Harika Bir Cilde Kavuşmak İçin Aspirinle Yapabileceğiniz 4 Yüz Maskesi
Aspirinli yüz maskeleri bugünlerde güzellik dünyasında çok moda. Bazı tıbbi ilaçlar gibi kullanımı önemli riskler yaratmıyor. Farklı sağlık sorunlarıyla savaşmak için başvurulabilecek harika bir yöntem. Daha önce aspirinli yüz maskesi diye bir şey duymadıysanız harika bir cilde kavuşmak için yazımızı okumaya devam edin!
Bilmeniz gereken ilk şey şu: Aspirinin ana maddesi söğüt ağacından çıkan asetilsalisilik asit isimli bir bileşen. Antiseptik ve iltihap giderici özellikleri nedeniyle akne ürünlerinde kullanılır.
En iyisi de aspirinin size akne ürünlerinden çok daha ucuza mal olacak olmasıdır.
Aspirinli yüz maskesi neden yararlıdır?
- Tüm cilt tipleri için faydalıdır. Ters bir etki yapar mı diye endişelenmeden cildinizdeki gözenekleri açmak için onlardan faydalanabilirsiniz.
- Aspirinin enflamasyon karşıtı bir etkisi vardır. Egzama ve akne rozasea gibi hastalıklarda yardımcı olabilir. Ayrıca kızarmış, kaşıntılı cildi de yatıştırır.
- Bu maskeler cildinizi ölü hücrelerden arındırır, yeniler ve daha genç görünmesini sağlarlar.
- Gözlerinizin altında mor halkalar veya torbalar varsa onlar için de çok etkilidirler.
- Aspirinin renk açma özelliği de vardır. Pigmentasyonla ilgili sorunlarınız varsa size yardımcı olabilir.
- Aspirin yaşlanmanın etkileriyle ve serbest radikallerin verdiği hasarla savaşarak kırışıklıkları ve çizgileri en aza indirgeyebilir.
Aspirinli yüz maskesini kullanmadan önce göz atmanız gereken bazı ipuçları
- Maskenizde kaplamasız aspirin kullanın. Aspirinin kaplaması çok az bile olsa gereksiz herhangi bir kimyasalı cildinize uygulamaktan kaçınmanızda fayda var.
- Bu ilaca alerjiniz varsa içinde aspirin bulunan maskeleri asla kullanmayın. Aspirini içtiğinizde ortaya çıkan reaksiyon onu yüzünüze sürdüğünüzde de oluşabilir. Bu yüzden çok dikkatli olmalısınız.
- Herhangi bir maskeyi kullanmadan önce alerji testi yapmayı ihmal etmeyin. Bu maskelerden birini kullanmadan önce, birazını kolunuza sürün ve 5 dakika bekletip durulayın. Ertesi gün maskeyi sürdüğünüz yer normal görünüyorsa, herhangi bir tahriş yoksa o zaman maskeyi yüzünüze uygulayabilirsiniz.
Bunu da okuyun: Aspirinin Daha Önce Hiç Duymadığınız 4 İlginç Kullanımı
Harika bir cilde kavuşmak için basit bir tarif
Haydi şimdi en kolay tarifle başlayalım. Görünürde belli bir cilt probleminiz yoksa harika bir cilde kavuşmak ve cildinizin sağlığını korumak için bu tarifi uygulayabilirsiniz. Aşağıdaki tariflerin temeli bu tariftir.
Malzemeler
- 10 adet kaplamasız aspirin
- 5 yemek kaşığı su (75 ml)
Hazırlanışı
- Aspirinleri suya ekleyin ve bekletin.
- Nötr bir sabun kullanarak yüzünüzü suyla yıkayın.
- Macun kıvamında bir karışım oluşana kadar aspirin tabletlerini ezin.
- Bu karışımı temizlenmiş cildinizin üzerine sürün ve 20 dakika kadar bekletin.
- Ilık suyla yıkayın ve nazikçe kurulayın.
Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Kısa zamanda çok az çabayla daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilde kavuştuğunuzu fark edeceksiniz.
Yağlı ciltler için aspirinli yüz maskesi
İkinci aspirin maskesi yağlı ve akneye eğilimli ciltler için idealdir. Küçük bir not: İçinde yer alan çay ağacı yağının kalitesinin yüksek olması önemlidir.
