Zencefil Çayı İle Kilo Vermek
Zencefil çayı – hiç denediniz mi? Zencefil tıbbi özellikleri olan bir köktür, doğal yollarla kilo vermeye yardımcı olur. Baharatlı ve güzel tadı, sadece kilo vermenize değil aynı zamanda ağrıların dindirilmesine de yardımcı olur ve dünyadaki en iyi iltihap gidericilerdendir.
Bugünkü makalemizde sizlere kilo vermek için zencefil kullanımından bahsedeceğiz. Ama bu lezzetli çayı tüketmenin ne zaman uygun olduğunu bilmek de önemli. Not almaya hazır mısınız?
Kilo vermek için neden zencefil çayı?
Eğer son zamanlarda kilo aldığınızı fark ediyorsanız, karın ve kalçalarınız biraz büyüdüğü için normal giysilerinize sığamıyorsanız, şimdi harekete geçmenin tam zamanı. İlk olarak, size kilo vermek için kendinizi günlerce zencefil çayıyla sınırlamalısınız demiyoruz. Kesinlikle hayır.
Zencefil çayı sağlıklı bir rejime destek olmak içindir. Günlük yağ alımınızı azaltmalı, daha iyi beslenmeli, salatalar yapmalı, buharda pişmiş sebzeler yemeli, günlük protein ve lif ihtiyacınızı karşılamalı ve bol bol su içmelisiniz.
Eğer biraz egzersiz ve öğünler sonrasına zencefil çayı eklerseniz, 5 haftada ideal kilonuza ulaşacaksınız. Elbette biraz çaba göstermeniz gerekiyor ama kesinlikle buna değer.
Gelin zencefilin kilo vermeye nasıl yardımcı olduğunu öğrenelim:
1. Daha iyi bir sindirimi destekler
Zencefilin en büyük faydalarından biri sindirimi arttırmasıdır. Neden biliyor musunuz? Mide, küçük ve büyük bağırsağın işlevlerini düzenler. Böylece yiyecekler daha kolay işlenir ve vücudu ihtiyacı olmayan şeylerden arındırarak gerekli besinleri alırsınız.
2. Termojeniktir, metabolizmayı hızlandırır
Termojenik özellikler dediğimizde neden bahsettiğimizi biliyor musunuz? Bu vücudun ısısının arttığı anlamına gelir, dolayısıyla yağları yakmada metabolizmaya yardımcı olur.
Zencefil doğal yollarla kilo vermek için en etkili bitkilerden biridir, termojenik özelliği de en büyük yararlarındandır.
3. Tokluk hissi yaratır
Bunun başınıza geldiğine şüphe yok: öğle yemeğinizi bitirdiniz, işe döndünüz ve birkaç dakika sonra karnınızda bir boşluk hissettiniz. Hala açsınız! İşte o anda atıştırmalıkları elinize almak gibi bir hata yaptınız, kraker, hamur işi vb…
Zencefil iştah bastırıcı olarak bilinir, bu yüzden yemeklerden sonra daha fazla yemek istiyorsanız zencefil kullanın. Eğer tokluk duyarsanız öğünler arasında atıştırmaya ihtiyaç duymazsınız ve umuyoruz ki akşam yemeğine kadar dayanabilirsiniz.
Zencefil o can çekmelerini ve yemekler arası atıştırmayı önler. Neden bugün denemiyorsunuz?
4. Zencefil harika bir antioksidandır
Zencefil çayı yüksek oranda antioksidan içerir, böylece iltihaplanma ve hastalığa yol açan toksinlerin vücuttan atılımını sağlar. Organlarınız daha iyi işler ve yağlar daha kolay yakılır. Sağlığınızı geliştirmek için harika bir yol!
Şu yazıya da bir göz atın: Zencefil ve Papatya Çayı ile Hassas Bağırsak Sendromundan Kurtulun
Zencefil çayı yapmak için
Malzemeler
- 1 bardak su (200 ml)
- 30 gram zencefil (kökü parmak kalınlığında kesin)
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı bal (20 gram)
Hazırlanışı
- Zencefil çayını hazırlamak çok kolay. Önce bir bardak suyu bir su ısıtıcıda veya kil/bakır bir çaydanlıkta kaynatın. Metal veya alüminyumdan yapılan çaydanlıklar tıbbi bitkilerin özelliğini kaybetmesine yol açar, bu yüzden bu gibi malzemeleri kullanmayın.
- Su kaynayınca, zencefili ekleyin, 20 dakika demleyin. Sonra altını kapatın ve 10 dakika bekletin. Bardağınıza koyun ve yarım limon suyu ekleyin. İyice karıştırın ve bir yemek kaşığı bal atın. Çok lezzetli olacak!
Ne zaman içmelisiniz?
- Öğle yemeği ve akşam yemeklerinden sonra 15 gün boyunca birer bardak içerek başlamayı deneyin. Sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.
Ne zaman zencefil tüketmekten kaçınmalısınız?
- Diyabet veya yüksek tansiyon ilaçları kullanıyorsanız zencefil kullanmayın. Bu tür ilaçlar bu bitkiyle kullanılmamalı.
- Eğer hamileyseniz veya emziriyorsanız, zencefilden uzak durun. Bunu unutmamalısınız!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Maharlouei N, Tabrizi R, Lankarani KB, Rezaianzadeh A, Akbari M, Kolahdooz F, Rahimi M, Keneshlou F, Asemi Z. 2018. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/clipboard
- Adei S., Prakash J., Chemical composition and antioxidant properties of ginger root. Journal of Medicinal Plants Research, 2010.
- Mansour MS., Ni YM., Roberts AL., Kelleman M., et al., Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. Metabolism, 2012. 61 (10): 1347-1352.
- Masuda Y., Kikuzaki H., Hisamoto M., Nakatani N., Antioxidant properties of gingerol related compounds from ginger. Biofactors, 2004.21 (1-4): 293-6.