Medikal Ekip

Sağlığa Bir Adım, ana hedefimiz olan okuyucularımızın sağlığını, sıhhatini ve yaşam kalitesini iyileştirmeye yardımcı olmak amacıyla içeriklerimizin kalitesini, doğruluğunu ve bilimsel doğruluğunu garanti altına almak için çalışan, farklı alanlarda uzmanlaşmış bir tıbbi ekip tarafından oluşmuştur.

Medic Team

Titiz seçim süreçlerimiz aracılığıyla, ekibimizin bir parçası olan profesyonellerin her birinin yeterli eğitime ve makalelerimizdeki bilgilerin kalite standartlarını karşıladığını doğrulamamıza olanak tanıyan harika bir çalışma geçmişine sahip olmasını sağlıyoruz. Bu nedenle, tıbbi ekibimiz hem araştırma alanında hem de özel ve kamu profesyonel uygulamalarında kapsamlı ve çeşitli sağlık deneyimine sahiptir.

Uzman ekibimiz, kalitesini sağlamak için tüm içeriğimizdeki bilgileri doğrular.

Her yayından önce tıbbi ekip, bilgilerin doğru, güncel ve bilimsel araştırmalarla desteklendiğinden emin olmak için her makaleyi değerlendirir. Sağlığa Bir Adım okuyucularının sağlık alanındaki en son bulgulara ve araştırmalara uyarlanmış kaliteli bilgiler almalarını sağlamak için tüm içerik sürekli olarak gözden geçirilir.

Associated professionals

Thumb Author Ainhoa Balado

Ainhoa Balado

Fizyoterapist

Fizyoterapi Diploması. Ainhoa Balado, becerilerini İspanya ve Fransa'da farklı hastane ve kliniklerde yürütmüştür. Bölgesiyle bağlantılı merkezlerin müdürü olarak görev yaptı ve spor merkezleri için hipopresif karın atölyeleri oluşturdu.

Thumb Author José Padilla

Eğitim ve felsefi uygulamalarla ilgilenen klinik psikolog. Şizofreni teşhisi konan hastalar için klinik psikolog olarak, hastaların ve ailelerinin refahını artırmaya yönelik modeller, stratejiler ve programlar tasarlama bağlamında çalıştı. Eğitim alanında yüksek lisans yapmakta olduğu bir araştırma kurumu olan Pontificia Universidad Javeriana'da aktif bir araştırmacıdır.

Thumb Author Angie Paola Pardo Ramos

Spor rehabilitasyonu, ortopedi ve alternatif terapilere odaklanan fizyoterapist. Angie Pardo, birden fazla spor dalında profesyonel düzeyde spor fizyoterapisti olarak çalışmaktadır, uzmanlık alanı ameliyat sonrası iyileşme ve yaralanma önleme programlarını teşvik etmektir.

Thumb Author Laura Ruiz Mitjana

Psikoloji derecesi. Laura Ruiz Mitjana, nörogelişimsel bozukluklar (otizm ve zihinsel engellilik) konusunda uzmanlaşmıştır. Halen çocuk ve ergen psikoloğu olarak çalışmakta ve zihinsel engelli ve buna bağlı zihinsel bozuklukları olan gençler ve yetişkinlerle ilgilenmektedir.

Thumb Author Nataly Reyes Calderon

Vall d'Hebrón Hastanesi'nde Barselona Özerk Üniversitesi'nde Tıp 5. sınıf öğrencisidir. Halen aynı hastanede hastane uygulamalarını yapmaktadır. Barselona Özerk Üniversitesi'nin (UAB) SWI-MicroMón projesine katıldı.

Thumb Author Marcela Caffulli

Marcela Caffulli

çocuk doktoru

Kapsamlı mesleki deneyime sahip çocuk doktoru. Nöropediatri ve çocuk nörogelişimi alanında uzmanlaşmıştır. Arjantin Pediatri Derneği'nin bir parçasıdır ve ülke çapında birlikte projeler, programlar, çalıştaylar ve sosyal yardım çabaları geliştirir. Bir çocuk doktoru olarak çalışması, sağlık ve tıp dergileri ve platformları ile işbirliği içinde onu dijital bağlama da taşıyor.

Thumb Author Andrés Felipe Cardona

Andrés Felipe Cardona

Beden eğitimi ve spor

Beden Eğitimi ve Spor Lisans Derecesi. Daha yaşlı yetişkinler için yüzme ve beden eğitimi öğretmeni olarak çalıştı. Birkaç yıldır bu etkinlikleri sağlık ve fiziksel esenlik ile ilgili içerik yazma, düzenleme ve düzeltme ile birleştirmektedir.

Thumb Author Loreto Martín

Psikoloji Derecesi. Loreto Martín, farklı kabinelerde yardımcı terapist olarak çalıştı ve diğerlerinin yanı sıra anksiyete bozuklukları, depresyon, intihar düşüncesi, duygusal bağımlılık, girişkenlik konularında psikolog olarak çalıştı.

