Mide Ülserine Karşı 5 Doğal Ev Tedavisi
Mide ülseri, mide asidinin aşırı üretimi nedeniyle, mukus mide astarının etrafında görülen lezyonlardır. Neyse ki tıbbi tedavi yanında mide ülserine karşı kullanabileceğiniz doğal çözümler mevcut.
Bu rahatsızlık, midede güçlü yanma hissine, ayrıca iltihaba, asit reflüsüne ve diğer rahatsız edici sindirim semptomlarına da neden olabilir.
Vakaların çoğuna, H. pylori bakterisi enfeksiyonu neden olmakla birlikte, aşırı tütün, alkol ve bazı tahriş edici gıdaların tüketimi de bu duruma sebebiyet verebilir.
Tüm vakalar ciddi olmasa da, vücuttaki diğer komplikasyonlardan kaçınmak için, zamanında tedavi edilmesi önemlidir.
Neyse ki, ilaç tedavilerinin yanı sıra, iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olan bazı doğal ilaçlar da vardır.
Bu blogda, bu ilaçların, en iyi 5’ini sizler ile paylaşmak istiyoruz, böylece bir daha ki sefere bu durumla karşılaştığınızda, bunları deneyebilirsiniz.
Not almaya başlayın!
Ayrıca bakınız: Mide Yanmasına Karşı 5 Doğal Tedavi
Mide ülserine karşı doğal çözümler
1. Bal ile ılık su
Bal, mide ülserine neden olan bakteriyel enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olan, glikoz oksidaz olarak da bilinen bir enzim içerir.
Bu madde, vitamin ve mineraller sağlamasının yanı sıra, yaranın iyileşmesini de hızlandırır ve mide asidinin neden olduğu yanma hissini ortadan kaldırır.
Malzemeler
- 1 bardak su (250 ml)
- 2 yemek kaşığı organik bal (50 g)
Hazırlanışı
- Suyu ısıtın ve iki çorba kaşığı organik bal ekleyin.
Tüketim şekli
- Sabahları aç karnına en az 2 hafta boyunca için.
2. Papatya ve limon balsamı karşımı
Papatya özellikleri ile limon balsamının iyileştirici gücü birleştirilerek, mide ülserlerinin belirtilerini ortadan kaldırmak adına, doğal bir içecek elde edebiliriz.
Bu bitkiler, vücut tarafından emildiğinde, bu yaraların neden olduğu tahrişin azalmasına yardımcı olan yüksek konsantrasyonlarda aktif iltihap ve bakteri önleyici bileşenler içerir.
Ayrıca bakınız: 15 Günde Mide Yanması Tedavisi
Malzemeler
- 1 bardak su (250 ml)
- yarım çay kaşığı papatya çiçeği (2 g)
- yarım çay kaşığı limon balsamı (2 g)
Hazırlanışı
- Suyu ısıtın ve kaynadığında otları ekleyin.
- 15 dakika boyunca bekletin ve süzün.
Tüketim şekli
- Akşam yemeğinden sonra her akşam bir fincan için.
- Bu tedaviyi 2 veya 3 hafta boyunca tekrarlayın.
3. Aloe vera suyu
Aloe vera kristallerinden elde edilen doğal meyve suyu, aşırı mide asidi ve mide ülserine karşı en çok tavsiye edilen sindirim kolaylaştırıcı besinlerden biridir.
İyileştirici, iltihap önleyici ve yenileyici bileşenleri ile, bağırsak mukozasının tamir edilmesine ve yanmanın ve tahrişin etkisinin azaltılmasına yardımcı olur.
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı aloe vera jeli (45 g)
- 1 çorba kaşığı bal (25 g)
- yarım bardak su (125 ml)
Hazırlanışı
- Tüm malzemeleri karıştırıcıya koyun ve birkaç dakika karıştırın.