Bu tarifteki yağlar sayesinde cildiniz az miktarda sağlıklı yağa kavuşmuş olacak. Bu yağlar cildinizin kurumasını engelleyecek. Tarifte yer alan iki yağ çeşidi de cildi iyileştirme ve onarma konusunda çok etkilidir.
Yalnızca birkaç gün içinde yeni bir yüze kavuşmuş gibi hissedeceksiniz. Zeytinyağı cildi yumuşatır ve çay ağacı yağının tahrişe sebep olmasını engeller. Bu önemli bir detay çünkü çay ağacı yağı tek başına kullanıldığında bazı cilt tipleri için agresif bir etki yaratabilir.
Malzemeler
- 2 damla çay ağacı yağı
- 2 damla natürel sızma zeytinyağı
- 8 adet aspirin
- 4 yemek kaşığı su (60 ml)
Hazırlanışı
- İlk tarifteki gibi macun kıvamında bir karışım elde edin ve içine çay ağacı yağını ekleyin.
- Temizlenmiş cildin üzerine sürün ve 15 dakika boyunca bekletin.
- Durulayın ve haftada üç kez bu işlemi uygulayın.
Güneş hasarı için aspirin maskesi
Güneşin zararlı ışınlarının verdiği hasarın izlerini yok etmek için verdiğimiz ilk tarifin içine bu defa biraz limon suyu ve zeytinyağı ekleyeceğiz.
Unutmayın, her gün biraz güneş görmek faydalıdır ancak uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak çok zararlı olabilir.
Güneşin zararlı ışınları ciltte kızarıklıkların ve kırışıklıkların ortaya çıkma hızını artırır. En sonunda güneş lekeleri oluşur. Bu sürecin sonunda cilt kanseri oluşabilir.
Elbette böyle bir şey her zaman olacak diye bir kaide yoktur. Ancak tedbirli davranmak ve kaliteli bir güneş kremi kullanmak en iyisidir.
Güneşin verdiği zararı yok etmek ve harika bir cilde kavuşmak için aşağıda vereceğimiz aspirinli maske tarifini de deneyebilirsiniz. Birkaç hafta içinde sonuçlarını görmeye başlayacaksınız.
Malzemeler
- İlk maske tarifinin aynısı
- 1 çay kaşığı limon suyu (5 ml)
- 1 çay kaşığı natürel sızma zeytinyağı (5 g)
Hazırlanışı
- Tüm malzemeleri karıştırın. Maskeyi kuru ve temiz cildin üzerine uygulayın.
- 10 dakika bekletin ve sonra ılık suyla yıkayın.
Nemlendirici maske
Vereceğimiz son aspirinli maske tarifi de hem T bölgesindeki akne veya egzama gibi sorunlarla savaşır hem de cildinizi nemlendirir. Ayrıca dokusu pul pul olan ciltler için de faydalıdır.
Cildi nazikçe yumuşatmak ve dezenfekte etmek için bal kullanılır.
Malzemeler
- 10 adet kaplamasız aspirin
- 2 yemek kaşığı organik bal (50 g)
- 1 adet E vitamini kapsülü
- 2 yemek kaşığı aloe vera jeli (30 g)
Hazırlanışı
- Malzemelerin hepsini karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar iyice ezin.
- Temizlenmiş cildin üzerine uygulayın ve 25 dakika kadar bekletin.
- Ilık suyla yıkayın ve nazikçe kurulayın.
Harika bir cilde kavuşmak için aspirinle yapılan bu basit, ucuz ve faydalı maskeleri uygulayabilirsiniz. Size uygun olan tarifi seçin, kararlı bir şekilde uygulamayı sürdürün, sonucunu göreceksiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
Arif T. (2015). Salicylic acid as a peeling agent: a comprehensive review. Clin Cosmet Investig Dermatol. 8: 455–461. doi:10.2147/CCID.S84765
Green, G. A. (2001). Understanding NSAIDs: From aspirin to COX-2. Clinical Cornerstone. https://doi.org/10.1016/S1098-3597(01)90069-9
Lores, A. J. (2000). La aspirina. Carta de La Salud.
Sánchez Alonso, F.; Gómez La Mayor, P. (2000). Bases para la atención farmacéutica del acné vulgar. Madrid: Ed. Díaz de Santos.