Thumb Author Cesar Paul González

Genetik ve moleküler biyolojide uzmanlaşmış biyolog. Bilimsel bir yayıcı, çevresel etki manifestolarında işbirlikçi, laboratuvar asistanı, öğretmen ve eğitmen olarak çalıştı. Biyoloji hakkındaki bilgilerin insanlar için uygulanabilir ve yararlı bir hale dönüştürülmesi amacıyla sosyal etkisine odaklanmıştır.

Thumb Author Alejandro Duarte

Alejandro Duarte

biyoteknoloji uzmanı

Biyoteknoloji Lisans. Alejandro Duarte, hücresel ve moleküler biyoloji konusunda geniş bilgi birikimine sahiptir, ayrıca farklı araştırma ekiplerine üye olmuştur ve tıp ve sağlık alanında uzmanlaşmış bilimsel temalı makalelerin SEO editörlüğünü yapmıştır.

Thumb Author Grecia Morillo

Grecia Morillo

Tıp cerrahı

Grecia Morillo bir Tıp Cerrahıdır ve şu anda ülkesinde bir sağlık merkezinde çalışmaktadır. Ayrıca, farklı dijital ortamlarda sağlık, yaşam tarzı ve daha pek çok temayla içerik yazarı olarak deneyime sahiptir.

Thumb Author Sara Ramo González

Jaume I Üniversitesi'nden Neurofeedback ve Biofeedback eğitimi almış Psikoloji diploması ve Genel Sağlık Psikolojisi ve EMDR terapisinin klinik uygulaması alanında uzmanlık öğrencisidir.

Thumb Author Karina Valeria Atchian

Buenos Aires Üniversitesi'nden bir doktor ve Juan P. Garrahan Çocuk Hastanesi'nde bir çocuk doktorudur. Ayrıca, İtalyan Hastanesi Üniversite Enstitüsü Tıp Fakültesi'nden Klinik Araştırmalar alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Thumb Author Minerva Camero Albella

Minerva Camero Albella

beslenme uzmanı

Venezuela Merkez Üniversitesi'nden Beslenme ve Diyetetik derecesine sahiptir ve José María Vargas Üniversitesi tarafından akredite edilmiş bir üniversite profesörüdür. Online diyet terapisinde uzman ve obezite cerrahisi olan hastalar için bakım ve titreşim koçu olarak görev almaktadır.

Thumb Author Fabiola Marín Aguilar

Fabiola Marín Aguilar

Eczacı ve Sağlık Bilimleri Doktoru.

Seville Üniversitesi'nden Eczacılık derecesi, Seville Üniversitesi'nden Farmasötik Bakım ve Sağlık Eczacılığı alanında yüksek lisans derecesi ve Sevilla Üniversitesi'nden Sağlık Bilimleri alanında doktora derecesi vardır. Üniversite hocalığı yaptı.

Thumb Author Alicia Escaño Hidalgo

Değerlendirme ve Tedavi konusunda uzmanlaşmış psikolog. Alicia Escaño Hidalgo, tanıma tıp merkezlerinin tıbbi direktörü olarak çalıştı ve kendi muayenehanesinde psikoterapist olarak çalışıyor.

Thumb Author Raquel Aldana

Raquel Aldana

Uluslararası La Rioja Üniversitesi ve Salamanca Papalık Üniversitesi'nde Psikolog ve Profesör

Duygusal eğitim ve üçüncü nesil terapiler konusunda uzmanlaşmış Genel Sağlık Psikoloğu. Farklı medyalarda editör ve içerik danışmanı, Duygusal Psikoloji Konferansı ve diğer eğitimlerin koordinatörlüğünün yanı sıra gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı amaçlayan bir programın yaratıcısı olarak çalıştı. Raquel Aldana-Psikoloji'nin direktörüdür.

Thumb Author Sofía Quintana Alonso

Sofía Quintana Alonso

Fizyoterapist, gazeteci ve beslenme uzmanı.

Barselona Otonom Üniversitesi'nden Gazetecilik ve Hogeschool van Amsterdam'dan Fizyoterapi diploması, Nöroloji ve pelvik taban uzmanı ve İnsan Beslenmesi alanında yüksek lisans derecesi vardır.

Thumb Author José Gerardo Rosciano Paganelli

José Gerardo Rosciano Paganelli

Doktor ve Genel Cerrahi Uzmanı.

Genel Cerrahi alanında yüksek lisans derecesini de tamamladığı Venezuela Merkez Üniversitesi'nden Genel Tıp bölümünden mezun oldu. Halen UCV Tıp Fakültesi Araştırma Koordinasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Fuente de San Luis Sağlık Merkezi'nde birinci basamak hekimidir.

Thumb Author Diego Pereira

Yetersiz hizmet alan kırsal topluluklarda çeşitli insani sağlık projelerinde yerel STK'larla işbirliği yapan tıbbi stajyer. Serbest yazar ve sağlık ve yaşam kalitesini iyileştirme ile ilgili metinlerin küratörü.

