Esansiyel Yağları Kaslarınız İçin Nasıl Kullanırsınız?
Kas-iskelet sistemi problemleri her geçen gün daha da yaygın bir hale gelmektedir. Bu problemler, egzersiz sonrası yaralanmalardan, zayıf duruştan, yaş ile alakalı doğal bozulmalara kadar pek çok şeyden kaynaklanabilir. Ne yazık ki, bu durum için uzun vadede çok etkili ilaç tedavileri yoktur. Bu nedenle, kas ve eklem ağrısını hafifletmek için esansiyel yağları kullanmanızı öneririz.
Oral tıbbın kullanımının daha uygun olduğu doğrudur. Örneğin, onları her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz. Fakat, bölgesel solüsyonlar kaslar, kollar ve bacaklar için daha etkilidir çünkü cildimizdeki gözenekler, losyonun hasar gören bölgeye çok kısa sürede girmesine izin verir.
Esansiyel yağlar tüm bunları sindirim sistemimizde herhangi bir organa zarar vermeden ve kan basıncımızı etkilemeden yapar. Bazen bunları kullanmak isteriz, fakat çok fazla ürün karşısında kararsız kalırız. Sonuçta, bazı esansiyel yağlar belirli durumlar için daha uygundur, hepsinin daha uygun olduğu bir alan vardır.
Peki sizin için en iyi esansiyel yağlar hangileridir?
Eğer kendinize bu soruyu soruyorsanız, okumaya devam edin.
Kaslara İyi Gelen Esansiyel Yağları
1. Biberiye kafur yağı
Mükemmel bir analjezik ve kas gevşetici olduğundan bu esansiyel yağ çok talep görmektedir. Kas krampları ve benzeri ağrılar olduğunda ihtiyacımız olan şey budur.
Bildiğiniz gibi, çoğu insanda kas krampları olması oldukça yaygındır. Bilgisayarları ve cep telefonlarını kullanmanın yanı sıra, egzersiz yapmak için yeterli zaman olmadığı için bu türden ağrılar bizi her zamankinden daha fazla üzmektedir.
Bu nedenle, bu problemi çözmek için ilaç kullanmadan önce, etkilenen bölgeye biberiye kafur yağı uygulamak en iyisidir. Fakat, hamileler, emziren anneler ve 6 yaşın altındaki çocuklar bu tür bir yağı kullanmamalıdır.
Ayrıca bakınız: İnce Kırışıklıkları Bu Esansiyel Yağlarla Azaltın
2. Keklik üzümü (wintergreen) yağı
Tendinit veya epikondilitten mi muzdaripsiniz? Bunların çok engelleyici durumlar olduğunu biliyoruz, ancak onları tedavi etmek için çok güçlü bir yöntem vardır.
Kaslar ve eklemler için olan bu yağ, “doğal aspirin” olarak bilinir. Aslında, asetilsalisilik asite alerjik olanlar bunu kullanamazlar.
Bir üstteki durumdaki ile aynı olarak, hamile veya emziren kadınlar ile 6 yaşından küçük çocuklar bu esansiyel yağı kullanamazlar. Tedavide, bölgeye sıcak uygulayabilirsiniz, yoga yapabilirsiniz ve Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin gıdaları yiyebilirsiniz, çünkü bunlar harika anti-enflamatuvar özellikler içermektedirler.
3. Mavi okaliptus esansiyel yağı
Wintergreen veya biberiye esansiyel yağları kullanamayan kişilerden biriyseniz ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız endişelenmeyin.
Mavi okaliptüs yağı üsttekilerle aynı faydaları sağlar ve neredeyse herkes bunu kullanabilir. Analjezik yönü çok güçlüdür ve rahatlamanıza yardımcı olur.
Ayrıca bakınız: Solunum Problemlerine Karşı 5 Okaliptüs Tedavisi
Bu esansiyel yağları nasıl uygularsınız?
Bu ürünler bölgesel olarak kullanılır, bu nedenle geleneksel farmakolojik ilaçlardan daha az yayılımcıdırlar. Bu nedenle, bunları badem yağı veya arnika yağı gibi diğer maddelere seyreltmelisiniz. Eğer böyle yapmazsanız, söz konusu esansiyel yağlar cildinizi tahriş edebilir.
Bu yağları taşıyıcı yağlarla karıştırdığınızda cildinizi tehlikeye atmadan aynı etkiyi elde edersiniz.
- Naturopati uzmanları, badem yağı veya arnika yağı ile etkilenen bölgeye hafifçe masaj yapmanın en iyi yol olduğunu açıklamaktadır. Bu yağlar anti-enflamatuvar unsurlar içerdiğinden, ağrıya karşı harekete geçer ve epidermisi, kullanmayı planladığınız esansiyel yağa karşı hazırlarlar.
- Bölgeye taşıyıcı yağ ile masaj yaptıktan sonra, seçilen esansiyel yağdan birkaç damla uygulayabilirsiniz.
- Etkilerini neredeyse hemen hissedersiniz, çünkü ağrının birkaç dakika içinde nasıl hafiflediğini fark edeceksiniz.
- Aynı prosedürü günde 4 defaya kadar uygulayabilirsiniz.
İnanılmaz, değil mi? Sonunda bu ağrıları hafifletmek için alternatiflerimiz var ve böylelikle sevdiğimiz aktiviteleri yapmaya devam edebiliriz. En iyisi de, bunların daha iyi yaşamamıza olanak sağlayan bir çözüm olduğundan eminiz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- González Villa, Ángela Andrea. Obtención de aceites esenciales y extractos etanólicos de plantas del Amazonas. Diss. Universidad Nacional de Colombia-Sede Manizales, 2004.
- Ll, Rojas, P. Jennifer, and V. Perea. “Obtención de aceites esenciales y pectinas a partir de subproductos de jugos cítricos.” Vitae (Medellín) 16.1 (2009): 110-115.
- Ortuño, Manuel. “Manual práctico de aceites esenciales, aromas y perfumes.” Ediciones Aiyane 276 (2006).