11 Nisan, 1997'den beri Dünya Parkinson Günü olarak anılmaktadır. Bu isim, hastalığa adını veren James Parkinson'un çalışmaları nedeniyle Dünya Sağlık…
Anatomi ve fizyoloji
İnsan anatomisini ve fizyolojisini incelemek, vücudunuzun nasıl çalıştığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Vücudunuzdaki her sistemin ve her organın gizemlerini öğreneceksiniz. Vücudunuzun dokuları ve fonksiyonları arasına bir yolculuk yapacağız, düzensizlikler hakkında bilgi edineceğiz ve sağlığınızı ve hayatınızı nasıl iyişeltireceğinizi öğreneceğiz.
Topuk dikeni, ayak bağ dokusunun iltihaplanmasıdır. Özellikle, en sık görülen belirtisi topuk ağrısıdır. Sporcularda çok sık görülmesine rağmen, herkesi etkileyebilmektedir.…
Çoğu kadın adet dönemi yaklaştığında çeşitli rahatsızlıklar yaşar ancak adet döngüsünde rahatsızlanmalara neden olan tek durum bu değildir. Adet dönemi…
Addüktörler, uylukların iç tarafında bulunan çok önemli bir kastır. Daha önce spor salonuna gittiyseniz, muhtemelen bunları çalıştıracak bir makine ile…
Bel ağrısı yetişkinlerde çok sık rastlanan bir rahatsızlıktır. Bu ağrı tüm sırtınıza vurabilir ve ağrı gitgide yoğunlaşabilir. Tabii bel ağrısı…
Yaşadığınız ayak kokusu durumundan kurtulmak mı istiyorsunuz? Öyleyse, kesinlikle yalnız değilsiniz. Bromhidroz adı verilen tıbbi bir durum olan ayak kokusu, genellikle ayak derisinde bakterilerin büyümesinden kaynaklanan çok yaygın bir sorundur.…
Amenore olarak da bilinen adet görememe, birçok kadın için endişe kaynağıdır. Bu, kısırlıkla olan ilişkisinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, birçok kişi…
Titreme temelde vücut titremesi olarak kendini gösterir. İstemsizce olurlar, yani ne zaman titreyip ne zaman titremeyeceğimize karar veremeyiz. Bazen titrediğimizde 'tüylerim diken diken' oldu benzetmesini kullanırız. Bu titremeler, vücudun baştan…
Hem doğuştan hem de kazanılmış bağışıklık sistemi, optimal sağlık için gereklidir. Peki kazanılmış bağışıklık nelerden oluşur? Zamanla nasıl güçlenir? Bu…
Açıklanamayan abdominal şişkinlik, uzun süreli ishal, kabızlık ve kötü kokulu dışkı gibi semptomlar, bağırsak mikrobiyotası bozulmasının bir göstergesi olabilir. Bu…
Yenidoğanlarda gastroşizis en sık görülen konjenital (doğuştan gelen) sakatlıklardan biridir, ancak nüfusun çoğunluğu bu konuda pek bir şey bilmemektedir. Bu…
Dünyadaki her ülke, 14 Haziran Dünya Kan Bağışı Gününü kutluyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bilim adamı Landsteiner onuruna tarihi belirledi…
Stres, dünya çapında pek çok sayıda insan için yaygın bir arkadaş haline geldi. Bu yüzden çoğu kişi, bir stres hormonu…
Genel sağlığımızı etkilediği için lipidlerin işlevi önemlidir. Sadece vücut için bir enerji rezervi olmakla kalmazlar, aynı zamanda diğerlerinin yanı sıra…
Testosteron memelilerde, sürüngenlerde ve kuşlarda bulunan bir cinsiyet hormonudur. İnsanlar söz konusu olduğunda, erkeklerde testisler üretirken, kadınlarda yumurtalıklar üretir. Kendi…
Menoraji nedir? Bu hastalık nasıl tedavi edilir? Bunu tanımlamak için, sağlık profesyonellerinin yaptıkları ilk şey sorunun kökünde yatan nedeni keşfetmeyi…
Diş yapıları konuşmamız, çiğneme ve yiyeceklerin parçalanması için çok önemlidir. Tabii ki estetik açıdan da hoşlar. Bu nedenle hassas dişler…
Hava yolu yönetimi, hasta bakımındaki temel unsurlardan biridir. Sürekli bir eğitim, doğru hareket kabiliyeti ve yeterli ve güvenli solunum almayı…
Aort kapağında genellikle üç yaprakçık (kanatçık) bulunur. Bununla birlikte, bazı insanlar biküspit aort kapakçığıyla doğarlar. Bu, oksijenli kanı kalpten aorta…
Uykusuzluk bozukluğu, uykuya dalamadığınız veya uykuda kalamadığınız zamandır. Bu rahatsızlıktan muzdarip kişiler, düşük kaliteli kesintili uykuya sahiptir ve bu da…