Thumb Author Franciele Rohor de Souza

Franciele Rohor de Souza, hastane eczanesi ve serbest eczane ağlarında deneyime sahip bir eczacıdır. Benzer şekilde, sağlıkla ilgili makaleler için İspanyolca'dan Portekizce'ye serbest çevirmen olarak çalıştı.

Thumb Author Daniel Baldó Vela

Hemşire ve spor beslenme uzmanı. Beslenme ve Diyetetik Hemşireleri Derneği bilim kurulu üyesi ve İspanyol Klinik Beslenme ve Metabolizma Derneği üyesidir. Konferanslarda konuşmacı olarak yer almış ve araştırma projeleri geliştirmiştir. Ayrıca Plan D'nin kurucu direktörüdür.

Thumb Author Maria Marin Garcia

İspanya'daki Castilla-La Mancha Üniversitesi'nden mezun bir hemşiredir ve şu anda Toplum Hemşireliği veya Ruh Sağlığı uzmanlığı için çalışmaktadır ayrıca Barselona'daki Santa Creu i Sant Pau Hastanesinde hemşire olarak çalışmaktadır.

Thumb Author Galo Flores

Cerrah. Galo Flores, Latin Amerika bölgesi için klinik tıp, doktor eğitimi ve hastalar için öneriler alanlarında editoryal içeriğin geliştirilmesinde 15 yıldan fazla deneyime sahiptir.

Thumb Author Maria del Carmen Hernandez

Maria del Carmen Hernandez

Doktor, dermatolog ve Estetik Tıp uzmanı.

Dermatolog tıbbi denetim konusunda uzmanlaşmıştır. Sektörde 8 yıldan fazla deneyim biriktirmiştir. Mesleğini özel bir muayenehanede uygulamakta ve bilgilendirici bir yönle birleştirmektedir. Kendi bölgesindeki konferanslara katılmış, çalıştayları kolaylaştırmış ve belediye projelerinde çalışmıştır.

Thumb Author María Muñoz Navarro

Malaga Üniversitesi'nden mezun olan bir biyolog, Granada Üniversitesi'nden Mikrobiyoloji Araştırma ve Gelişmeler alanında yüksek lisans derecesi aldı. Ayrıca, Çek Cumhuriyeti Mendel Üniversitesi tarafından verilen çiftlik hayvanlarının suni tohumlayıcısı unvanına sahiptir.

Thumb Author Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Genel cerrahi asistanı doktor. Bir kırsal doktor, SEO analisti, içerik editörü ve tıbbi çevirmen olarak çalıştı.

Thumb Author Leidy Mora Molina

Lisans Hemşireliği. Leidy Mora, Kan Bankası'nda Hemoterapist ve Kardiyovasküler Doku Bankası'nda uzman olarak görev yapmış ve aynı zamanda hemoterapi ve biyokimya alanında üniversite profesörü olarak çalışmıştır.

Thumb Author María Irene Benavides Guillém

María Irene Benavides Guillem, çeşitli sağlık hizmetlerinin bakım alanında, özellikle yenidoğan ve pediatrik kritik bakımda çalışmış bir doktordur. Aynı zamanda çeşitli araştırma gruplarının kurucusu ve lideri, yaratıcısı, editörü ve yazarıdır.

Thumb Author Ariadna Álvarez Martínez

İnsan Beslenmesi ve Diyetetik ve Geleneksel Çin Tıbbı bölümlerinden mezun oldu ve profesyonel alanda bağımsız bir diyetisyen olarak çalıştı ve bütünleştirici beslenme danışmanlığı, oryantal beslenme ve akupunktur eşliğinde kişiselleştirilmiş diyet tedavileri sundu.

Thumb Author Lourdes Martínez

Lourdes Martínez

Eczacı ve beslenme uzmanı

İspanya Sevilla Üniversitesi Eczacılık Bölümü'nden mezun oldu. Son dört yılda mesleki eğitimine farklı kurslar ve uzmanlıklarla devam etmiştir. Halen Moleküler Biyoloji, Biyotıp ve Klinik Araştırmalar alanında doktora yapmaktadır.

Thumb Author Verónica Melero Álvarez

Verónica Melero Álvarez

Beslenme Uzmanı, Kişiselleştirilmiş ve Toplum Beslenmesinde Uzman.

Madrid Complutense Üniversitesi'nde Diyetetik Beslenme bölümünden mezun oldu ve Valencia Üniversitesi'nde Kişiselleştirilmiş ve Toplum Beslenmesi alanında yüksek lisans yaptı. Klinik beslenme uzmanı ve 'Psiconutrición Madrid' blogunun kurucu ortağı.

Thumb Author Sara Viruega

Sara Viruega

Eczacı, Kozmetik ve Dermoeczacılık uzmanı.