Tüketim şekli
- Yemeklerden sonra, günde iki defayı geçmeyecek şekilde alın.
- Bu tedavi bir hafta boyunca yapılır.
4. Patates suyu
Bir yemek kaşığı doğal patates suyunun midenizdeki, yanmayı azaltabildiği için, günlük olarak suyla karıştırılmış bu karışımı tüketmek, ülserlerin hızla iyileşmesine yardımcı olabilir.
Bu madde mide iltihabını azaltır ve asidin negatif etkilerini sınırlamak için pH’ı düzenlemeye yardımcı olur.
Malzemeler
- 1 küçük patates
- yarım bardak su (125 ml)
Hazırlanışı
- Patates doğrayın ve karıştırıcıda yarım bardak su ile karıştırın.
Tüketim şekli
- Yanma hissini ne zaman duyarsanız için.
- 10 ile 12 gün boyunca sabahları için.
5. Keten tohumu suyu
Zayıflatıcı ve sindirime yardımcı olan özellikleri ile bilinen keten tohumu, ülserin hafifletilmesi için iyi bir tamamlayıcıdır.
İçerdiği doğal lifler kabızlığı önlerken, yağ asitleri ve amino asitler mide astarını onarmaya yardımcı olur.
Bunlar, bağırsakların sağlıklı bakterilerini beslemek için idealdir ve bu yeterli olmasa da asitleri nötrleştirmeye yardımcı olurlar.
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı keten tohumu (10 g)
- yarım bardak su (125 ml)
Hazırlanışı
- Keten tohumunu yarım fincan suya daldırın ve bir gece bekletin.
Tüketim şekli
- Ertesi gün, keten tohumu jelatinimsi bir madde saldığı zaman, sıvıyı süzün ve aç karnına için.
- Bu tedaviyi en az 3 hafta boyunca her gün uygulayın.
Bu doğal ilaçları tüketmenin yanı sıra, iyi beslenme alışkanlıklarını sürdürmek ve doymuş yağlar, baharatlı yiyecekler veya diğer tahriş edici gıda maddelerinden kaçınmak da önemlidir.
Ayrıca su tüketimini arttırmak ve yemeklerinizi günde beş veya altı parçaya yaymak da yararlıdır.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Čanadanović-Brunet J, Ćetković G, Djilas S, Tumbas V, Bogdanović G, Mandić A, Čanadanović V. Radical scavenging, antibacterial, and antiproliferative activities of Melissa officinalis L. extracts. Journal of Medicinal Food 2008; 11 (1): 133-143. Available at: https://doi.org/10.1089/jmf.2007.580. Accessed 01/26, 2019.
- González Gascón R, del Dedo Torre P (2004). Actualización sobre el uso de miel en el tratamiento de úlceras y heridas. Caso clínico. Enfermería Global 2004; 4. Available at: https://revistas.um.es/eglobal/article/download/577/599/0. Accessed 01/26, 2019.
- Hunt RH, Camilleri M, Crowe SE, El-Omar EM, Fox JG, Kuipers EJ, Tack J. The stomach in health and disease. Gut 2015. Available at: https://doi.org/10.1136/gutjnl-2014-307595. Accessed 01/26, 2019.
- Kaithwas G, Majumdar DK. Evaluation of antiulcer and antisecretory potential of Linum usitatissimum fixed oil and possible mechanism of action. Inflammopharmacology 2010; 18 (3): 137-145. Available at: https://link.springer.com/article/10.1007/s10787-010-0037-5. Accessed 01/26, 2019.
- Quintero Díaz M, Behar Hasday R, García Lima CE, Pupo Olivero D, Hernández Domínguez M, Díaz Elías J, Pérez Suárez F. Aloe gel viscoso® en el tratamiento de pacientes con úlcera duodenal y Helicobacter pylori positivo. Revista cubana de plantas medicinales 2009; 14 (4). Available at: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962009000400002. Accessed 01/26, 2019.