Güzel Kaşlar İçin 11 Püf Nokta

Güzel Kaşlar İçin 11 Püf Nokta

Tarafından yazılmıştır Ekhiñe Graell

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Kaşlar, yüzün çok ilginç bir parçasıdır. Elbette ki en önemli özellikleri, bilhassa kadınlar için, estetik görünümleridir. Kaşlar başka önemli amaçlara da hizmet ederler, örneğin gözleri yağmurdan, terden, güneş radyasyonundan, veya kir gibi zararlı maddelerden korurlar. Bu nedenle de sizlere, güzel kaşlara sahip olabilmeniz için 12 tavsiye vereceğiz.

1. Asla kaşlarınızı tamamen almayın

Çok yapılan bir hata, kaşları tamamen almak veya kazımaktır. Bunun tehlikeli olabileceği çok açıktır ve de estetik olarak pek tavsiye edilmez. Unutmayın ki, kaşların görevi gözleri korumak olduğu için vücudumuzun onlara ihtiyacı vardır; bu yüzden onları korumalısınız.

2.Kaşlarınıza şekil verirken dikkatli olun

Kaşlarınızı yüzünüzün şekline ve kaşlarınızın özelliğine göre almalısınız. Kaşlarınızın sadece orta kısımlarını şekillendirmenizi öneririz. Bunu yapmak çok basit: Bir makyaj fırçasını kaşlarınızın üzerinde yatay olarak tutun. Fırçayı referans noktası olarak alarak dışında kalan kılları alın.

3. Kalitesiz güzellik ürünlerini kullanmayın

güzel kaşlar

Eğer makyaj veya güzellik ürünü kullanacaksanız, kaliteli ürünler seçin. Bildiğiniz üzere, kaliteleri belli olan bazı markalar bulunmaktadır, bunları pahalı bulabilirsiniz ancak verdiğiniz paraya değerler, önemli olan kaşlarınızın bakımın iyi yapılmasıdır.

Pek çok kişi zararlı güzellik ürünleri kullanmaktadır. Güzel kaşlar söz konusu olduğunda, düşük kaliteli veya kalitesi şüpheli olan malzemeleri kullanmaktan kaçınmanızı öneririz. Bu konuda bir güzellik uzmanından tavsiyeler alabilirsiniz. Estetik olarak ne kadar güzel görünseler de, bu ürünler tehlikeli olabilirler.

4. Kaş çoğaltan nemlendiriciler kullanın

Kaşlarınızı nemlendirecek veya çoğalmasını sağlayacak özel kremler kullanın. Doğal malzemelerle evde yapılmış kremleri de kullanabilirsiniz. Örneğin, hint yağı ve gallik asit karışımı kaş büyümesini arttırır. Zeytinyağı veya kaşlar için üretilmiş özel nemlendiricileri de kullanabilirsiniz.

5. Kaşlarınızı temizlemeyi ihmal etmeyin

kaşı boyalı kadın
Vücudunuzun diğer kısımları gibi, her banyo yaptığınızda kaşlarınızı da yıkamalısınız. Elbette ki bunu normal bir sabunla yapabilirsiniz, Sabun kalıntılarını uzaklaştırmak için iyice durulayın, aksi halde yapışan sabun kaşlarınızı zayıflatabilir ve dökülmelerine neden olabilir.

6. Kaşlarınızı duştan sonra alın

Kaş alma konusunda size bir tavsiyemiz, bu işlemi ılık veya sıcak duş sonrası yapmanız. Derinizdeki gözenekler daha açık olacağından kaş aldığınız yerlerde kızarma olmayacaktır. Kullandığınız aletlerin temiz ve bakımlı olmalarına dikkat etmeyi unutmayın. Aksi halde enfeksiyon kapabilirsiniz.

7. Kaş aldıktan sonra tonik kullanın

Kaşlarınızı aldıktan sonra nemlendirmek ve güzel görünmelerini sağlamak için tonik kullanın. Aslında bunun için biraz bal da kullanabilirsiniz. Tonik suyu antibakteriyel özelliği sayesinde irritasyon ve enfeksiyonu önler.

8. Nemlendirici kremle kaşlarınızı yumuşatın

doğal nemlendirici krem

Kimyasal ürünler kullanmak zorunda kalmadan kaşlarınızı yumuşatın. Genelde bu tip ürünler kaşlarınıza karton dokusu verir. Böyle bir durumda, normal bir nemlendirici krem kullanarak kaşlarınızı yumuşatın.

9. Kaşlarınızı tarayın

Yumuşak bir kaş fırçası ile kaş taramak kaş çoğalmasını uyarmaya çok faydalı olabilir. Ayrıca zayıf kılların dökülmesini de sağlar. Üstelik estetik olarak da iyidir, kaşlarınız daha iyi görünür.

10. Güzel kaşlar iyi beslenin

Çok önemli bir tavsiyemiz, kaşlarınız dahil sağlıklı bir görünüm için iyi beslenmeniz gerektiğidir. Doğru beslenmek daha iyi görünmenizi sağlar ve görüntünüze her şekilde yansır.  

11. Gerekirse bir uzmanla görüşün

Güzel kaşlara sahip olmak için son tavsiyemiz, gerekirse bir uzmana görünmeniz. Kaşlarınızı ihmal etmemelisiniz. Gerektiğinde bir uzmana görünün, kaşlarınızın yeterince önemli olmadığı için gözardı edilebileceklerini düşünmeyin.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.