Salamanca Üniversitesi Eczacılık bölümünden mezun oldu, UNED'den Kozmetik ve Dermopharmacy alanında Üniversite Uzmanlığı derecesine sahip ve mesleki bilgisini güçlendiren çok çeşitli kurslara sahip.

Thumb Author Jael Garrido Dominguez

Santo Domingo Teknoloji Enstitüsü'nden Tıp Doktoru ve aynı kurumdan Sosyal Güvenlik diploması var. Halk sağlığı ve araştırma konularında uzmanlaşmış, kanserle ilgili farklı kurum ve projelerde çalışmıştır. Halen Affinis'te araştırma doktorudur.

Thumb Author Víctor Díez

Víctor Díez

Fizyoterapi

Motor bozuklukların tedavisi ve rehabilitasyonunda kapsamlı eğitim ve deneyime sahip fizyoterapist. Madrid Otonom Üniversitesi'nden İnsan Beslenmesi ve Diyetetik alanında yüksek lisans derecesine ve çeşitli diplomalara, uzmanlıklara ve kurslara sahiptir. Víctor Díez Clinic'in direktörüdür ve aynı zamanda konuşma ve konferanslarda yayıcı ve konuşmacı olarak işbirliği yapmaktadır.

Thumb Author Marcelo R. Ceberio

Marcelo R. Ceberio

Aile Terapisi ve Psikoimmünoendokrinoloji alanında psikolog, doktor ve master.

Kapsamlı akademik ve profesyonel deneyime sahip psikolog. 40'tan fazla kitabın ve bir düzine araştırma makalesinin yazarıdır. Üniversitede profesör, öğretim görevlisi, lisansüstü proje koordinatörü, klinik psikolog, akademik direktör, asistan koordinatör ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Aile terapisi ve psikoimmünoendokrinoloji alanlarında uzmanlaşmıştır.

Thumb Author Rocío Gil Redondo

Dermatolojide tıp uzmanı. Rocío Gil Redondo, çeşitli hastanelerde dermatolog olarak çalıştı. Zamanını okullarda ve kurumlarda sağlık, cilt bakımı ve sağlıklı yaşam üzerine konuşmalar ve konferanslar da dahil olmak üzere sosyal yardım projelerinde geçiriyor.

Thumb Author Laura Fernández Sánchez

Laura Fernández Sánchez

Psikolog ve Diyetisyen

Psikoloji Derecesi ve Diyetetik Üstün Teknisyen. Laura Fernández Sánchez, kendini farklı dernek ve vakıflarda yeme bozukluklarının önlenmesine adamıştır.

Thumb Author Alejandra Menassa

Dahiliye ve psikanaliz alanında tıp uzmanı. Alejandra Menassa, psikosomatik hastalıklar üzerine ders vermiş, kitaplar ve araştırma makaleleri yayınlamış, ulusal ve uluslararası kongrelere katılmış ve diğer şeylerin yanı sıra farklı medya için bir yayıcı olarak işbirliği yapmıştır.

Thumb Author Silvia Álava Sordo

Klinik ve Sağlık Psikolojisi alanında doktorası vardır ve Klinik ve Eğitim Psikolojisi ile Psikoterapi (EFPA Avrupa Sertifikası) alanlarında uzmandır. Genel sağlık psikoloğu olarak akredite edilmiştir, üniversite profesörü, öğretim görevlisi, bilim iletişimcisi ve yazardır.

Thumb Author Mariana Sánchez Huergo

Mariana Sánchez Huergo

beslenme uzmanı

Klinik Beslenme ve Diyetetik Lisans Derecesi. Mariana Sánchez Huergo, devlet çalışanları için beslenme, sağlıklı yaşam tarzı ve fiziksel aktivitenin teşviki konularında ders verme deneyimine sahiptir. Kronik bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için akademik sunumlara katılmıştır.

Thumb Author Marta Jiménez

Marta Jiménez

Diyetisyen

İnsan Beslenmesi ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. İspanya, Soria'da, eğitim görevleri, çeşitli patolojilere beslenme yaklaşımı, farklı popülasyon grupları için kilo kaybı ve kazanımı ve genetik testler gerçekleştirdiği bir beslenme danışmanlığı yürütmektedir.

Thumb Author Raquel Marín

Raquel Marín

La Lagun Üniversitesi'nde Nörobilimci ve Fizyoloji Profesörü

Nörobilimci, Fizyoloji profesörü ve bilim iletişimcisi. Raquel Marín, yaşamının büyük bir bölümünü bilimsel araştırmalara, özellikle yaşlanma ve nörosağlıklı besinlerdeki beyin hastalıklarına adamıştır.

Thumb Author Manuel Antonio Fernández

Manuel Antonio Fernández

Doktor ve Pediatrik Nöroloji uzmanı.

