Enerji Kazanmak için Baharatlı İçecek
Zayıf, yorgun ve halsiz bir ruh halinde misiniz? Peki ya enerji sorununuzu bir an önce çözmeyi istemez misiniz?
Bazı insanlar mevsim değişimleri veya hayatın karmaşık dönemlerinde halsizlik yaşar ve kederli hissedebilir. Bu sorunun en kısa sürede çözülmesi, ilgilenilmediği takdirde sağlığınızı etkileyeceği için çok önemlidir.
Bu makalede, bu sorunu basit ve hoş bir şekilde nasıl çözebileceğinizi anlatmak istiyoruz. Sağlıklı, doğal, canlandırıcı, lezzetli ve baharatlı bir meyve suyu ile.
Enerjimizi Kısa Sürede Geri Kazanalım
Her zamankinden daha yoğun olan bir gün veya hafta geçirebiliriz. Maalesef bu, enerji düzeyimizi ve ruh halimizi etkileyebilir.
Bununla birlikte, yaşamımıza dengeyi geri kazandıracak doğal çözümler aramalıyız. Bu şekilde hayatımızın zor dönemleriyle başa çıkabilir ve uzun süreli semptomlar yaşamaktan kaçınabiliriz.
İlaç almaya veya bir terapisti ziyaret etmeye ihtiyaç duymadan da enerjimizi geri kazanabilir ve ruh halimizi iyileştirebiliriz.Bunu zamanında yaparsak, her zaman daha enerjik hissetmemize yardımcı olacak bir destek buluruz.
Uyarıcı ve dengeleyici özelliklere sahip bir çok doğal takviye bulmak mümkün. İşte bugünkü yazımızda, sizlere bu sorununu daha doğal bir şekilde nasıl çözülebileceğinden bahsedeceğiz: Gün boyunca içebileceğiniz lezzetli bir baharatlı meyve suyu hazırlayarak.
Peki Malzemeler Neler?
Bu yazımızı da okuyun :Avokado ile Hazırlayabileceğiniz 5 Enerji Verici Smoothie
Elma
Düzenleyici özellikleri olan elma suyu bu enerji içeceğinin temel malzemesidir. Alkalin, temizleyici, antioksidan özellikleriyle bilinir.
Limon Kabuğu
Limon kabuğu içindeki meyveden daha fazla besin içerir. Ayrıca alkalin, antioksidan özellikleri ve sindirime yardımcı olması ile ünlüdür. Enerji eksikliği veya yorgunluktan etkilenen bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok faydalıdır.
Son olarak, turunçgiller güçlü antidepresanlardır. Bu nedenle de limon kabuğu bu alanda bize yardımcı olacaktır.
Portakal Kabuğu
Portakal mutluluğa ulaşmamız için bize yardımcı olur ve ruh halimizi iyileştirir. Dahası portakal uzun süre taze kalabilen bir meyvedir.
Bunlar güneş ışığından aldıkları enerjiyi tutup aktaran meyvelerdir. Portakal ayrıca bağışıklık sisteminin gelişimi için de birebirdir.
Zencefil
Sinir sistemini etkilemeyen harika bir uyarıcı olduğu düşünüldüğünde, beslenme programımızda zencefilin olması şart!
Buna ek olarak, zencefil daha aktif hissetmemizi sağlar, metabolizmayı güçlendirir, stresle savaşır, ağrı ve şişkinliği alır ve sindirimi arttırır.
Afrodizyak Etkili Enerji Kaynağı Tarçın
Bu, özellikle Seylan’dan geliyorsa, harika bir uyarıcı ve afrodizyaktır. Dahası enerjimizi geri kazanmamıza ve ruh halimizi geliştirmemize yardımcı olan en iyi gıdalardan biridir ve glikoz düzeyimizi düzenler.
