Selülitten Kurtulmak için Çay Kürleri

Selülitten Kurtulmak için Çay Kürleri
Elisa Morales Lupayante

Yazan ve doğrulayan beden eğitimi pedagogu ve beslenme uzmanı Elisa Morales Lupayante.

Son Güncelleme: 25 Ağustos, 2022

Selülit başa çıkmak istediğiniz bir sorun ise selülit karşıtı çay kürleri aradığınız şey olabilir. Devamı yazımızda.

Portakal kabuğu gibi görünen selülit kadınların korkulu kabuslarından biridir. Dolaşım sorunları aşırı kilolu bireyleri etkilediği kadar zayıf bireyleri de etkiler.

Bu makalede sizlere selülit ile başa çıkmanızda yardımcı olacak, demleyerek hazırlayabileceğiniz bitkisel çay kürleri tariflerini sunuyoruz.

Selülitin cildinizde yarattığı görüntünün sağlığınıza herhangi bir zararı yok, ancak selülitli bölgeleri gösteren kıyafetler giymek bazı insanları huzursuz edebilir ve özgüveni etkileyebilir.

Selülit Karşıtı Çay Kürleri

Az önce belirttiğimiz gibi bu bir dolaşım problemidir. Herhangi bir kadında görülebilir. Selüliti tedavi etmenin bazı yollarını sunmadan önce bu sorunun nasıl ortaya çıktığına bakacağız.

Selülit, aynı zamanda hormonal veya genetik olan dolaşım problemleri yüzünden ortaya çıkar. Kadınlar bir çok hormonal sorunla karşılaşabilir, dolayısıyla böyle durumlara karşı hassastırlar.

selulit karşıtı çay kürleri

Yağlı yiyecek tüketimi, egzersiz yapmamak, yeterince su içmemek, fazla tuz kullanımı, karbonlu içecekler, sigara içmek, stres, doğum kontrol hapları gibi faktörler de selülite neden olurlar.

Yani selülitin ilk nedenleri hormonal ve genetik faktörler ile sağlıksız beslenme biçimleridir. Genetik faktörleri değiştiremeyeceğimize göre diğer alanlara yöneleceğiz.

Selülitle başa çıkmak istiyorsanız öncelikle beslenme biçiminizi değiştirmelisiniz. Ayrıca vücudunuzu temizlemek ve nem oranını dengelemek için bol bol su içmelisiniz.

Unutmayın, bu sorun vücutta biriken toksinlerle birebir bağlantılıdır, bu yüzden selülitin ortaya çıkmasıyla kabızlık görülmesi rastlantı değildir. 

İyi beslenmek, egzersiz yapmak, bol su içmek, ve estetik tedaviler beraber uygulandığı zaman etkili olacaktır. Ama tek bir yöntem pozitif ve uzun süreli sonuçlar doğurmaz.

Ayrıca selülitlerden kurtulma sürecinize büyük katkı sağlayacak çeşitli çay kürleri var. Bunlar arındırma, temizleme ve idrar söktürücü görevi görür.

Vücudunuzda biriken toksinleri ve sıvıları atmanızı, dolayısıyla cildinizin daha güzel görünmesini sağlarlar. Aşağıdaki bitki çaylarını tüketmeye özen gösterin.

Nane

çay kürleri

Vücutta detoks ve temizlik etkisiyle bilinen nane aynı zaman kan dolaşımını aktive eder. Bir bardak suya kuru veya yaş naneleri ekleyip demleyerek içebilirsiniz.

At Kuyruğu (Kırk kilit otu)

İdrar söktürücü etkileri vardır, bu yüzden selülit tedavisi için öneriyoruz. Aynı zamanda tüm vücuda yararı vardır. Bardak başına bir çay kaşığı at kuyruğu demleyerek çayını yapabilirsiniz. Öğünlerden sonra için.

Ebegümeci

Selülitten etkilenen alanlarda kan dolaşımını hızlandırır ve cildinizi güzelleştirir. Yağlı bölgelerde sıvı dolaşımını sağlar ve fazlalıkları azaltır.

Bardak başına bir çay kaşığı ebegümeci demleyin. Hem çiçekleri hem de yaprakları kullanın. Günde iki bardak için.

Harici Kullanım

Sarmaşık

Bu sadece dahili kullanım içindir. Yerseniz zehirlenme ihtimaliniz var. Uyguladığınız alanda kan dolaşımını arttırır. Sarmaşığı kullanmak için taze yaprakları kaynatarak lapa haline getirin ve hemen bir bezin içine koyun. Bezin ağzını büzerek selülitli bölgelere uygulayın.

Bu çay kürleri selülitle başa çıkma sürecine destek olmak için kullanılmalı. Uzun süreler tüketmeyin veya aşırı dozlarda kullanmayın.

Eğer tıbbi tedavi görüyorsanız, hamileyseniz veya emzirme dönemindeyseniz bu bitkileri kullanmadan önce doktorunuza danışın


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Mimica-Dukic, N., & Bozin, B. (2008). Mentha L. Species (Lamiaceae) as Promising Sources of Bioactive Secondary Metabolites. Current Pharmaceutical Design. https://doi.org/10.2174/138161208786404245
  • Sandhu, N. S., Kaur, S., & Chopra, D. (2010). Equietum arvense: Pharmacology and phytochemistry – a review. Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research.
  • Süzgeç-Selçuk, S., & Eyisan, S. (2012). Herbal medicines in the pharmacies in Turkey. Marmara Pharmaceutical Journal. https://doi.org/10.12991/201216396

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.