Bebeğinizin Kolik Ağrıları için 4 Ev Yapımı Tedavi

Bebeğiniz kolik ağrılar mı çekiyor? Bu 4 doğal yöntemle bebeğinizi rahatlatın!
Bebeğinizin Kolik Ağrıları için 4 Ev Yapımı Tedavi
Maricela Jiménez López

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Maricela Jiménez López.

Tarafından yazılmıştır Ángela Aragón

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Bebek sahibi olan herkes kolik ağrılarının ne kadar sinir bozucu olduğunu bilir. Kolik ağrıları yüzünden, bebekler hiçbir sorunları yokmuş gibi görünse de saatlerce ağlayabilirler. Ateşleri yoktur, bezleri kurudur, daha yeni emmişlerdir ama yine de hıçkıra hıçkıra ağlamaya devam ediyorlardır. Ve böyle bir durumda sorunun ne olduğunu anlayana kadar hiçbir şey yapamazsınız.

Bunun stresi çok fazladır, iyi bir ebeveyn olmadığınızı bile düşünebilirsiniz. “Burada yetişkin olan benim, durumu kontrol altına almalıyım ve çocuğumu hastalıklardan korumalıyım” diye düşünüyorsunuz. Eğer bu yazıyı okuyorsanız, bu durum birden fazla kez başınıza gelmiş demektir. Peki, kolik ağrılarının asıl sebebinin bilinmediğini daha önce duymuş muydunuz?

Aslında, kolik belirli bir nedene dayanmaksızın hafta boyunca uzun süren ağlama nöbetleri olarak tanımlanır. Bununla birlikte, bir araştırmaya göre çocuklar kolik ağrısına karşı daha fazla hassasiyete sahip. Aslında, düşünmekten vazgeçersek bu kulağa mantıklı gelecektir. Bir rahmin içinde olmanın ne kadar huzurlu ve sakin olduğunu hayal edin, bir de doğdunuzda etrafınızda değişenleri.

Karanlığın ve ışığın, annenin kalp atışlarının ve gürültüsünün ve sürekli tok olmak ve aç kalmak arasındaki tezatlığı bir düşünün. Bu karmaşa bebeklerde endişeye ve ağlamaya neden oluyor çünkü kendilerini sadece bu şekilde ifade edebiliyorlar. Bu nedenle bebeklerin dinlenmelerine yardımcı olmalısınız.

Bebeğinizin Kolik Ağrıları için 4 Ev Yapımı Tedavi

1. Papatya çayı

fincanda papatya cayı

Papatya, rahatlatıcı etkilere sahip olan glisin adı verilen bir madde içerir. Buna ek olarak, tüm bileşenleri çok hafiftir böylece bebeğiniz herhangi bir sorun yaşamadan midesine indirebilir.

  • Ancak, şüpheleriniz varsa bebeğinize doğrudan içirmeden önce emziği biraz çayla ıslatabilirsiniz.
  • Bebeğiniz herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsa, çayı ona içirebilirsiniz.
  • Bu çayı bebeğinize içirmekle ilgili problem yaşamıyorsanız, sık sık bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Ayrıca, sürekli gaz problemi yaşayan bebekler için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz.

2. Rahat bir ortam yaratın

bebek ve anne

Kolik ağrılarını sakinleştirmek ve önlemek için rahat bir atmosfer yaratabilirsiniz. Loş bir ışık kullanın, bebeğinizi sarın ve ona tutunacabileceği güzel bir şeyler verin. Rahimde duyulan sesleri üreten ses kayıtlarını bile kullanabilirsiniz.

Böylece bebeğiniz her şeyin huzur verici ve sakin olduğu, bir şey başarmak için çabalamaya ihtiyaç duymadığı güvenli bir yerde olduğunu hissedecektir. Stresi azalacaktır ve böylece ağlamayı bırakacaktır.

  • İsterseniz Mozart veya diğer bestecilerin rahatlatıcı müziklerini seçebilirsiniz. En önemli nokta, bebeğinizi sessiz bir ortamda bırakmamanızdır.
  • Unutmayın ki dünyaya gelene kadar sessizliğin ne olduğundan haberdar değildiler. Aslında bu, yalnız uyumalarının çok zor olmasının nedenlerinden biridir.

3. Bebeğinizi sallayın

bebegi sallayan anne

Çocuğunuzu sembolik olarak bu güvenli yere götürmenin bir başka yolu ise, bebeğinizin başını göğsünüze dayayıp onu ileri geri sallamaktır.

  • Bu hareket, anneleri yürürken hissettikleri hissiyata benzediği için onları alışık oldukları duruma götürür.
  • Aynı zamanda, kulaklarını kalbinize yakınlaştırmak, bebeğinizi rahatlatmak için harika bir araç olan rahimde kendilerine eşlik eden kalp sesini fark etmelerini sağlayacaktır.

Ayrıca bakınız: 5 Gaz Giderici Çözüm Yolu

4. Ilık su banyosu

Yine rahimdeki ortamı kopyalamaya çalışıyoruz. Rahimde bebekler amniyon sıvısı ile çevrilidir. Bu nedenle, yüzme hissi onları büyük ölçüde rahatlatır. Burada daha önce bahsettiğimiz ses kayıtlarını da kullanabilirsiniz. Aslında, eğer bu iki yöntemi birleştirirseniz, bebeğiniz kendisini ana rahminde gibi hissedecektir.

Dünyaya gelme tecrübeleri bebekler için oldukça travmatiktir. Örneğin, rahimde gerekmediği için ilk kez dünyaya geldiklerinde nefes alırlar.

Bu onların ilk kez yaptıkları bir şeydir bu nedenle, bazı hassas çocuklar hayatın onları tüketen düşmanca bir yer olduğunu düşünür.

Her ne kadar sürekli onların yanında olup yardım etsek de, onlar için buna uyum sağlamak bizim çöle uyum sağlamamız kadar zordur. Aradaki fark, yetişkinler kendilerini ifade etmek için kelimeleri kullanabilir ancak bebekler yalnızca ağlayabilir.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Johnson, JD; Cocker, K; Chang, E (1 October 2015). “Infantile Colic: Recognition and Treatment”. American Family Physician92 (7): 577–82
  • Barr, RG (1998). “Colic and crying syndromes in infants”. Pediatrics102 (5 Suppl E): 1282–6
  • Sung, V. (2018). Infantile colic. Australian Prescriber41(4), 105–110. https://doi.org/10.18773/AUSTPRESCR.2018.033
  • Srivastava JK, Shankar E, Gupta S. Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Mol Med Rep. 2010;3(6):895–901. doi:10.3892/mmr.2010.377
  • Lam TML, Chan PC, Goh LH. Approach to infantile colic in primary care. Singapore Med J. 2019;60(1):12–16. doi:10.11622/smedj.2019004

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.