Alerjiler İçin 5 Doğal Tedavi Yöntemi
Alerjiler vücudunuzun ürettiğini aşırı tepkilerdir. Diğer bir deyişle, genel olarak başka insanların herhangi bir tepki vermediği şeylere sizin vücudunuz tepki verebilir. Bazı doğal yöntemler sayesinde alerjiler ile savaşmak mümkündür.
Bağışıklık sisteminiz havadaki veya yediğiniz şeylerdeki zararlı maddelere karşı vücudunuzu korumaktan sorumludur. Hücreler maddeyi tanımlar ve anormal olarak algılar.
Bunun için vücudunuz, kanınızda ve vücut sıvılarınızda dolaşan milyonlarca antikor (immünoglobulinler) üretir. Böylece tespit ettiği tuhaf elementlere karşı koruma sağlayabilir.
Ancak bazı maddelerin neden vücutta alerjiye neden olduğu tam olarak bilinmemektedir.
Yine de belirli maddelere alerjisi olan anne babaların çocuklarının da aynı alerjiye sahip olma olasılığı daha yüksektir.
Ayrıca bakınız: Mevsimsel Alerjiler İçin Doğal Reçeteler
Hangi maddelere alerjiniz var?
Bu problemden etkilenen herkes, hangi antikor tedavisinin onlar için en iyi olacağını belirlemek için deri veya kan testleri yaptırmak zorundadır.
- Yapmanız gereken ilk şey, alerjiye neden olan şeyden uzak durmaktır.
- Ardından doktorunuzun tavsiyelerine uymalı ve önerdiği ilaçları kullanmalısınız. Bazı durumlarda, bir aşılamaya gerek olabilir.
Bununla birlikte, alerjiniz hafifse ve aniden ortaya çıkarsa tedavisi için bazı doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.
Aşağıdaki ipuçlarına bir göz atın.
1. Magnezyum sülfat ile duş
Magnezyum sülfat, anti-enflamatuar ve antibakteriyeldir. Bunların yanı sıra, vücudunuzu temizlemek için gereklidir. Böylece, en iyi doğal alerji ilaçları arasındadır.
Magnezyum iltihabı azaltır ve aşırı nemi emer. Ayrıca cildinizdeki alerji semptomlarını yatıştırır.
Malzemeler
- 1 bardak magnezyum sülfat (150 gr)
- Ilık su ile dolu bir küvet
Uygulanışı
- İlk olarak, ılık suyla doldurulmuş küvete magnezyum sülfatı ekleyin.
- Daha sonra etkilenen bölgeyi 30 dakika boyunca bu suyun içerisinde bekletin.
- 30 dakika sonra durulayın. Şişlik ve kaşıntının azaldığını göreceksiniz.
2. Üzüm çekirdeği özü
Üzüm çekirdeği sadece cilt alerjilerine iyi gelmez. Kan akışını iyileştirmek için kılcal damarlarınız için de faydalıdır.
- Üzüm, bağışıklık sisteminizi güçlendiren antioksidanlar ve vitaminler içerir.
- Ayrıca bu besinler bakterilerle savaşmaya, inflamasyonu azaltmaya ve etkilenen bölgeyi nemlendirmeye de yardımcı olur. Bu nedenle alerjiler için doğal ilaçla olarak kullanılır.
Ayrıca bakınız: Alerjiyi Rahatlatmak İçin Doğal Çareler
Malzemeler
- 10 damla üzüm çekirdeği özü
- 1 su bardağı su (200 ml)
Uygulanışı
- Bir bardak suya 10 damla üzüm çekirdeği özünü ekleyin ve günde iki kez tüketin.
Alternatif olarak, yarım bardak üzüm tüketebilirsiniz (yaklaşık 80 gr).
3. Okaliptüs suyu
Bu yöntem, akarlardan kurtulmak için kıyafetlerinize, çarşaflarınıza ve yatak odanızdaki mobilyalara uygulanmalıdır.
Okaliptüs alerjilerin neden olduğu tıkanıklığı azaltan bir balgam söktürücü gibidir. Ayrıca antiseptik özellikleri cildiniz için harikadır.
Malzemeler
- 2 bardak su (1/2 litre)
- 10 damla okaliptüs yağı
Uygulanışı
- İlk olarak, 1/2 litre suya 10 damla okaliptüs yağı damlatın.
- Temizlemek istediğiniz kıyafet veya eşyalar için gereken miktarda okaliptüs suyu hazırlayın.
- Çamaşır deterjanı veya yumuşatıcı kullanmayın ve normal şekilde kurutun.
- Mobilya için, tek yapmanız gereken bir bez yardımıyla okaliptüs suyu ile mobilyaları silmektir.
