Elma, Tarçın, Anason ve Karanfilli Şifalı Çay Tarifi
Bu yazımızda sizlerle elma, tarçın, anason ve karanfil ile yapabileceğiniz, lezzetli olduğu kadar da sağlıklı olan bir şifalı çay tarifi paylaşacağız.
Çaylar sıvı tüketimini artırmak için çok faydalıdır. Bunun yanında kullandığınız malzemelerin şifa verici ve iyileştirici etkilerinden yararlanmak için de dört dörtlüktür.
Elma Çayının Özellikleri
Elma çayı, bu lezzetli meyvenin besinlerini elde etmenin kolay ve mükemmel bir yoludur.
Elma iyi bir A vitamini ve potasyum kaynağıdır. Bu meyvenin küçük bir porsiyonu 159 mg potasyum ve 73 IU A vitamini içerir.
Bu meyvenin özellikleri elma çayında aktif kalır. Bu nedenle elma çayı, harika bir bitki çayı seçeneğidir.
Tarçın Çayının Özellikleri
Tarçın, afrodizyak bir baharat olmasının ötesinde, cinnamtannin B1 bileşeni içerir. Özellikle açken içildiğinde diabeti önlemeye ve tip 2 diabet hastalarında glukoz regulasyonuna yardımcı olur.
Bu kadarla da kalmıyor. Tarçın çayı içerdigi demir, lif ve kalsiyum ile sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur.
Ayrıca kan kolesterolünü düşürmede faydalı olduğu da kanıtlanmıştır.
Anason Çayının Özellikleri
Anason çayı, aromatik bir çay olmasının yanı sıra, tıbbi bir bitki çayıdır. Tedavi edici özelliklerinin arasında, sindirim sistemini iyileştirme kabiliyeti bulunur.
Antiinflamatuar, balgam sökücü ve öksürük kesici özellikleri vardır. Ayrıca anksiyete ve stresi yatıştırmaya faydalıdır. Adet dönemlerini düzenlemede bile faydası vardır.
Ayrıca bakınız: Ada Çayı ve 6 İyileştirici Özelliği
Karanfil Çayının Özellikleri
Karanfil çayı oleoresin içerdiğinden siğillerin yol açtığı vajinal enfeksiyonlarla savaşan mükemmel bir bitki çayıdır.
Ağız sağlığı için de tedavi edici özellikleri vardır: plak oluşumunu önler ve dişeti ağrısına iyi gelir. Ayrıca, metabolizmayı aktive eden ve yaşa bağlı rahatsızlıkları önleyen antioksidan özelliklere sahiptir.
Tüm bu malzemeleri içeren şifalı çay tarifi
İşte beklediğiniz şifalı çay tarifi. Mutlaka not alın!
İçindekiler
– Herhangi çeşit bir elma
– Yıldız anason
– Bir karanfil
– Bir tarçın çubuğu
– Su
– Şeker veya tercih ettiğiniz bir tatlandırıcı
Malzemeler
– Orta boy tencere
– Süzgeç
– Sürahi
– Bıçak
Yapımı:
- Elmayı yıkayın ve mutfak bıçağı ile küçük parçalara ayırın. Kabuğunu soymayın ama sapını ve çekirdeklerini çıkarın.
- Orta boy bir tencerede elma parçalarını yaklaşık 5 fincan suda 5-6 dakika kadar kaynatın.
- Karanfil, tarçın ve anasonu ekleyin ve 8 dakika hepsinin beraber demlenmesini bekleyin.
- Karışımı süzgeçten geçirerek sıvıyı bir sürahiye doldurun. Sonra, yaklaşık yarım fincan şeker veya istediğiniz bir tatlandırıcı ekleyin.
- Sıvıyı tahta bir kaşıkla şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Eğer tatlandırmak istemiyorsanız, şeker eklemeyebilirsiniz.
Çayınız servise hazırdır. Yaptığınız çayın kalanını buzdolabında 3 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Fundación Española de la Nutrición. Manzana. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/manzana.pdf
- P. Ranasinghe. R. Jayawardana. P. Galappaththy. G. R. Constantine. N. de Vas Gunawardana. P. Katulanda. First published: 04 June 2012. Efficacy and safety of ‘true’ cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) as a pharmaceutical agent in diabetes: a systematic review and meta‐analysis https://doi.org/10.1111/j.1464-5491.2012.03718.x
- Fundación Española de la Nutrición. Canela. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/canela.pdf
- UNIVERSIDAD COMPLUTENSE. (2017). PLANTAS MEDICINALES EN ESPAÑA. USO, PROPIEDADES Y PRECAUCIONES EN LA ACTUALIDAD. http://147.96.70.122/Web/TFG/TFG/Memoria/MARIA%20CUYAS%20HERNANDEZ.pdf
- Universidad de Granada. (2017). Actividad antimicrobiana de Illicium verum Hook. f. https://digibug.ugr.es/handle/10481/28252
- M. Madurga Sanz. Anís estrellado, ¿una planta medicinal inocua? http://archivos.pap.es/files/1116-264-pdf/276.pdf
- A. E. Aguilar-González* y A. López-Malo. Extractos y aceite esencial del clavo de olor (Syzygium aromaticum) y su potencial aplicación como agentes antimicrobianos en alimentos. http://web.udlap.mx/tsia/files/2014/12/TSIA-72-Aguilar-Gonzalez-et-al-2013.pdf