Cádiz Üniversitesi'nden Tıp bölümünden mezun oldu ve Sevilla'daki Virgen del Rocío Üniversite Hastanesi'nde Pediatrik Nöroloji uzmanı oldu. Sağlık ve işletme yönetimi ile ilgili birçok yüksek lisans programını tamamlamıştır. Halen Endülüs Pediatrik Nöroloji Enstitüsü'nün (INANP) direktörü ve CEU Cardenal Herrera Üniversitesi'nde Nöropediatri ve Nörogelişim alanında yüksek lisans derecesi direktörüdür.

Thumb Author Sara Cañamero

Sara Cañamero

Doğum-Jinekoloji Hemşiresi

Hemşirelik Uzmanı Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği (ebe) konusunda uzmanlaşmıştır. Pediatri hemşiresi ve rehabilitasyon programları koordinatörü olarak deneyim sahibidir. Aynı şekilde farklı basılı ve dijital mecralarda editör olarak çalıştı.

Thumb Author Carlos Ríos

Carlos Ríos

beslenme uzmanı

Pablo de Olavide Üniversitesi'nden diyetisyen ve beslenme uzmanı. Carlos Ríos, gerçek gıda hareketinin yaratıcısı olarak ve aşırı işlenmiş gıdalar yerine gerçek gıdaların tüketimine dayalı sağlıklı bir diyeti teşvik etmesiyle tanınır. Bu konuda birkaç kitap yayınladı ve milyonlarca takipçi topladığı sosyal ağları aracılığıyla popüler hale geldi.

Thumb Author María Belén del Río

María Belén del Río

Biyolog, doktor, beslenme uzmanı ve Naturopati ve Doğal Terapiler uzmanı.

Jaén Üniversitesi'nden Biyoloji ve Lleida Üniversitesi'nden Tıp bölümünden mezun oldu. Miguel Hernández Üniversitesi'nden Naturopati ve Doğal Terapiler Uzmanı unvanıyla Granada Üniversitesi'nden Klinik Beslenme Yüksek Lisansı.

Thumb Author Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Gabriel Alejandro Rojo Pittatore

Diş Hekimi ve Periodontoloji ve İmplantlar alanında yüksek lisans derecesi

Buenos Aires'teki Ulusal La Plata Üniversitesi'nden Diş Hekimliği derecesine, Periodontoloji ve İmplantlar alanında yüksek lisans derecesine ve Arjantin'deki Buenos Aires Üniversitesi'nden doktora derecesine sahiptir. Halen Dental Rojo Pitattore'da özel muayenehanesinde çalışmaktadır.

Thumb Author Silvia Martín Repullo

Alcalá Üniversitesi'nden Eczacılık bölümünden mezun oldu, Valencia Üniversitesi'nden Tıbbi Genetik diplomasına sahip ve Grupo Planeta ile birlikte Uluslararası Valencia Üniversitesi'nden Edebi Yaratılış alanında Yüksek Lisans derecesi alıyor.

Thumb Author Sergio Alonso Castrillejo

Sergio Alonso Castrillejo

Eczacı ve Bilimsel Kültür ve İnovasyon Ustası.

Salamanca Üniversitesi Eczacılık bölümünden mezun oldu ve Oviedo Üniversitesi'nden Bilimsel Kültür ve İnovasyon alanında yüksek lisans derecesi aldı. Salamanca Resmi Eczacılar Koleji tarafından verilen en iyi araştırma çalışması ödülünün sahibi oldu.

Thumb Author Ghina Safadi

Ghina Safadi

beslenme uzmanı

Madrid Complutense Üniversitesi'nden Beslenme ve Diyetetik alanında profesyoneldir, İspanyol Beslenme ve Diyetetik Akademisi'nden Vücut Kompozisyonu Optimizasyonu ve halen aynı akademide okumakta olduğu Bariatrik Cerrahi alanında lisansüstü çalışmaları bulunmaktadır.

Thumb Author Renata Sylwia Kosierb Fernández

Gıda Bilimi ve Teknolojisi diploması ve Varşova Ziraat Mühendisleri Koleji'nden (Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi WULS-SGGW), İnsan Beslenmesi ve Tüketici Bilimleri Fakültesi'nden İnsan Beslenmesi ve Diyetetik diplomasına sahiptir.

Thumb Author Michelle Torres

Michelle Torres

Fizyoterapist

Fizyoterapi Lisansı. Michelle Torres, kas-iskelet sistemi, spor ve nörolojik fizyoterapide klinik deneyime sahiptir ve bu sayede hastaya eğitim yoluyla rehabilitasyon sürecinde yardımcı olmaya çalışır. Ayrıca sağlıkla ilgili içeriğin yazımı ve düzenlenmesi yoluyla bir yayıcı olarak çalışmaktadır.

Thumb Author Mario Benedetti Arzuza

Mario Benedetti Arzuza

Doktor, Tıp Hukuku uzmanı ve Sağlık Yönetimi Yüksek Lisansı.

