çikolatanın endorfin ve magnezyum içerdiğini unutmayalım. Bu içerikleri nedeniyle stresle savaşmak için birebirdir.
Keşfedin: Stresin Olumsuz Etkilerini Anlamak
Portakal çiçeği balı
Bal türleri çeşitlidir. Şüphesiz ki en faydalılarından biri de portakal çiçeği balıdır. Rahatlatıcı özellikleri ile bilinir. Bu ürünlerin hepsini aktarlarda ve sağlık ürünleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz.
Strese karşı bu smoothie’yi nasıl hazırlayacaksınız?
Malzemeler
- 1 bardak badem sütü (200 ml)
- 10 çilek
- 1 çay kaşığı chia tohumu (5 g)
- 2 yemek kaşığı portakal çiçeği balı (50 g)
- 1 çay kaşığı (5 g) bitter çikolatalı protein tozu
- 3 buz
Hazırlanışı
- İlk olarak çilekleri yıkayıp ikiye bölün. Organik çilek kullanın. Ayrıca çok olgun çilekler seçmeyin.
- Eğer çileğin mevsimi değilse, C vitamini açısından zengin başka bir meyve kullanabilirsiniz. Papaya bu konuda harika bir seçimdir.
- Sonra badem sütünü, çilekleri, chia tohumlarını, portakal çiçeği balını ve bitter çikolatalı protein tozunu miksere ekleyin.
- Homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Sonra üç buz küpünü ekleyin.
- Bu stres giderici smoothie’yi keyifle içebilirsiniz.
- Ardından da bir saatlik rahatlamanın tadını çıkarın.
- Sonrasında ne kadar iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Peter, C. P., Suzuki, Y., & Büchs, J. (2006). Hydromechanical stress in shake flasks: Correlation for the maximum local energy dissipation rate. Biotechnology and Bioengineering. https://doi.org/10.1002/bit.20827
- Kader, A. A. (2008). Flavor quality of fruits and vegetables. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.3293
- M.A., P., & Mark, D. (2011). Abiotic Stress in Harvested Fruits and Vegetables. In Abiotic Stress in Plants – Mechanisms and Adaptations. https://doi.org/10.5772/22524