Soğuk Algınlığını Önleyen 4 Çorba

Çorba sadece sıcaklık sağlamaz, ayrıca doğru materyallerle yapıldığında yorgunluğu önler ve aşırı balgamı kurutur. Hangisi hoşunuza giderse onu seçin.
Soğuk Algınlığını Önleyen 4 Çorba

Son Güncelleme: 24 Şubat, 2022

Kim kendini hasta hissettiğinde veya biraz soğuk algınlığında sıcak bir kap çorba istemez ki? Çorba soğuk günler için en güzel seçimdir, ve malzemeleri doğru seçerseniz, vücut için gerekli vitamin ve mineralleri de sağlar.

Bu makalede sizlere sağlıklı ve lezzetli çorba tarifleri vereceğiz; bunlar soğuk algınlığına karşı korur ve ateş, aşırı balgam, yorgunluk ve zayıflık gibi durumlara yardımcı olur.

Soğan Çorbası

Soğan çorbası bir klasik. Restoranlarda bulabilirsiniz, ama sizlere sindirimi kolay bir tarif vereceğiz. Aynı zamanda aşırı balgamdan ve toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacak.

Ayrıca içine bir tutam kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Az miktarda kullanıldığında vücudunuzu ısıtır ve aşırı balgamı azaltır. Soğanları biraz yağda biraz tuzla kavurun  ve tavanın üstünü kapatın, böylece soğanın suyu iyice çıkar. Çorbayı daha kremsi yapmak için karıştırın. Sıcakken için.

Küçük bir deney: Burnunuz akarken bir soğanın yarısını yatağınızın yanına koyun. Yarın sabah çok büyük bir değişiklik fark edeceksiniz.

soğan çorbası

Sarımsak, darı, alg çorbası

Bu çorba çok lezzetlidir ve tıbbidir. Sarımsak vücudun savunmasını güçlendiren doğal bir antibiyotiktir. Darı vücutta asidi dengeleyen tek tahıldır. Kolayca sindirilir ve hasta olunca gelen asitleşme etkisini azaltır.

Alg yorgunluğu ve zayıflığı alan mineraller içerir. Alg tercihlerinizi nori, wakame ve deniz börülcesinden yana yapabilirsiniz. 3 sarımsak dişini biraz yağda kavurun, 2 kap et suyu, 2 yemek kaşığı darı ve alg ekleyin. 45 dakika pişirin.

Kereviz, havuç ve zencefil çorbası

Bunlar ateşi düşürebilen ve toksinleri atan üç malzemedir. Ayrıca soğuktan ürpermelere de bu çorba çok iyi gelir. Kereviz ve havuçları küçük küçük doğrayın. Bir buçuk kap su ve bir tutam tuzla pişirin. İki dilim taze zencefil ve yarım çay kaşığı toz zencefil ekleyin.

Bu gün içinde yudumlayabileceğiniz hafif bir çorba tarifidir. Çorbanın daha yoğun olmasını istiyorsanız için tam tahıl pirinci veya yulaf ekleyin.

Yumurta ve dağ kekiği çorbası

Bu geleneksel bir Katalon tarifidir. Katalonya’da biftek yahnisi, ekmek ve peynirle servis edilir. Biz bunun sindirimi kolay ve hafif bir seçenek olmasını istediğimiz için tüm malzemeleri kullanmayacağız.

Dağ kekiği harikadır çünkü hem tıbbi hem de lezzetli bir baharattır. Konulan yemeklere çok güzel tat verir. Soğuk algınlığınız varsa dağ kekiği vücudun korunma gücünü arttırır, bakterilerle savaşır ve öksürüğü azaltır.

Bir diş sarımsak ve yarım soğanı kavurun, lahana, turp veya havuç gibi isteğe bağlı bir sebze ekleyin. 2 bardak sebze suyu ekleyin ve iki daldan kuru dağ kekiği koyun. Her şey tamamen piştiği zaman, içine çiğ yumurta ekleyin ve dağılana kadar karıştırın. Bu çorbaya yoğunluk katar.

Bu aromalı ve rahatlatıcı bir çorbadır, eğer kendinizi biraz iyi hissediyorsanız bir dilim peynirli tostla beraber içebilirsiniz.

Fotoğraflar: Alan Levine, Chris Campbell, ve lablascovegmenu.

Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Argente, H. A., y Álvarez, M. E. (2005). Semiología médica: Fisiopatología, semiotecnia y propedeútica. Enseñanza basada en el paciente. Madrid: Médica Panamericana.
  • Canning, B. J.; Chang, A. B.; Bolser, D. C.; Smith, J. A.; Mazzone, S. B., and McGarvey, L. (2014). “Anatomy and Neurophysiology of Cough”, American College of Chest Physicians, 146 (6): 1633-1648.
  • Font i Quer, P. (2003). Plantas medicinales. El Dioscórides renovado. Barcelona: Península.
  • Thomas, D. (2002). Seaweeds. London: Natural History Museum.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.