Saçlarınız ve Yüzünüz için 5 Muz Maskesi
Saç ve cilt, birçok insan için vücudun en önemli kısımlarıdır. Bu iki alanın sağlığına dikkat edilmesi, başkalarının hakkımızda ne düşündüğü ve doğal olarak kendimizi nasıl gördüğümüz üzerinde inanılmaz bir etkiye sahip olacaktır.
Bu makalede size 5 muz maskesi göstereceğiz. Muz, özelliklerinden dolayı, hem cildinizin hem de saçınızın sağlığını ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilecek doğal bir meyvedir.
Cildinizin ve saçınızın görünümünü neden iyileştirmeniz gerekir?
Eğer özgüven problemleriniz varsa, cildinize ve saçınıza dikkat etmek, kendinizi daha derinden sevmeye başlamak için ilk adım olabilir.
Erkekler ve kadınların saçlarına ve ciltlerine bakmaya başlamanın temel nedeni bunu yapmanın kolay olmasıdır. Sonuçta, bu bakım için ucuz ürünleri ve hatta ev ilaçlarını kullanabilirsiniz.
Cildinizi ve saçlarınızı güzelleştirecek 5 muz maskesi
Bu tropikal meyvenin birçok şaşırtıcı özelliği vardır. Kendinizi güzelleştirme sürecinde size hızlıca yardımcı olacak beş adet çok yararlı muz maskesine göz atacağız.
1. Sivilce karşıtı maske
Cildiniz için ilk tarif ve maske, akne problemlerini tedavi etmek isteyenlere yönelik. Olgunlaşmış bir muzun kabuğu, aknelerin neden olduğu şişlik ve kızarıklığın giderilmesi için mükemmeldir.
Malzemeler
- Olgun bir muz kabuğu
Ne yapmalısınız?
İlk olarak, muzun iyice olgunlaştığından ve sarı kabuğun siyah lekelere sahip olduğundan emin olun. Bu sivilcelerle savaşınızda ortağınız olacak.
- Muz kabuğunu on dakika cildinize sürün.
- Bu süre geçtikten sonra kabuğu değiştirin ve isterseniz 5 dakika daha sürmeye devam edin.
- Yüzünü tamamen kuruyana kadar yıkamayın; uygulamanın yüzünüzde çalışmasına izin verin.
- Her gün bir hafta tekrarlayın.
2. Yağlı ciltler için bir muz maskesi
Yağlı cilt, insanlar için en yaygın cilt sorunlarından biridir. Yağ yanaklarınızın ve alnınızın etrafında birikme eğiliminde olur ve birçokları için çok tatsız bir durumdur.
Bu maske, bu problemden kurtulmak isteyen herkes için faydalıdır. Muzu yulafla birleştirerek, cildinizin pH seviyesini dengeleyecek yüksek düzeyde emici ve kullanışlı bir maske elde edersiniz.
Malzemeler
- ½ muz
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (30 g)
Ne yapmalısınız?
- Püre gibi bir kıvama gelinceye kadar bir çatal yardımıyla yarım muzu ezin.
- İki yemek kaşığı yulaf ezmesini ekleyin ve iyice karıştırın.
- Yüzünüzün her yerine uygulayın ve 20 dakika bekletin.
- Maskeyi bol miktarda soğuk suyla temizleyip durulayın.
3. Yüz nemlendirici maske
Bu maske kuru ve pullu ciltler için idealdir. Muz sayesinde cildinizin orijinal parlaklığını ve yumuşaklığını geri kazanabilirsiniz. Bir başka avantajı da, hazırlanışının çok kolay ve ucuz olmasıdır.
Malzemeler
- 1 olgun muz
Ne yapmalısınız?
- Püre haline gelene kadar muzu bir çatalla ezin.
- Tüm yüzünüze doğrudan uygulayın, gözlerinizi koruyun.
- 30 dakika bekletin ve bol miktarda soğuk su ile yıkayın.
- Haftada iki veya üç kez tekrarlayın.
4. kuru saçlar için bir maske
Saçınız kuru ve cansız ise, muz ve balla yapılmış bu maskeyi denemekten çekinmeyin. Kısa sürede etkili sonuçlar verir ve hazırlanması çok kolaydır.
Malzemeler
- ½ muz
- 2 yemek kaşığı bal (50 g)
Ne yapmalısınız?
- Topak ve kalın bir doku elde edene kadar muzu ezin.
- İki çorba kaşığı balı ekleyin ve mümkün olduğunca karıştırın.
- Maskeyi nemli saçlarınıza sürün.
- Otuz dakika bekletin ve bol su ile yıkayın.
5. Saç büyümesini teşvik etmek için muz maskesi
Saçınızı sağlıklı bir şekilde büyütmek istiyorsanız, buna yardımcı olabilecek bir muz maskesi de var. Bu maskeyi yapmak için, limon ya da portakal gibi narenciyelerden birini ve süt kullanacağız.
Malzemeler
- 1 olgun muz
- 1 limon ya da 1 portakalın suyu
- 2 bardak süt (500 ml)
Ne yapmalısınız?
- Limon ya da portakal suyunu, yarım litre sütü ve olgun muzu (kabuğu olmadan) bir miksere koyun.
- Macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
- Saçlarınızın her yerine uygulayın. Daha etkili hale getirmek saçlarınızı tutamlara ayırıp sürün.
- Bu tutamları alüminyum folyo ile kaplayın.
- Yirmi dakika bekletin ve her zamanki gibi yıkayın.
Doğada her türlü sorunla mücadele için en iyi çareleri bulabileceğinizi unutmayın. Bir uzmana başvurarak, uygun hijyen, uygun cilt ve saç bakımı uygulayarak çok kısa sürede inanılmaz sonuçlar alabilirsiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Blasco, G., and F. Gómez. “Propiedades funcionales del plátano (Musa sp).” Rev Med UV 14.2 (2014): 23-26.
- Díaz García, M. A. “Dermatitis seborreica, acné vulgar y rosácea.” Manzur Katrib J, Díaz Almeida J, Cortés Hernández M, Ortiz González PR, Sagaró Delgado B, Abreu Danie A. Dermatología. La Habana: Ciencias Médicas (2002): 110-120.
- Riquero, Moreno, and Lorena Matilde. Proceso de enseñanza y su incidencia en la aplicación de mascarillas naturales en el centro de formación artesanal “Guayaquil”, ciudad de Quevedo, provincia de los Ríos, año 2017. BS thesis. Babahoyo: UTB, 2017, 2017.
- Vasquez, R., et al. “Extracción de pectina a partir de la cáscara de plátano (Musa AAB, subgrupo plátano) clon Hartón.” Revista de la Facultad de Agronomía 25.2 (2008): 318-333.
-
Singh B, Singh JP, Kaur A, Singh N. Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chem. 2016 Sep 1;206:1-11. doi: 10.1016/j.foodchem.2016.03.033. Epub 2016 Mar 11. PMID: 27041291.