Genel Tıp Lisans. Epidemiyoloji ve tıp hukuku alanlarında uzmanlaşmıştır. Sağlık Yönetimi ve Dijital Sağlıkta Yönlendirme ve Yönetim alanlarında yüksek çalışmaları vardır. Sürdürülebilir Hastane Geliştirme'nin kurucusu ve CEO'sudur ve tıbbi koordinatör, sağlık politikası danışmanı, sağlık kalitesi yöneticisi ve tıbbi denetçi olarak on yıllık bir deneyime sahiptir.

Thumb Author Alejandro Rodríguez

Sosyal psikoloji konusunda uzmanlaşmış psikolog ve çiftler koçu. Alejandro Rodríguez, kişisel gelişim web sitesi Tu Mejor Mismo'nun yaratıcısı ve yöneticisidir ve profesyonel alanının kapsamına giren birkaç sayfaya katkıda bulunmuştur. Ayrıca web geliştirme ve dijital pazarlama eğitimi almıştır ve Amazon aracılığıyla yayınlanan iki kitabın yazarıdır.

Thumb Author Elena Sanz

Elena Sanz

Psikolog

Her ikisi de Yüksek Psikolojik Araştırmalar Enstitüsü'nden (ISEP) Klinik ve Sağlık Psikolojisi ve diğeri Bilişsel-Davranışçı Psikoterapi alanında çift yüksek lisans derecesine sahip Madrid Complutense Üniversitesi'nden psikolog. Dört yıllık deneyime sahip bir klinik psikolog olarak çalışmaktadır.

Thumb Author Elisa Morales Lupayante

Elisa Morales Lupayante

Beden Eğitimi Pedagogu ve Beslenme Uzmanı

Beden Eğitimi Pedagoji Lisansı. Fiziksel aktivite ve sağlık alanında uzman, kişisel antrenör, beslenme uzmanı, editör ve masaj terapisti olarak çalıştı. Son yıllarda, farklı dijital medya için profesyonel bir yazar olarak bir kariyer inşa etti.

Thumb Author Karla Henríquez

Karla Henríquez

Yaşlanma Karşıtı Estetik Tıp alanında doktor ve yüksek lisans derecesi

Estetik alanında doktor. Bu pratiği, hastalarının sağlığını iyileştirmek için bütünsel yönleri dikkate aldığı özel bir muayenehanede uygular. Ayrıca estetik, cilt bakımı ve yaşlanma ile ilgili makalelerde çeşitli dijital medya kaynakları ile işbirliği yapmaktadır.

Thumb Author Carlos Fabián Avila

Carlos Fabián Avila

Estetik, Hiperbarik ve Spor Hekimliği alanında doktor ve uzman.

Spor hekimliği ve estetik tedavilerde uzmanlaşmış tıp cerrahı. Çeşitli yüksek lisans programları ve lisansüstü dersleri tamamladı, ayrıca bilgiyi yayıcı olarak araştırmalar yaptı. Halen mesleğini özel bir muayenehanede sürdürmektedir.

Thumb Author Eliana Delgado Villanueva

Eliana Delgado Villanueva

Tercüman ve tercüman ve beslenme uzmanı

Universidad Femenina del Sagrado Corazón'dan çevirmen ve tercüman. Serbest çevirmen, tercüman, editör ve düzeltmen olarak çalışmaktadır. Diğerlerinin yanı sıra tıbbi metinler, araştırma özetleri, dergiler ve didaktik kılavuzlar konusunda uzmanlaşmıştır.

Thumb Author Maria Alejandra Morgado Cusati

Venezuela Merkez Üniversitesi'nden (UCV)  Felsefe ve Dinamik Klinik Psikoloji bölümlerinden mezun oldu. Venezüella Psikanaliz Derneği (ASOVEP) tarafından Çocuklar ve Ergenler için Psikanalitik Psikoterapi kursuna sahiptir. Üniversite profesörü ve dijital medya editörü olarak çalışıyor.

Thumb Author Anna Vilarrasa

Anna Vilarrasa

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı

Fitoterapi, bebek beslenmesi, vegan diyetleri ve vejeteryan diyetleri konusunda uzmanlaşmış beslenme uzmanı ve diyetisyen. Hem bireyler hem de şirketler için klinik beslenme uzmanı olarak çalışıyor. Bu çalışmayı genel olarak sağlık, dengeli beslenme ve yaşam tarzı üzerine yazılar yazmakla birleştiriyor.

Thumb Author Elisa Martin Cano

Granada Üniversitesi'nden doktor ve Aile ve Toplum Hekimliği uzmanlığı için muhalefet. Granada'da çeşitli hastane ve sağlık merkezlerinde gayri resmi stajlar yapmış, ayrıca hayvan koruma programlarına gönüllü olarak katılmıştır. Sağlıkla ilgili içerik yazarlığı ve editörlüğü yapmaktadır.

Thumb Author Irene Nora Melamed

Onur derecesine sahip doktor. Üniversite profesörü, sağlık ve ergenlikle ilgili eğitime adanmış alanların koordinatörü ve ayrıca ulusal ve uluslararası bağlamlarda tıbbi konularda öğretim görevlisi.

