Ballı Su İçmek Sağlığınız İçin Birçok Yönden Faydalıdır
Balın faydaları ve güzellik için kullanımı çoğumuzun aşina olduğu bir konu. Bal çok sağlıklı bir besindir, içerdiği maddeler hastalıklara karşı savaşmanızı, genel olarak daha sağlıklı olmanızı sağlar. Hatta, suyla karıştırıldığında ve düzenli tüketildiğinde etkileri daha güçlü bir hale geliyor.
Bal karıştırılmış suyun düzenli tüketildiğinde hangi faydaları sağladığını ortaya koyan birçok araştırma yapıldı. Bu yazımızda size, aç karnına ballı su içmenin sağlığımıza olan faydalarını anlatacağız.
Kilo Verin
Bal insanı tok hissettirir ve bu şekilde abur cubur yemeyi kontrol etmenizi sağlar. Bir yemek kaşığı balı suya karıştırmak, tok hissettirerek ve beynimizdeki şeker açlığını yöneten bölgeyi kontrol ederek kilo vermeye yardımcı olur.
Kireçlenme ile Savaşın
Kopenhag Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, ballı su içen katılımcıların dakikalar içerisinde acı ve ağrılarında azalma olduğunu göstermektedir. Bu sebepten dolayı, kireçlenmeye ve eklem iltihaplarına bağlı olan ağrılarla savaşma ve bunu engellemede ballı su önerilmektedir.
Kolesterol Seviyesini Düşürün
Başka bir araştırma da yüksek kolesterole sahip olan insanların kolesterol seviyesini 2 saat içerisinde %10’a kadar düşürebildiğini göstermiştir.
Su ve bal birleşince, kalp hastalıklarına ve dolaşım problemlerine engel olabilir. Bu karışımın faydalarını görmek için, katılımcılar 2 yemek kaşığı balı yaklaşık yarım litre su ile tüketmişlerdir.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirin
Balın antibakteriyel ve antibiyotik içeriği, nezle ve gribe sebep olan bakteri ve virüslerin vücuttan savuşturulmasına yardımcı olur. Aç karnına ballı su içmek, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için harika bir yöntemdir ve birçok hastalığı önlememizi sağlar.
Daha fazlasını öğrenin: Diyetinize Eklediğinizde Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirecek 10 Yiyecek
Yorgunluğa Karşı Savaşın
Suyu bal ile karıştırıp içmek yorgunluk ve halsizlik semptomlarıyla savaşmaya yardımcı olur. Suyun içine karıştırdığımız bal, vücuda canlılık ve dinçlik verir, beyni çalıştırır ve enerjimizi yüksek tutar.
Enerjinizi Yükseltin
Ballı su aynı zamanda enerjiyi yükseltme özelliğine de sahiptir ve bu sebepten fiziksel performansını arttırmak isteyenlere yardımcı olacaktır.
Piyasada bir çok enerji içeceği olmasına rağmen, bu içecekler vücuda zararlı olan maddeler içermektedir ve bu da sağlığınızı etkileyebilir. Doğal enerji kaynağı olmasından ötürü ve diğer önemli besin değerlerinden dolayı ballı su çok daha iyi bir seçenektir.
Ballı su içmek için diğer sebepler
- “Tembel bağırsak” için çok etkili bir tedavidir.
- Bronşit, astım ve solunum yoluyla ilgili diğer problemlerle baş edebilmek için mükemmel bir alternatiftir.
- Vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
- Sindirim kanalını temizler ve parazitlerle savaşır.
- Antibiyotik ve aktibakteriyel içeriğinden dolayı harika bir temizleyicidir.
- Bağırsak fonksiyonlarını arttırır ve mikroorganizmaları öldürür.
Nasıl Hazırlanır?
Tek yapmanız gereken şey, 1 yemek kaşığı organik balı 1 bardak ılık suda çözmek ve aç karnına içmektir. Stresi yatıştırmanıza ve diğer duygusal problemlerinizle savaşmanıza yarayacak çok hoş bir tadı vardır.
Aklınızda Bulunmasında Fayda Var…
Bu karışımı, hastalıklardan korunmak ve maksimum faydasını görebilmek için her sabah aç karnına içmelisiniz. Ballı su mideniz için çok faydalıdır ve balın içeriğindeki maddeler de cildinize çok iyi gelir.
Böbrek fonksiyonunu arttırmak için ise bu karışımı gece uyumadan önce için. Böylelikle vücudunuzdaki etkisini bütün gece sürdürebilirsiniz.
Aç karnına ballı su içmek erken yaşlanmaya ve hücre hasarına iyi gelir; bu da cildiniz ve organlarınız için harika bir şeydir.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
-
Ulloa, A., Mondragón Cortez, P. M., Rogelio, Q. F. B., Rodríguez, R., Juan, Q. F. B., Reséndiz Vázquez, A., … Ulloa, R. (2010). La miel de abeja y su importancia. Revista Fuente (Vol. 2, pp. 11–18).
https://doi.org/10.1007/978-3-642-35125-9_6 -
Kumul, R. C., Ruiz, J. C. R., Vázquez, E. O., & Campos, M. R. S. (2015). Potencial antioxidante de la miel de melipona beecheii y su relación con la salud: Una revisión. Nutricion Hospitalaria, 32(4), 1432–1442.
https://doi.org/10.3305/nh.2015.32.4.9312 - Samarghandian, S., Farkhondeh, T., & Samini, F. (2017). Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research. Pharmacognosy research, 9(2), 121-127.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424551/ - Mandal, M. D., & Mandal, S. (2011). Honey: its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pacific journal of tropical biomedicine, 1(2), 154-60.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/ - Ediriweera, E. R., & Premarathna, N. Y. (2012). Medicinal and cosmetic uses of Bee’s Honey – A review. Ayu, 33(2), 178-82.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3611628/ - Bactericidal activity of different honeys against pathogenic bacteria (2005). Lusby PE, Coombes AL, Wilkinson JM.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16099322/