Bilinmeyen Enerji Kaynağı Kakule
Kakule, bu içecekteki diğer malzemeler kadar iyi bilinmez. Bununla birlikte, tatlı aroması ve tadı içeceğinizde lezzetli bir fark yaratacaktır.Üstelik kakule, iştahınızı artıran, zihinsel yorgunluğu önleyen ve stres ve kaygı düzeylerini azaltan çok güçlü bir uyarıcıdır.
Yıldız Anason
Anason doğal bir uyarıcıdır. Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur ve vücutta şişkinliğe yol açan sıvıların atılmasını sağlar.
Kırmızı Biber ile Enerji Tüketimi
Kırmızı biber o kadar baharatlıdır ki, neden olduğu enerji tüketimi metabolizmamızı canlandırır. Bu biberden çok az tüketerek başlayın ve zamanla acısına katlanabildiğiniz miktarda oranını arttırın.
Enerji Kaynağı ve Besleyici Özelliği İle Mucizevi Bal
Bal, arıların bize kazandırdığı bir süper besindir. Bal, vitamin ve mineraller açısından çok zengindir ve inanılmaz derecede besleyicidir. Şeker veya tatlandırıcı yerine her zaman bal kullanmalıyız.
Bu Malzemelerden Ne Kadar Kullanmanız Gerekiyor?
Bu mucizevi içecekten bir litre hazırlamak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız var:
- Bir litre ev yapımı elma suyu. Bunu hazırlamak için mikser kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, hiçbir katkı maddesi veya şeker içermeyen bir organik elma suyu da alabilirsiniz.
- Organik limon kabuğu.
- Organik portakal kabuğu.
- Bir dilim taze zencefil.
- Bir Seylan tarçın çubuğu.
- 3 yıldız anason.
- Bir tutam kırmızı biber.
- Bir çorba kaşığı bal (25g)
Hazırlanışı?
Size sunacağımız adımları takip ederek bu lezzetli içeceği hazırlayabilirsiniz. Bu içecekle enerjinizi geri kazanacak ve ruh halinizi geliştireceksiniz:
- Elma suyunu portakal ve limon kabukları ile baharatları ekleyerek 15 dakika kaynatın.
- 10 dakika demlemeye bırakın. Süzün ve karışımınıza bal ekleyin.
- Bu içeceği sıcak veya soğuk olarak, günün her anında içebilirsiniz. Öğün saatlerinin dışında tüketmeye de uygundur.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Caballero-Gutiérrez Lidia, Gonzáles Gustavo F. Alimentos con efecto anti-inflamatorio. Acta méd. peruana [Internet]. 2016 Ene [citado 2018 Dic 07] ; 33( 1 ): 50-64. Disponible en: http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1728-59172016000100009&lng=es.
- Ordoñez-Gómez, E.S, Reátegui-Díaz, D, & Villanueva-Tiburcio, J.E. (2018). Polifenoles totales y capacidad antioxidante en cáscara y hojas de doce cítricos. Scientia Agropecuaria, 9(1), 113-121. https://dx.doi.org/10.17268/sci.agropecu.2018.01.12
- Ruchi Badoni Semwal, Deepak Kumar Semwal, Sandra Combrinck, Alvaro M. Viljoen,
Gingerols and shogaols: Important nutraceutical principles from ginger, Phytochemistry, Volume 117, 2015, Pages 554-568, ISSN 0031-9422, https://doi.org/10.1016/j.phytochem.2015.07.012.
(http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031942215300509) - Benzie IFF, Wachtel-Galor S, editors., Bode, A. M., & Dong, Z. (2011). Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd edition.The Amazing and Mighty Ginger. chapter 7 the amazing and mighty ginger. In Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects.
- O’Neil, C. E., Nicklas, T. A., Rampersaud, G. C., & Fulgoni, V. L. (2012). 100% Orange juice consumption is associated with better diet quality, improved nutrient adequacy, decreased risk for obesity, and improved biomarkers of health in adults: National Health and Nutrition Examination Survey, 2003-2006. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-11-107
- Boyer, J., & Liu, R. H. (2004). Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-3-5