Thumb Author Andrés Carrillo

Psikoloji Lisans. Andrés Carrillo, hastane ve eğitim psikoloğu ve özel terapist olarak deneyime sahiptir. Ayrıca, ruh sağlığı ve sinirbilim üzerine makaleler yazarak kendisini psikolojinin bir bilim olarak yayılmasına adamıştır. Halen Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Thumb Author Bernardo Peña

Bernardo Peña

Psikolog, Klinik, Hukuki ve Adli Psikoloji alanında yüksek lisans derecesi.

Adli psikoloji ve klinik psikoloji alanlarında uzmanlaşmış psikolog. Isabel I Üniversitesi'nde Adli Psikoloji alanında yüksek lisans derecesi olan bir profesördür.Psikolojik üzerine kitapların yanı sıra çeşitli araştırma makalelerinin de yazarıdır. Eğitim alanıyla ilgili makalelerin yazılması ve düzenlenmesi yoluyla bir yayıcı olarak bir yönü keşfedin.

Thumb Author Maricela Jiménez López

Maricela Jiménez López

Tıp doktoru, Genel Cerrahi uzmanı ve Translasyonel Tıpta Yüksek Lisans.

Doktor, genel ve sindirim cerrahisinde ve ayrıca katı organ transplantasyonunda translasyonel araştırmalarda uzmanlaşmıştır. Meksika Genel Cerrahi Derneği'ne kayıtlıdır ve şu anda Katalan Sağlık Enstitüsü'nde doktor olarak çalışmaktadır. Salamanca Üniversitesi'nden tıp doktorudur.

Thumb Author Eva María Rodríguez

Eva María Rodríguez

Fitness ve yoga eğitmeni

Beden Eğitimi konusunda uzmanlaşmış Öğretim Diploması. Eva María Rodríguez, fitness ve yoga eğitmeni, açık ve kapalı bisiklet eğitmeni ve dijital içerik yaratıcısı olarak deneyime sahiptir. Profesyonel metin yazarı olarak 10 yılı aşkın bir kariyer geliştirdi, ayrıca dijital pazarlama ve web geliştirme konusunda uzmanlaştı.

Thumb Author Saúl Sánchez Arias

Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Saúl Sánchez Arias şu anda belirli talepleri olan sporcular için kişiselleştirilmiş planlar geliştirmekten sorumlu bir klinik beslenme uzmanı olarak çalışıyor. Ayrıca futbol antrenörleri ve futbolcular için sağlıklı beslenme alışkanlıkları üzerine söyleşiler ve atölyeler veriyor ve çeşitli medya organlarında sağlık ve beslenme editörü olarak çalışıyor.

Thumb Author Samuel Antonio Sánchez Amador

Samuel Antonio Sánchez Amador

Biyolog ve Zooloji Yüksek Lisansı

Alcalá de Henares Üniversitesi'nden Biyoloji ve Madrid Complutense Üniversitesi'nden Zooloji Yüksek Lisansı'ndan mezun oldu. Parazitoloji, epidemiyoloji ve mikrobiyoloji gibi alanlarda uzmanlaşmıştır. Şu anda, özellikle çevrenin restorasyonu ve uygulamalı ekoloji gibi konularda kendini tam zamanlı olarak bilimsel yaymaya adamıştır.

Thumb Author Nelton Abdon Ramos Rojas

Nelton Abdon Ramos Rojas

Doktor ve anestezi uzmanı, perioperatif ağrı yönetiminde uzman.

Los Andes Üniversitesi'nden (ULA) Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve Anesteziyoloji alanında uzmanlaştı. Bariatrik anesteziyolojide 15 yıldan fazla deneyim biriktirdi. Cerrah, ameliyathane başkanı olarak çalıştı.

Thumb Author Valeria Sabater

Valencia Üniversitesi'nden Psikoloji Derecesi. Nöro-yaratıcılık, psikopedagoji ve duygusal zeka alanlarında kapsamlı bir akademik eğitime sahiptir. Klinik psikolog ve bir yazar olarak kariyerini tamamlayan bir eğitim psikoloğu olarak çalıştı. Ödüller ve edebiyat yarışmaları ile tanınan çok sayıda yayınlanmış kitabı vardır.

Thumb Author Maria Fatima Seppi Vinuales

Maria Fatima Seppi Vinuales

Gazeteci ve psikolog

Sosyal İletişim ve Psikoloji Derecesi. María Fátima Seppi Vinuales, farklı şirket ve kuruluşlarda iletişim ve basın alanlarında iş tecrübesine sahiptir. Bugün bireysel sistemik ve aile terapisinde uzman bir klinik psikolog olarak çalışmaktadır.

Thumb Author Mariel Mendoza

Venezuela Merkez Üniversitesi'nden Tıp cerrahı olarak mezun oldu. Ülkesinde kırsal topluluklara hizmet etmeyi amaçlayan farklı STK programlarına katılmıştır. Konferanslarda konuşmacı olmuştur ve Amerikan Kalp Derneği tarafından temel yaşam desteği sertifikasına sahiptir. Halen acil serviste asistan doktor olarak çalışmaktadır.

