Enginar ve Limon Suyu ile Ürik Asidinizi Düşürün
Ürik asit, yediğiniz gıdalardaki pürinlerin parçalanması yoluyla vücut tarafından üretilen bir maddedir. Hücreleriniz, bu bileşiği kan dolaşımına aktarmak için çok çalışıyor ve daha sonra da böbrekleriniz yoluyla vücuttan atılmasını teşvik ediyor.
Böbrekler, kanı süzer ve atık maddeleri idrarla vücuttan uzaklaştırır. Bununla birlikte, ürik asit çok fazla üretildiği ve hepsini vücuttan atamadığınız için, aşırı biriktiğinde hiperürisemi olarak bilinen bir durum gelişir.
Bu, dokularınızın enflamasyonunda bir dengesizlik oluşturur. Nihayetinde de böbreklerinizin ve eklemlerin sağlığını etkileyen sert kristaller oluşturur. Neyse ki, vücudunuzun toksinleri atmasını destekleyip ürik asitin vücuttan uzaklaşmasını sağlayan doğal ürünler vardır.
Bugünkü yazımızda, size enginar ve limonla hazırlanan bir tedavi yönteminden bahsedeceğiz. Bunların ikisi de ürik asit için etkili olan alkalin bileşiklerdir. Mutlaka deneyin!
Enginar ve limon suyuyla fazla ürik asidinizden kurtulun
Enginar ve limon suyu, vücuda sağladığı pek çok avantaj sayesinde dünyada popüler hale gelen arındırıcı bir içecektir. Bu içeceğin en önemli özellikleri kalorisinin düşük olması ve vitamin ve mineral bakımından zengin olmasıdır.
Bu nedenle hem besin takviyesi sağlar hem de kolesterol ve trigliserit seviyelerini düzenlerken, kilo vermeye yardımcı olur. Sindirim sistemine yararlı olması, ürik asit oluşumuna neden olan iltihaplanmayı önlemek için dahi kullanılabilir.
Buna ek olarak, hücre hasarını yavaşlatan ve dokuların erken bozulmasının neden olduğu semptomları önleyen güçlü antioksidanlar içerir.
Ayrıca okuyun: Kolesterolü Düşürmek için 8 Bitkisel Çay
Enginarın ürik asit için faydaları
Enginar, çok besleyici özellikleri olduğu için yüzyıllardır tüketilen çok sağlıklı bir sebzedir. Enginarda önemli miktarda bulunan maddeler;- A, B vitaminleri ve C vitamini
- Fosfor, demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller
- Diyet lifi
- Karbonhidratlar
- Proteinler
- Esansiyel yağ asitleri
Bu besinler sayesinde enginar, dokularınızda biriken yağ bileşiklerini ortadan kaldırabilir ve bu da karaciğerinizin temel işlevini en iyi seviyesine çıkarmaya yardımcı olur. Organik asitler vücudunuzdaki pürin miktarını azaltır ve böbrekler tarafından süzülerek dışarı atılmasını sağlarlar.
Bunun yanı sıra, enginarın doğal idrar söktürücü özelliği vardır. İdrar üretimini artırarak vücudunuzdaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Dahası, enginarda sadece 40 kalori olduğu için kilo vermek isteyenler için iyi bir yardımcıdır ve metabolizma problemlerinizi önler.
Limonun faydaları
Limon, hastalıklarla mücadele etmek için yüzyıllardır kullanılan alkalin bir narenciye meyvesidir. Limonda yüksek mikarda bulunan vitaminler, mineraller ve doğal lifler pürinin parçalanmasını artırır ve idrar yoluyla vücuttan atılmasını kolaylaştırır.Limondaki doğal asit vücudunuza girdiğinde alkalinleşir ve kan akışınızın pH’ını dengeler. Buna ek olarak, içerdiği besin maddeleri ürik asitin nötralizasyonu için gerekli olan bir bileşik olan kalsiyum karbonat oluşumunu teşvik eder.
Ayrıca okuyun: 15 Doğal İdrar Söktürücü Besin
Enginar ve limon suyu nasıl hazırlanır?
Enginar ve limon suyuyla yapılan bu içeceği hazırlamak hiç de zor değildir. İlaç niyetine kullanmak istiyorsanız tek yapmanız gereken taze enginar ve limon tercih etmek olacaktır.Malzemeler
- 2 adet orta boy enginar
- 1 litre su
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı
- Önce enginarları birkaç parçaya ayırın ve yumuşayana kadar suda kaynatın.
- Hazır olduğunda limon suyu ilave edin ve makul bir sıcaklığa ulaşana kadar soğumasını bekleyin.
- Karışımı süzün, bir bardağa koyun ve ana yemeklerden yarım saat önce için.
- Ürik asidi ortadan kaldırmak için detoks programının bir parçası olarak bu işlemi iki hafta boyunca tekrarlayın.
- İki haftanın sonunda vücudunuzu temizledikten sonra, bu karışımı tedbir olarak haftada 2-3 kez içmeye devam edebilirsiniz.
Bu sağlıklı içeceği tüketmek, obezite ile savaşırken, ürik asidi de düşürmenize de yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, yağ ve pürinler bakımından zengin olan besinlerin tüketimini sınırlamanızda fayda vardır; çünkü bu besinler tedavinin etkili olmasını engelleyebilir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Maiuolo, J., Oppedisano, F., Gratteri, S., Muscoli, C., & Mollace, V. (2016). Regulation of uric acid metabolism and excretion. International Journal of Cardiology. https://doi.org/10.1016/j.ijcard.2015.08.109
- Álvarez-Lario, B., & Macarrón-Vicente, J. (2010). Uric acid and evolution. Rheumatology. https://doi.org/10.1093/rheumatology/keq204
- Llorach, R., Espín, J. C., Tomás-Barberán, F. A., & Ferreres, F. (2002). Artichoke (Cynara scolymus L.) Byproducts as a potential source of health-promoting antioxidant phenolics. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf0200570
- González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027