Kanser Tetikleyici 8 Farklı Gıda: Keşfedin

Çeşitli araştırmalar; diyetinizin, yaygın hastalıklar ve günlük rahatsızlıklar ile bağlantılı olduğunu göstermektedir. Ayrıca kimyasallarla dolu olan dengesiz bir diyetin sağlığınızı büyük ölçüde etkileyebileceği ve hatta kansere yol açabileceği kanıtlanmıştır.
Kanser Tetikleyici 8 Farklı Gıda: Keşfedin

Son Güncelleme: 12 Aralık, 2022

Farkında olmadan her gün tükettiğiniz belirli gıdalar, dünyanın dört bir yanında her yıl binlerce kişinin ölümüne neden olan kanser hastalığına yakalanma olasılığını önemli ölçüde artırabilir. Bu yüzden, aşağıda bahsedeceğimiz kansere neden olan 8 gıdayı öğrenmeniz çok faydalı olacaktır, okumadan geçmeyiniz.

Kansere Neden Olabilen veya Kötüleşebilecek Gıdalar

Genetiği değiştirilmiş gıdalar

Genellikle “transjenik gıdalar” olarak bilinen genetiği değiştirilmiş organizmalar (GMO’lar), vücudunuzda birçok hastalığa neden olabilir; en yaygın görüleni ise kanserdir. Büyümeyi arttırmak için kullanılan kimyasal ürünler tümörlere neden olabilir.

Sorun şu ki, transjenik gıdalar her yerde; özellikle de soya, mısır ya da kanola (ve türevleri) içeren gıdalarda bulunabilir. Onlardan kaçınabilir ve sertifikalı ve doğrulanmış organik gıdaları diyetinize dahil edebilirsiniz. Başka bir deyişle, yetiştirilmek için biyoteknoloji kullanmayan ürünlerden oluşan bir diyet uygulamanız gerekir.

Şu da ilginizi çekebilir: Rahim Kanserinin Yan Etkileri

kanser tetikleyici gıdalar

İşlenmiş etler

Söğüş, pastırma, sosis, mortadella gibi tüm et ürünleri, taze tutmak ve iyi görünmelerini sağlamak için kimyasal koruyucular içerir. Bununla birlikte, bu kimyasal maddeler de kansere neden olabilir.

Nitrat ve sodyum nitrat, özellikle kolonda bu hastalığa yakalanma riskinde belirgin bir artışa neden olur. Et yemek isterseniz, nitrat bulundurmayan ve tercihen mısırla değil çimle beslenmiş hayvanlardan üretilmiş, tütsülenmiş et ürünlerini seçmeniz gerekecektir.

Mikrodalgada patlamış mısır

Patlamış mısır yapmak çok kolaydır. Mikrodalganın içine bir torba koymanız yeterlidir ve iki dakika içinde kanepede bir film için en iyi ortağa sahip olursunuz. Bununla birlikte, bu cihazın radyasyonuyla içeriklerin kombinasyonu kanser ve kısırlıkla ilişkilidir.

Ayrıca, patlamış mısırda diasetil kullanılmaktadır. Bu madde yapay bir tereyağı lezzeti verir ve ciddi akciğer hastalıklarıyla bağlantılıdır. Sanki bu yeterli değilmiş gibi, kullanılan bazı maddeler genetiği değiştirilmiş maddeler içerebilir. Bu atıştırmalıktan zevk almak isterseniz biraz yağlı kapalı bir kapta kendiniz hazırlamalısınız.

Normal veya diyet meşrubatlar 

Meşrubatlar kansere neden olabilir. Bu kadar basit. Bunun nedeni, yalnızca büyük miktarda şeker (diyet olmayanlar) değil aynı zamanda kimyasal, renklendirici, katkı maddesi ve benzeri ürünler de içermeleridir.

Meşrubatlar ve gazlı içecekler vücudu asitlendirir ve kanserli hücreleri “besler”. Düşük kalorili seçenekler söz konusu olduğunda, kanser ve konjenital bozukluklar da dahil çeşitli hastalıklara neden olan suni bir tatlandırıcı olan aspartam içerdiğinden daha tehlikeli olurlar.

Sakraloz (Splenda) ve sakarin gibi diğer tatlandırıcılar farklı hastalıklarla bağlantılıdır. Her zaman doğal veya taze sıkılmış meyve suları veya en iyisi su tüketin.

içecek

Rafine un

Birçok işlenmiş gıdanın ortak bir unsuru olan beyaz renkte undan bahsediyoruz. Karbonhidrat miktarının fazla olması endişe vericidir. Unun düzenli tüketimi kadınlarda meme kanseri vakalarında %220 gibi bir artışla ilişkilendirilir.

Ayrıca, yüksek glisemik indeksi olan kanserli hücrelerin büyümesine yol açan kandaki şeker seviyelerini hızla arttırır. Tam tahılları (sarı veya kahverengi renkte) seçin ve kendi yiyeceklerinizi yapın. Ekmek ya da işlenmiş yiyecek satın almayın.

Bu yazımıza da bir göz atın: Kansere Karşı Aşı Bulundu Mu?

Rafine şeker

Tıpkı beyaz un gibi çok zararlı ve sizi ciddi anlamda olumsuz etkileyen maddelerden biri de rafine şekerdir. Beyaz şeker vücuttaki insülin ve kanserli hücreleri artırma eğilimindedir. Mağazadan satın aldığınız birçok üründe bulunan mısır şurubu gibi fruktoz bakımından zengin gıdalar konusunda dikkatli olun.

Çerezler, hamur işleri, meyve suları, kek, soslar, tahıllar ve meşrubatlar bunu bolca içerir. Bu kısmen neden dünyada giderek daha fazla kanser vakası olduğunu açıklıyor. Beyaz şekere alternatif olarak tatlandırmak için stevia (kuru bitki olarak satın alın) veya bal (organik) kullanmak her zaman daha iyidir.

şeker

Hidrojene yağlar

İşlenmiş gıdaları “uzun süre dayanacak” şekilde muhafaza etmek için kullanılırlar. Fakat vücudunuzdaki hücresel zarların yapısını ve esnekliğini değiştirirler. Bu, “zayıflatan” hastalık türlerine, diğer bir deyişle kansere (ve benzeri hastalıklara) neden olabilir.

Trans yağlar her gün aldığınız ve yediğiniz gıdalarda bulunur. Yine de, artık pek çok üretici zaten daha iyi bir seçenek olan palmiye yağı gibi daha güvenli alternatifleri kullanmaya başladı. Bir tavsiye vermemiz gerekirse, trans yağları içeren gıdaları satın almayın.

meyveler

Endüstriyel olarak üretilen meyve ve sebzeler

En sağlıklı meyveler nasıl kansere neden olabilir? Gerçekte, sorun gıdalarda değil, daha ziyade piyasaya sürülmeden önce “bakılma” tarzındadır. Mey ve ve sebzelerin %98’ine kansere neden olan pestisitler bulaşmaktadır. Elmalar bu sıralamada birinci sıradadır.

Bunu üzüm, çilek, kişniş ve patates izler. Salgınlardan ve hastalıklardan kaçınmak için tarlalarda kullanılan kimyasal ürünler sonuçta onları yiyen insanları hasta ederler. Doğurgan yaşlardaki kadınlar için, bu kimyasalların tüketimi, doğacak çocuklarında düşük IQ düzeyi veya dikkat bozukluğu gibi sorunların oluşma riskini artırabilir.

Bunu önlemek için organik ürünleri veya “zirai ilaç içermez” sertifikalı ürünleri seçin. Ayrıca, yerel pazarlardan alışveriş yapın.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.



Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.