Beyniniz İçin En İyi Bitki ve Baharatlar

Bazı bitki ve baharatların hafızanızı güçlendirdiğini biliyor muydunuz? Daha fazlası için yazımızı okuyun!
Beyniniz İçin En İyi Bitki ve Baharatlar

Son Güncelleme: 10 Mart, 2019

Bazı ilaçların sağlığınıza harika yararı olabilir. Ancak, bazen beyniniz için en iyisi doğal yollara başvurmaktır. Beyninize daha fazla oksijen gitmesini sağlayan ve hafızanızı güçlendiren bitkiler ve baharatlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olun. Aynı zamandan anksiyeteniz varsa bu tavsiyelerin yardımını göreceksiniz. Her daim yemeklerinizde olması gereken bu bitki ve baharatlara dikkat edin!

Beyniniz İçin En İyi Bitki ve Baharatlar

Maydanoz ve kekik

Maydanoz ve kekik, nöronlar ve kök hücreler arasındaki bağlantıları güçlendiren flavanoid içerir.

Apigenini daha önce duymamış olabilirsiniz, ancak muhtemelen östrojeni duymuşsunuzdur. Bu iki bileşiğin kimyasal yapısı birbirine çok benzerdir çünkü östrojen de nöronların gelişmesinde rol oynar. Apigenin de aynı östrojen gibi, hücrelerin pozitif bir şekilde değişikliğe uğramasına sebep olur.

Bazı araştırmacılar, apigeninin zengin olduğu bir beslenme düzeninin, beyindeki hücre oluşumuna ve daha iyi bir hücre iletişimine yardımcı olduğunu söylüyor.

Maydanoz ve kekik, apigenin açısından zengin bitkilerdir. Ayrıca bu bitkiler, depresyon, alzheimer ve parkinson gibi hastalıklarından korunmaya da yardımcı oluyor.

Papatya

papatya çayı

Hemen hemen herkesin evinde papatya çayı vardır. Eğer papatya çayını seviyorsanız, ailenizle vakit geçirirken ya da gün batımını izlerken bu çayı içmek için bir nedeniniz daha var. Papatya, tüm zamanların en iyi bitki ve baharatlarından biridir. Hoş tadıyla stresten kurtulmak için birebirdir.

Sizi huzura ve sakinliğe kavuşturmasının yanında, anksiyetenizi kontrol altına almaya yardımcı olur. Papatya, anksiyeteyi azaltırken beyindeki bazı kimyasalları harekete geçiren bileşenlerden oluşur.

Uyumadan önce bir bardak papatya çayı içmenizi öneriyoruz. Böylece rahatlayıp daha iyi bir uyku çekebilirsiniz.

Adaçayı

Hafıza kaybı yaşamaya başladığınızda bu durumu geri döndürmek oldukça zordur. Ancak elinizden geldiğince bu durumla mücadele edebilirsiniz. Eğer hafızanızı geliştirmek için en iyi bitkiyi ya da baharatı arıyorsanız, adaçayını kesinlikle denemelisiniz.

Öğrenmeyi, hafızayı ve dikkati güçlendirmek isiyorsanız düzenli olarak adaçayı tüketin. Örneğin yüksek tansiyonu olan insanlar için zararlı olabileceğinden kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Sarımsak

sarımsak

Sarımsak, yıllardır sanıldığı gibi beyin tümörünün bir tedavisi değildir. Ancak beyindeki kanser hücrelerini öldürebilen bir özelliği vardır. Her ne kadar bu durumu doğrulamak için daha fazla kanıta ihtiyaç olsa da, şüphesiz sarımsak beyne ve hafızaya iyi gelir. En iyisi ise, yemeklerinize sarımsak ekleyerek onları daha lezzetli yapabilirsiniz.

Nane

Beyniniz için kullanmanız gereken nane bulabileceğiniz en iyi bitki ve baharatlardan biridir bu yüzden mutfağınızdan asla eksik etmemelisiniz. Eğer çok çalışan biriyseniz nane tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu zengin ve lezzetli bitki, hafızanızı güçlendirmek için en iyi yollardan biridir. Ayrıca, mide bulantısına da iyi gelir.

Biraz papatya ve bal ile beraber çay olarak tüketebilirsiniz. 20 dakikada uzun ve kısa süreli hafızanızın geliştiğini, daha dikkatli ve daha pozitif olduğunuzu göreceksiniz. Eğer enerji verici ve besin açından zengin bir smoothie arıyorsanız tarifinize biraz nane yaprağı ekleyin ve ferahlatıcı etkisinin keyfini çıkarın.

Biberiye

biberiye

Bu baharat çok zengin bir aromaya sahiptir, sadece kokusu bile 65 ve üzeri yaştaki insanların ileriye yönelik belleğini geliştirmeye yardımcı olur.

İleriye yönelik bellek, örneğin doktor randevusu, doğum gününüz ya da evlilik yıldönümünüz gibi gelecekte olacak olan belirli olayları ve görevleri hatırlayabilme kabiliyetidir. İleriye yönelik belleğinizi geliştirmek istiyorsanız biberiyeyi deneyebilirsiniz.

Bu yöntem, lavanta kokulu oda, biberiye kokulu oda ve kokusuz odadaki 65 ve üzeri yaştaki insanlar üzerinde denenmiştir.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.