Aloe Vera Jölesi Evde Nasıl Yapılır?
Aloe vera bitkilerindeki jel, besin açısından zengin olduğu ve çeşitli tedavi edici uygulamaları bulunduğu için çeşitli kültürlerde oldukça değerlidir. Dokusu jelatinimsi olduğu için, doğal jöle yapmak için bir baz olarak da kullanılabilir. Bugünkü yazımızda aloe vera jölesi nasıl yapılır, onu anlatacağız.
Aloe veranın çeşitli hastalık türlerini yok edebilen mükemmel bir antiseptik ve doğal bir temizleyici olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca artrit, kabızlık, ülser gibi hastalıklardan muzdarip kişiler için mükemmel olan, doğal bir iltihap karşıtı ortaya çıkmaktadır.
Aloe vera jeli 19 önemli amino asit içerir. Bu maddeler, vücudun hücreler ve dokular için ihtiyaç duyduğu proteinlerin oluşturulması ve yapılandırılması için gereklidir.
Bu jelin düzenli olarak tüketilmesi, metabolizmanın desteklenmesine yardımcı olur ve vücutta depolanan toksinlerin giderilmesini kolaylaştırır. Hepsinden daha iyisi, çok çeşitli şekillerde günlük diyetinize eklenebilen çok yönlü bir bileşen olmasıdır.
Bu doğal aloe vera jölesinin yapımı kolaydır ve birkaç farklı yolla kullanılabilen ev yapımı bir tonik ve antasit oluşturur. Siz de aloe vera jölesi yapmak için makalemizi okumaya devam edin!
Bu yazımıza da göz atın: Aloe Vera İle Kilo Vermek İçin 4 Farklı Tarif
Doğal aloe vera jölesi nedir?
Doğal aloe vera jölesi, çok az kaloriye sahip ve sağlık açısından çeşitli yararlar sağlayan %100 organik bir üründür. Meyve özlü reçel ve jölelerin aksine, bu jöle rafine edilmiş şeker ya da diğer sağlıksız kimyasal katkı maddeleri içermez.
Aloe vera jeli ile elma kabuklarında ve elma çekirdeklerinde bulunan bir diyet lifi olan pektin birleştirerek yapılır. Pektin bu karışımı jelatinimsi yapmak için kullanılır. Pektini evde yapmak kolaydır ve jölenin kesinlikle pıhtılaşması gereklidir.
Ev yapımı pektin nasıl yapılır?
Bu maddeyi yapmak için, organik elmalar almanız ve düzgün şekilde süzüldüğünden emin olmak için naylon süzme torbası kullanmanız önemlidir.
Malzemeler
- 900 gram elma kabuğu ve elma çekirdeği
- 1.7 litre su
Yapılışı
- Elma kabuklarını ve çekirdeklerini büyük bir tencereye koyun.
- Suyu ekleyin. Bir püre gibi yumuşayana kadar orta ateşte bekletin.
- Püreyi aldıktan sonra birkaç dakika bekletip naylon süzme torbasına dökün.
- Bir kapta bir kenara koyun ve jöle yapmaya başlayın.
Ev yapımı aloe vera jölesi tarifi
Bu aloe vera jölesine eklenecek başka bir bileşen de limondur. Bu durumda, sadece daha fazla besin sağlamakla kalmaz; aynı zamanda bu ürünün raf ömrünü uzatmak için doğal bir koruyucu madde olarak işlev görür.
Aloe vera jelinin çok fazla ısıya maruz bırakılmaması gerekir; çünkü bu besleyici özelliklerini azaltacaktır. Kaynatmayı önlemenin anahtarı, diğer maddeleri kullanmaya başlamadan önce pektin eklemektir.
Malzemeler
- 2 bardak aloe vera jeli (500 gram)
- 1,5 fincan organik şeker (350 gram)
- 1,5 su bardağı su (350 ml)
- 1 yemek kaşığı pektin (20 gram)
- 2 yemek kaşığı limon suyu (20 ml)
- 1 cam kavanoz
Yapılışı
- Suyu bir tencereye koyun ve bir şurup oluşturmak için şekeri ısıtmaya başlayın.
- İyi çözülmüş olduğundan emin olmak için bir tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
- Pişirme sürenize dikkat edin; çünkü çok uzun süre ısınırsa karamelize olur.
- Şurup kıvamına geldikten sonra ateşten alın.
- Birkaç dakika soğumaya bırakın, ardından aloe vera jeli, pektin ve limonu ekleyin.
- Tüm maddeler iyice karışana kadar karıştırmaya devam edin.
- Tam olarak karıştırmak için düşük ısıda ısıtın.
- İstediğiniz kıvama sahip olduğunuzda, kapaklı cam kavanozda saklayın.
Nasıl tüketilir?
- Bu doğal aloe vera jölesi, kendi başına ya da meyve ve doğal meyve suları ile tüketilebilir.
- Sabahları bir çorba kaşığı, öğleden sonra da bir buçuk çorba kaşığı yiyin.
- Mide ekşimesi, ülser ya da enfeksiyonlardan muzdarip olursanız ilave bir çorba kaşığı yiyebilirsiniz.
- İstenmeyen etkilere neden olabilecek laksatif özelliklere sahip olduğu için çok fazla yemeyin.
Bu tarifi sevdiniz mi? Şimdi bunu evde nasıl yapacağınızı biliyorsunuz. Bu aloe vera jölesinin düzenli kullanımı sindiriminizi artıracak, kilo vermenize yardımcı olacak ve çeşitli sağlık problemlerinin gelişimini engelleyecektir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Hu, Y., Xu, J., & Hu, Q. (2003). Evaluation of Antioxidant Potential of Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) Extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf034255i
- Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006
- Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.