Ter Kokusu İle Savaşmak İçin Bu 8 Yolu Deneyin
Terleme ile mücadele etmek için piyasada birçok ürün vardır. İyi pazarlanmaktardırlar, ancak çoğu zaman etkili değildirler. Birçok insanın sahip olduğu en büyük sorunlardan biri, vücudun birçok yerinde ter kokusunun fazla olmasıdır. Yüz, koltuk altlarında, ayaklarda veya vücudun diğer bölgelerinde olabilir.
Bu durum sosyal sorunlara neden olabilir. Terlemenin sebep olduğu bariz koku, kıyafetlerdeki ter izleri gibi hemen fark edilir.
Aşağıda terleme ile mücadele etmek için bilmeniz gereken en etkili yöntemlerden bazılarını size anlatacağız.
Terlemeye karşı mücadele, sadece kıyafetlerinizdeki izlerle uğraşmak değil, aynı zamanda hoş olmayan kokuyu gidermek ve gözeneklerin nefes almasını da içerir.
Ter kokusu ile savaşmak için etkili 8 yöntem
1. Antibakteriyel jel
Sık sık, özellikle de sıcaklıklar arttığında aşırı derecede terlemeye başlarız. Hem terleme bizi rahatsız eder, hem de kötü kokar. Ayrıca, kıyafetlerdeki ıslaklıklar da rahatsız edicidir.
Bu durumda, o anda banyo yapma veya koltuk altınızı yıkama fırsatınız yoksa, koltuk altlarınıza biraz antibakteriyel jel sürmek bir seçenektir. Bu terleme kokusunu azaltmaya ve bakterileri öldürmeye yardımcı olacaktır.
Buna da bir göz atın: Çatlak, kırışıklık ve yanıkları tedavi eden doğal jel
2. Oksijenli su
Oksijenli su, bakterileri yok ederek terleme ile savaşan antiseptik bir üründür. Bu ürünle tere savaş açmak için sadece yarım bardak su ile bir yemek kaşığı oksijenli suyu karıştırmanız gerekir. Bunu koltuk altı bölgesine uygulayın.
3. Karbonat
Kokuları gidermek için diğer bir hızlı bir çözüm, karbonat, su ve şekerden oluşan ev yapımı karışımdır.
Bunu okumanızı öneriyoruz: En iyi karbonatlı yüz maskesi çareleri
4. Meşe kabuğu
Meşe kabuğu aşırı terlemeyi ortadan kaldırmak için en etkili maddelerden biridir. Bunu, eczanelerde ve diğer mağazalarda bulabilirsiniz.
1 litre kaynar su ve 5 yemek kaşığı rendelenmiş meşe kabuğu ile bir çay hazırlayabilirsiniz. Kaynamaya başladıktan sonra, kullanmadan önce 2 saat demlenmeye bırakınız. Bu çok etkili bir çaredir. Bu çaydan yararlanmanın bir başka yolu da, buz kalıbına yerleştirmektir. Donmasına izin verin ve daha sonra koltuk altlarınıza kolayca sürün.
5. Şap taşı
Şap taşı, ter önleyici özellikli bir mineraldir. Tamamen doğal bir ürün olduğu için kıyafetlerde kokuya ve lekeye izin vermez.
Bu mineral, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip olduğundan aşırı terleme için çok faydalıdır. Ayrıca cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur ve gözenekler tıkanmaz. Diğer bir avantajı da, kimyasal ürünler gibi kolların altında iz bırakmamasıdır.
6. Alüminyum klorür
Alüminyum klorür bileşenine sahip ter önleyiciler ve deodorantlar, insanların terleme ile mücadele etmek için başvurdukları yöntemlerdir. Duruma bağlı olarak, kullanılan alüminyum klorür miktarı daha yüksek veya daha düşük olabilir. Bunun nedeni bazı durumlarda toksik hale gelebilmesidir. Aslında, bir kanser nedeni olarak düşünülebilir.
7. Botoks
Aşırı terleme, anormal koku ve giysilerinizde leke olması durumunda, spalardaki çözümlerden biri etkilenen bölgelere botoks enjeksiyonu olabilir.
Ter bezlerinin sinir uçlarını kapatmak ve botoks kullanımı çok başarılı olmuştur. Botoksun etkileri 6 ila 12 ay arasında sürer, bu nedenle tedavinin tekrar yapılması gerekecektir.
8. Lazer
Diğer bir etkili yöntem ise lazer tedavileridir. Bunlar ter bezlerini küçültmeye ve işlevlerini durdurmaya yardımcı olur.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Maillard, H., & Dumont, P. (2012). Hiperhidrosis. EMC – Dermatología. https://doi.org/10.1016/S1761-2896(12)63516-X
- Instituto Médico Láser. (2013). Cuidados antes, durante y después de la depilación láser.
- Hornberger, J., Grimes, K., Naumann, M., Glaser, D. A., Lowe, N. J., Naver, H., … Stolman, L. P. (2005). Identificación, diagnóstico y tratamiento de la hiperhidrosis primaria localizada. EMC – Dermatología. https://doi.org/10.1016/S1761-2896(05)43302-6