Böbrek Taşları İçin Bu Doğal Çözümleri Kullanın
Fazla toksinlerin yüklenmesi ve dehidrasyon, bu organın iyi çalışmamasına ve hastalık yaratmasına neden olur. Bu nedenle böbrek dokularında biriken fazla minerallerden ve proteinlerden kurtulmak zorlaşır. Böylece zamanla böbrek taşları oluşur.
Böbrek taşları boyutlarına bağlı olarak, idrar yollarını tıkayabilen ve hoş olmayan semptomlara neden olan küçük, sert toplardır. Böbrek sisteminizin hayatınızda çok önemli bir rolü vardır, kanınızdaki toksinlerin filtrelenmesinden ve bu toksinlerin idrar yolu ile atılmasından sorumludur.
Bu sistemin işlevleri diğer hayati organlarınızı etkiler; bu nedenle böbrekleri sağlıklı tutmak, iyi bir yaşam kalitesinin tadına varmanın anahtarıdır. Böbrek taşları söz konusu ise, bir komplikasyonun önlenmesinde zamanında müdahale yapılması çok önemlidir.
İyi haber ise şu ki, saldırgan tedavilere yönelmek zorunda kalmadan böbrek taşları problemini çözmenin doğal yolları vardır. Aşağıda, bu problemle yüzleştiğinizde aklınızda bulundurmanız gereken en iyi 5 doğal çözümü sizinle paylaşmak istiyoruz.
1. Böbrek taşları için limon ve elma sirkesi
Limon suyunu elma sirkesi ile birleştirdiğinizde, sadece kanınızı temizleyen değil; aynı zamanda böbrek taşlarını da parçalamaya yardımcı olan alkalileştirici bir tedavi elde edersiniz.
Bu bileşenlerin antioksidan ve anti-enflamatuvar özellikleri böbrek fonksiyonlarını optimize eder ve idrar yolunun temizlenmesini teşvik etmek için idrar üretimini iyileştirmeye yardımcı olur.
Malzemeler
- Yarım limonun suyu
- 1 bardak ılık su (200 ml)
- 1 yemek kaşığı organik elma sirkesi (10 ml)
Hazırlanışı
- Limon suyunu ılık su ile karıştırın ve sonra elma sirkesini ekleyin.
- En az 3 hafta boyunca aç karnına için.
Bu yazımıza da bir göz atın: Bu Bitkiyi Demleyin ve Böbreklerinizi Temizleyin
2. Kereviz tohumu çayı
Böbrek taşınız varsa, kereviz tohumunun diüretik özellikleri böbreklerinizin temizlenmesine yardımcı olur. İçerisindeki bitkisel besinler böbrek sağlığını destekler, birikmiş toksin ve mineral tuzlar konusunda böbreklerinize yardımcı olur.
Malzemeler
- 1 bardak su (200 ml)
- 1 çay kaşığı kereviz tohumu (5 g)
Hazırlanışı
- Suyu ısıtın, kaynamaya başladığında kereviz tohumlarını ekleyin.
- Üzerini örtün, 15 dakika bekletin ve sonra süzün.
- 1 ay boyunca aç karnına tüketin.
- Eğer isterseniz günde 2-3 kez içebilirsiniz.
3. Avokado yaprağı çayı
Avokado yaprakları antioksidan doludur ve aynı zamanda anti-enflamatuvardır. Vücudunuz tarafından emildikten sonra, böbrek taşlarına yardımcı olmak için toksinleri atmaya yardımcı olurlar.
Malzemeler
- 3 adet avokado yaprağı
- 1 bardak su (200 ml)
Hazırlanışı
- Kaynar suya avokado yapraklarını ekleyin, 15-20 dakika demlendirin.
- Biraz ılıyınca süzün.
- Böbrek taşlarını kırmak için 3 hafta boyunca, kahvaltıdan sonraki ara öğünde tüketin.
4. Elma ve salatalık suyu
Elma ve salatalık suyu, sindiriminizi geliştirmenin yanı sıra, böbrek taşları için alternatif bir tedavi yöntemidir. İçindeki önemli lif içeriği ve antioksidanlar böbrek taşlarının yok edilmesini teşvik eder.
Malzemeler
- 5 adet elma
- Yarım salatalık
Hazırlanışı
- Elmaları ve salatalığı bir meyve sıkacağı ile sıkın ve hemen ardından, bekletmeden tüketin.
- 1 ay boyunca aç karnına için.
Bu yazımızı da okumak isteyebilirsiniz: Kereviz sapı ve yeşil elma ile böbreklere detoks
5. Mısır püskülü çayı
Çoğu insan mısır püsküllerini atsa da, aslında bu püsküller sizin için iyi besinler ile doludur. Diüretik ve anti-enflamatuvardır ve böbrek taşlarının parçalanmasını kolaylaştırarak, böbreklerinizi temizlemeye yardımcı olur.
Malzemeler
- 7 koçan mısırın püskülleri
- 2 bardak su (400 ml)
Hazırlanışı
- Mısır püsküllerini su ile beraber bir kaba koyun ve 10 dakika kaynatın.
- Bu süreden sonra biraz bekletin ve servis edin.
- Sabah aç karnına tüketin ve ardından öğleden sonra da tekrar edin.
- 3-4 hafta bu tedaviyi devam ettirin.
Yukarıda belirtilen çözümlerin, henüz büyük olmayan böbrek taşlarının çözülmesi için faydalı olabileceğini aklınızda bulundurun. Eğer böbrek taşlarınız ciddi sorunlara neden oluyorsa, acilen bir doktora gidin.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
-
Estudio de cálculos renales por espectroscopía de infrarrojo. https://www.redalyc.org/html/535/53542203/
-
EVALUACIÓN DE LA CAPACIDAD ANTIOXIDANTE Y METABOLITOS SECUNDARIOS DE EXTRACTOS DE DIECISÉIS PLANTAS MEDICINALES. http://ojs.unemi.edu.ec/ojs/index.php/cienciaunemi/article/view/344
- Insuficiencia renal crónica: importancia de la nutrición. https://www.royalcanin.es/wp-content/uploads/2016/05/Cap-8-Insuficiencia-renal-cronica-importancia-de-la-nutricion.pdf