Thumb Author Iván Losada

Salamanca Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp okudu. Zihinsel ve duygusal bozuklukların tedavisinde deneyim kazandı. Stres Yönetimi Enstitüsü'nün bir chiropractor ve direktörüdür.

Thumb Author Abel Verdejo

Abel Verdejo

Yetişkinler ve Yaşlılar için Fiziksel Aktivite ve Yaşam Kalitesi alanında fizyoterapist ve yüksek lisans derecesi.

Alicante Miguel Hernández Üniversitesi ve Sevilla Üniversitesi'nden fizyoterapist, Seville Pablo de Olavide Üniversitesi'nde Fiziksel Aktivite ve Spor Bilimleri alanında profesyonel ve Sevilla Üniversitesi.

Thumb Author José Lapenta

Cerrah. José Lapenta bir pediatrik sonografi uzmanı olarak deneyime sahiptir ve şu anda Çocuk Bakımı ve Pediatri alanında uzmanlaşmış lisansüstü çalışmalarının ikinci yılındadır. Ayrıca alanıyla ilgili farklı portallar için yazar ve editör olarak çalıştı.

Thumb Author Leonardo Biolatto

Leonardo Biolatto

Tıbbi Denetim ve Aile ve Ayakta Tedavi alanında tıp uzmanı

Tıbbi Denetim ve Aile ve Ayakta Tedavi alanında tıp uzmanı. Leonardo Biolatto, bilimsel yayınların yazarı ve editörü olarak çalıştı ve kırsal alanlarda yaşam kalitesini iyileştirmeye odaklanan halk sağlığı projeleri yürüttü.

Thumb Author Vanesa Evangelina Buffa

Diş hekimi, özellikle okul ortamında çocukların ve ergenlerin ağız sağlığını geliştirme konusunda uzmanlaşmıştır. Vanesa Evangelina Buffa, doçent, genel diş hekimi ve tıp yazarı olarak deneyime sahiptir.

Thumb Author Florencia Villafañe

Florencia Villafañe

beslenme uzmanı

Arjantin Ulusal Córdoba Üniversitesi'nden beslenme uzmanı. Fiziksel aktivite ve sporda beslenme, beyin felcinde beslenme, vegan ve vejeteryan beslenme konularında bilgilerini genişleten çeşitli kurslar almıştır. Aynı zamanda beslenme üzerine atölye çalışmaları yürütücüsü ve sağlığın farklı alanlarında dijital platformlarda editörlük yapıyor.

Thumb Author María Cantos

María Cantos

Hemşire ve Ruh Sağlığı Uzmanı

Hemşirelik, doğum bakım hizmetlerinde uzmanlaşmıştır. Şu anda Cantos Kujawa & Asociados'ta ebelik hizmetleri başkanı, Madrid'deki Quirón Üniversite Hastanesi'ndeki destek ekibinin bir parçası ve Madrid'deki Dr. Lafora Hastanesi'nde ruh sağlığı uzmanı olarak çalışmaktadır.

Thumb Author Isbelia Esther Farías López

Felsefe bölümünden mezun oldu. Isbelia Esther Farías López, Seksolojide Oryantasyon öğrencisi, felsefe alanında araştırmacı, felsefe ve eğitim üzerine çeşitli konferanslarda konuşmacı, sanat sergilerinin küratörü ve içerik editörüdür.

Thumb Author Montse Armero

Psikoloji derecesi. Montse Armero, çocuklar, ergenler ve yetişkinler için psikoterapi alanının direktörü olarak çalıştı. Ayrıca çeşitli eğitim merkezlerinde psikopedagojik danışman ve öğretmen olarak görev yapmıştır. Klinik psikolog olarak 20 yıldan fazla deneyime sahiptir, şu anda özel bir muayenehanede çalışmaktadır.

Thumb Author Maria Patricia Pinero Corredor

Maria Patricia Pinero Corredor

Zulia Üniversitesi'nde Beslenme Uzmanı ve Profesör

Beslenme ve Diyetetik Lisans Derecesi. María Patricia Pinero Corredor, Gıda Bilimi alanında tam profesör ve aktif araştırmacı olarak 25 yıldan fazla deneyime sahiptir. Aynı şekilde kendi alanı ile ilgili çeşitli programları kurması, koordine etmesi ve kolaylaştırması ile de öne çıkmaktadır.

Thumb Author Marta Guzmán

Marta Guzmán

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen

Psiko-beslenme ve spor beslenmesinde uzmanlaşmış beslenme uzmanı. Korunmasız nüfusun sağlıklı bir diyet izlemesine yardımcı olmak için atölyeler verme konusunda kapsamlı bir deneyime sahiptir. Çeşitli klinikler ve çevrimiçi platformlar için bilgilendirici bir yönde çalışmıştır.