Evde Yetiştirebileceğiniz Meyve Ağaçları

İnsanların düşündüğünün aksine, evinizde yetiştirebileceğiniz harika birçok ağaç vardır. Evde meyve ağaçları yetiştirmek sağlıklı bir renk ve huzur patlaması yaşatır.
Evde Yetiştirebileceğiniz Meyve Ağaçları

Tarafından yazılmıştır Ángela Aragón

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Evinizin temiz hava ve büyük bir enerji ile dolmasını ister misiniz? Bunu istiyorsanız, evinize bitkiler yerleştirmelisiniz. Klasik çiçek saksılarının yanı sıra, evinizde kolayca yetiştirebileceğiniz çok güzel meyve ağaçları vardır.

Bu, sevinç sağlayan ve organik meyveler sunan fantastik bir alternatiftir. İnsanın kendi organik meyvelerini yetiştirmesi, büyük süpermarket zincirlerinde kullanılan kimyasallardan büyük oranda kaçınmak için harika bir yoldur.

Ayrıca, bu bitkiler için gereken bakım, kendimize bakmamıza da fırsat verir. Bitkilerle ilgilenmek diğer sorumluluklarımız ve endişelerimize ara vermemize yardımcı olacaktır.

Bitkilerle ilgilenmek ya da bahçecilik, arada herhangi bir şey ya da kimse olmadan stresle savaşmak için ideal bir stratejidir. Henüz bu aktiviteyi denemediyseniz, kesinlikle yapmanızı öneririz.

Bahçecilik yapmak rahatlamanız, sırtınızdaki yükleri hafifletmeniz ve güzel bir şeyle ilgilenmeniz  için harika bir fırsattır. Yine de, bütün meyve ağaçları kapalı mekanda yetiştirmeye uygun değildir. Bugün sizlere en iyi önerileri sunmak istiyoruz. 

1. Evinizde Yetiştirebileceğiniz Meyve Ağaçları: Kara İncir Ağacı

Bu incir ağacı güzel ve hoş bir aroma verir; ama kapalı mekanda yetiştirebileceğiniz bir türü seçmeniz gerekir. Bunun için en iyi seçenek kahverengi Türk incir ağacıdır. Bu ağacın meyve vermesi için arılara ihtiyacı yoktur.

Bu şekilde, incirin doğal lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz. Çok lezzetli ve besleyici incirleriniz olacaktır. Öte yandan, bu ağaç çok büyümez. Aslında boyutu kullandığınız saksıya göre değişir. Ayrıca, bakımı çok kolaydır:

  • Yalnızca haftada bir kez sulama ister.
  • Doğal güneş ışığına ihtiyaç duyar; bu yüzden bol ışık alan ve hava akımından uzak bir yere koymalısınız.

2. Mayer Limon Ağacı

mayer limon ağacı
Belki de limon, evde yetiştirebileceğiniz en aromatik meyve ağaçlarından biridir. Ayrıca, rengi bulunduğu odayı özel bir yere dönüştürülebilir ve sevinçli bir dokunuş katar. Bu limon türünü küçük ağaçlar grubunun üyesi olduğu için seçtik.
  • Şehirdeki apartman dairelerinde idealdir çünkü nemi sever.
  • Çoğu narenciye ağacı gibi günde 8 saat güneş ister.

3. Arbequina Zeytin Ağacı

zeytin dalı ve zeytinler

Çok ilgi istemediği için bu ağaç öne çıkmaktadır. Yaprakları düşme eğilimi gösterir; bu yüzden altına geniş bir saksı koyun. Saksıyı, yaprakların yere düşmeyeceği şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu amaçla satın alabileceğiniz tabaklar ve tabanlar mevcuttur. Bunlar kolay temizlenebilir ve ekonomiktir.

  • Bu ağacı çok sulamanıza ya da belirli zamanlarda sulamanıza gerek yoktur.
  • Ne zaman sulamanız gerektiğini anlamak için toprağın üstüne bakın.
  • Kuru ise, sulama zamanı gelmiş demektir.
  • Bu bitki günde altı saat ışık almak ister.
  • Siz farkına varmadan evinizde zeytininiz olmuş olacaktır!

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Şu makalemizi de okuyun: Beyniniz için en iyi bitki ve baharatlar

4. Küçük kırmızı muz ağacı

muz dilimleri
Kapalı mekanda yetiştirmek için en uygun ağaçlardan biridir; bu yüzden bu küçük ağaç türünü kesinlikle öneriyoruz. Üstüne üstlük yenebilir muzlar verir. 
  • Evde yetiştirebileceğiniz diğer meyve ağaçları gibi, muz da kendi kendini polenleyen bir türdür.
  • Bol suya ihtiyaç duyar; ancak toprak kuruyana kadar sulamayı ertelemelisiniz.
  • Güneş ışığını çok sever; bu yüzden bitkinin tüm bölümlerinin aynı ışık miktarını almasını sağlayın.

Bu ağaçların ve diğer bitkilerin evde size sunabileceği bu avantajlardan yararlanın. Bu bitkileri evde bulundurmak yaşam alanınıza ve sağlığınıza harika bir değişim sağlayacaktır. Aileniz ve ziyaretçileriniz içeri girer girmez onların etkisini hissedecektir. Hayatınızı zenginleştirmeye hazır mısınız?


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.