- Bu ilaç akarlardan kurtulmanıza yardımcı olarak ve hapşırmanızı engelleyecektir.
4. Papatya çayı
Bazen alerji belirtileri kontrolden çıkmaktadır. Şiddetli bir kaşıntı, tahriş ve kızarıklık hissi meydana gelir. Kaşımamak neredeyse imkansızdır!
Ancak rahatlama sadece geçicidir çünkü birkaç dakika sonra bölge daha da iltihaplanır. İhtiyacınız olan şey papatya çayı: en iyi doğal alerji ilaçlarından biri.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı papatya (10 gr) veya sallama papatya çayı
- 1 bardak su (250 ml)
Yapılışı
- Öncelikle papatyayı sıcak suya ekleyin.
- Birkaç dakika bekletin.
- Ardından 24 saat buzdolabında bekletin.
- Çayı bölgeye bir pamuk yardımıyla sürün, birkaç dakika bekletin ve durulayın.
5. Daha iyi beslenin
Özellikle yüksek miktarda vitamin ve mineral içerdiğinden dolayı, sebze ve meyvelere dayanan bir dengeli bir beslenme düzeni bağışıklık sisteminizi destekleyecektir.
Doymuş yağları sağlıklı yağlarla değiştirmek iyi bir fikirdir:
- Fındık
- Balık
- Keten tohumu
- Soya
- Ceviz
- Tam tahıllı gıdalar
Tavsiyeler
- Yeterli miktarda uyuyun.
- Özellikle rüzgarlı havalarda dışarı çıkmayın.
- Evinizi havalandırın.
- Halı kullanmayın.
- Çarşaflarınızı sık sık değiştirin.
- Tozların birikmesine izin vermeyin.
Alerjilerinize veda etmeye hazır mısınız? Alerjiyle mücadelede bu doğal yöntemleri deneyin, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- E. Nova, A. Montero, S. Gómez y A. Marcos. La estrecha relación entre la nutrición y el sistema inmunitario. Consejo Superior de Investigaciones Científicas. Madrid. http://www.seom.org/seomcms/images/stories/recursos/infopublico/publicaciones/soporteNutricional/pdf/cap_01.pdf
- Bhaskaran, N., Shukla, S., Srivastava, J. K., & Gupta, S. (2010). Chamomile: an anti-inflammatory agent inhibits inducible nitric oxide synthase expression by blocking RelA/p65 activity. International journal of molecular medicine, 26(6), 935–940. https://doi.org/10.3892/ijmm_00000545
- Tony Balacs. 1997. Cineole-rich eucalyptus. International Journal of Aromatherapy.
(http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0962456297800203) - Saad, e., Hussien, R., Saher, F., & Ahmed, Z. (2006). Acaricidal activities of some essential oils and their monoterpenoidal constituents against house dust mite, Dermatophagoides pteronyssinus (Acari: Pyroglyphidae). Journal of Zhejiang University. Science. B, 7(12), 957–962. https://doi.org/10.1631/jzus.2006.B0957
- Grape Seed Extract. WebMD. https://www.webmd.com/diet/grape-seed-extract
- Bing-Hung Chen, Mei-Huei Hung, Jeff Yi-Fu Chen, Hsueh-Wei Chang, Meng-Lung Yu, Lei Wan, Fuu Jen Tsai, Tzu-Pin Wang, Tzu-Fun Fu, Chien-Chih Chiu. 2012. Anti-allergic activity of grapeseed extract (GSE) on RBL-2H3 mast cells. Food Chemistry.
(http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881461101661X) - Polyphenolics in Grape Seeds—Biochemistry and Functionality. John Shi, Jianmel Yu, Joseph E. Pohorly, and Yukio Kakuda. Journal of Medicinal Food 2003 6:4, 291-299
- @inproceedings{Elbossaty2018PharmaceuticalIO, title={Pharmaceutical Influences of Epsom Salts}, author={Walaa Fikry Mohammed Elbossaty}, year={2018} }
- Delves, P. 2019. Introducción a las reacciones alérgicas. Manual MSD. https://www.msdmanuals.com/es-ar/hogar/trastornos-inmunol%C3%B3gicos/reacciones-al%C3%A9rgicas-y-otros-trastornos-de-hipersensibilidad/introducci%C3%B3n-a-las-reacciones-al%C3%A9rgicas
- Meyer N., Yun J. (2014) Allergies. In: Lammert E., Zeeb M. (eds) Metabolism of Human Diseases. Springer, Vienna
- Lange, T., Dimitrov, S. and Born, J. (2010), Effects of sleep and circadian rhythm on the human immune system. Annals of the New York Academy of Sciences, 1193: 48-59. doi:10.1111/j.1749-6632.2009.05300.x