Partneriniz Ne İstediğini Bilmediğinde Ne Yapmalı?
Partnerlerinizle bir ilişkiye başlamak, birlikte bir şeyler başlatmak anlamına gelir. Bu nedenle, ikinizin de ne istediğinizi ve nereye gittiğinizi bilmeniz gerekir. Ancak partneriniz ne istediğini bilmediğinde ne olur? Nasıl davranmalısınız? İlişkiyi bitirme veya bir ültimatom koymanın zamanı geldi mi?
Aşağıdaki makalede bu duruma daha derinlemesine bakacağız.
Ortak bir proje
Romantik bir ilişkinin başlangıç aşamalarında, bunun paylaşılan bir yaşam projesinin başlangıcı olduğunu varsayıyoruz. Başka bir deyişle, ilişki ortak bir hedefe ve ortak bir yapıya doğru ilerliyor. Paylaşılan hayaller, sorumluluklar ve çabalarla dolu bir geleceğe yönelik bir proje de diyebiliriz.
Bununla birlikte, bir partner ne istediğini bilmediğinde, o zaman bu ortak proje var olamaz. Durum bu olduğunda, bir kişinin ilişkinin hükümdarlığını devralması pratikte anlamsızdır.
Bu nedenle, hedeflerinizi ileriye dönük olarak ayarlamak yalnızca hayal kırıklığı yaratacaktır. Ayrıca, gelecekte her iki tarafın da suçlamalarına yol açabilir.
Peki, bir partner ilişkide ne istediğini bilmediğinde ne olur? Sizin veya eşinizin durumu buysa, muhtemelen aşağıdakileri yaşıyorsunuzdur:
- Şüphe. Her şey kafa karıştırıcı geliyor. Belki bir gün partneriniz size bir bağlanma istiyormuş gibi hissettirir ama ertesi gün her şey değişir. Bazı yönlerden ilişkiniz ciddi görünebilir, ancak başka açılardan, sadece bir şeyler deniyormuşsunuz gibi gelebilir. Sonuç olarak, inişler ve çıkışlar sizi sürekli bir şüphe ve güvensizlik durumuna sokar.
- Hüsran. Bir kişinin ne istediğini bilmediği zamanki kararsızlık, hayal kırıklığına, strese ve acıya neden olabilir. Ne yapacağını bilmeyen ve sonuç olarak duygularınıza karşılık vermeyen birine güvendiğinizi hayal edin. İlişkilerde aldığınızdan fazlasını vermek gerçekten acı vericidir.
- İletişim korkusu. İster kısa, ister orta, ister uzun vadeli olsun, geleceğiniz hakkında konuşmaktan kaçınabilirsiniz. Bunun nedeni, partnerinizin ne istediğinden emin olmadığınız için bu tür konuşmalardan her ikinizin de çekinmesidir.
Ayrıca şunu da okumak isteyebilirsiniz: Sevgiliniz Ortadan Kaybolursa Ne Yapmalısınız?
Partneriniz ne istediğini bilmediğinde ne yapmalı?
İçten konuşun
Şüphe, hayal kırıklığı ve ıstırap duygularınızı kendinize saklamanın bir anlamı yoktur. Bu nedenle, en iyi seçenek partnerinizle dürüst bir konuşma yapmaktır. İlişkinizle ilgili duygularınızı, fikirlerinizi ve hayallerinizi ifade edin.
Bununla birlikte, partnerinizin planlarınızı ve isteklerinizi ve hatta duygularınızı paylaşmayabileceğinin farkında olmanız gerekir. Artı, onu da zorlayamazsınız. Bu nedenle, farklı bir şey duymaya hazırlıklı olmalısınız.
İlişki, sorumlulukları, anlayışı ve saygıyı içeren bir taahhüttür. Bu faktörler yoksa, ilişki sağlıklı olmayacaktır.
Kendinizi iyi dinleyin
Yukarıda açıkladığımız gibi, bir partner ne istediğini bilmediğinde ilişkide kalmak kolay değildir. Gerçekten, aldığınızdan fazlasını vermek sinir bozucu ve yürek kırıcı olabilir. Bu nedenle, kendinizi iyi dinlemeniz ve buna gerçekten değip değmediğini kendinize sormanız gerekir.
İki kişi aynı ortak gelecek vizyonunu paylaşmazsa, ilişki başarısızlıkla sonuçlanır. Yani yapabileceğiniz en iyi şey, kendiniz hakkında düşünmek ve farklı yönlere gittiğinizi ve farklı şeyler istediğinizi anlamaktır.
Ayrıca şunu da okumalısınız: Sağlıklı İlişkiler İçin Sınır Belirlemek
Ne olursa olsun sizin ne istediğinizi unutmayın
Ne istediğini bilmeyen birine duyulan duygulara kapılmayın. Bunun yerine, geleceğiniz için sizin ne istediğinizi kendinize sorun.
Aklınızda ne gibi planlar var? Hayatınızı paylaşacağınız kişiyle nasıl hissetmek istersiniz?
Kararsız ve kafanızı karıştıran biriyle birlikteyseniz, yolunuza devam etme zamanı gelmiştir. Partneriniz taahhütte bulunamazsa, taahhüt edilecek doğru kişi o değildir. Mantık basit.
Öz saygınızı artırın, itibarınızı koruyun ve sizin için uygun olmayan kişiye veda edin. Çok daha sağlıklı ve sizi çok daha mutlu edecek bir şeyin kapılarını açacaksınız.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Emily A. Impett, Bonnie M. Le, Aleksandr Kogan, (2008) “When You Think Your Partner Is Holding Back: The Costs of Perceived Partner Suppression During Relationship Sacrifice.” Social Psychological and Personality Science, 5(5), 542-549
- Rodríguez, E. M. (2016). 6 cualidades para alcanzar tus metas. Retrieved May 8, 2019, from https://lamenteesmaravillosa.com/6-cualidades-para-alcanzar-tus-metas/