Gıdıdan Kurtulmak İçin 6 Doğal Yol
Gıdı sahibi olmak bir çok kadını derinden etkileyen bir durumdur, hatta bazıları aşırı kilolu da olmasa çenenin altında biriken bu yağlardan estetik amaçlı kurtulmak isterler. Şimdi sizlere gıdıdan kurtulmak için kullanabileceğiniz basit egzersizler ve doğal öneriler sunacağız. Gelin beraber okuyalım!
Gıdı nedir?
Gıdı, çene altında birikip sarkan kalın bir yağ tabakasıdır. Obezite, doku gevşekliği, yaşlanma ve benzeri çeşitli nedenlerden dolayı boyutu değişebilir.
Gıdıdan kurtulmak için cerrahi operasyon seçeneğiniz vardır; ancak evde yapabileceğiniz basit egzersizlerle bu istenmeyen sarkmadan kurtulabilir ve oluşmasının önüne geçebilirsiniz.
Ancak bu egzersizlerin başarılı olması için tutarlı ve sabırlı olmalısınız. Aşağıda, günde 10 dakikanızı ayırmanız gereken egzersizlerin yanı sıra, gıdıdan kurtulmak için yapabileceğiniz bazı sağlıklı alışkanlıklar da önereceğiz.
Boyun hareketleri
Boyun egzersizleri en basit egzersizler olmalarının yanı sıra, olası boyun ve rahim ağzı kanserinin gelişimini önlemek için de uygulanır. Bu egzersizleri aşağıdaki şekilde uygulayabilirsiniz:
- Oturarak veya ayakta, yukarı bakın, çenenizi kaldırın ve sınırınıza geldiğinizde dudaklarınızı büzüp bu pozisyonda bir kaç saniye kalın. Bunun tüm boynu nasıl esnettiğini göreceksiniz.
- Kafanızı yavaşça sağdan sola çevirin, bir kaç dakika tutun ve sonra diğer tarafa döndürüp tekrarlayın.
Bu yazımıza da bir göz atın: Boyun ve Gıdıyı Şekillendirmenin En İyi yolları
Top egzersizi
Çenenizin altına bir tenis topu koyup göğsünüze doğru ittirerek sabitleyin ve bir süre itip bırakarak tutun. Sonuç olarak, sarkıklık olan bu bölge güçlenecektir.
Sakız çiğnemek
Sakız çiğnemek hem ilginç ve basit bir egzersizdir, hem de kasların gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca günde bir kaç kez yapabilirsiniz. Bölgeyi iyice hareket ettirmeye çalışın, hatta ağzınızı da açabilirsiniz. Tercihen yalnızken yapın ve şekerli sakız çiğnemeyin. Bu aşırı kilo sorununa ve diş sorunlarına neden olur.
Diyetinize dikkat etmek
Eğer gıdınızın sebebi genetikse, ebeveynleriniz veya büyükanne, büyükbabalarınız da buna sahipse, umudunuzu kaybetmeyin. Bu egzersizlere başlayın ve onları mümkün olduğunca sık yapın.
Gıdı, obezite ile yakın bağ içindedir. Eğer bu sizin için de geçerliyse ve vücudunuzda aşırı yağ olduğunun farkındaysanız, bu egzersizlerin yanı sıra diyetinize dikkat etmenizi ve iyi, sağlıklı bir program hazırlamanızı öneriyoruz.
Yağ tüketmemezlik etmeyin, bunların diyette yeri önemlidir; ama özellikle zararlı yağlardan uzak durun. Bunlar patates kızartması, hamur işleri, soğuk mezeler ve benzerleridir. Bunlar yerine soğuk presli yağlar, avokado, fındık fıstık, yumurta sarısı gibi yararlı yağları tercih edin.
Kilonuzda ani değişikliklerden kaçınmalısınız, bu bazı bölgelerde yağ birikimini arttırır. En son şişmesini isteyeceğiniz bölgeler bunlardır, çünkü sarkmanın artışına katkıda bulunurlar.
Boynu sıkılaştırmak
Sarkıklık, cildi sıkılaştırmak için savaşmanız gereken en ana olgulardan biridir. Bu egzersizler bu bölgeyi sıkılaştırmaya yardımcı olacaktır, ancak unutmayın ki her zaman yüzünüzde kullandığınız nemlendirici kremleri boynunuzda da kullanmalısınız.
Haftada bir, ölü hücrelerinizi temizleyin. Bunu doğal bir kese ile yapabilirsiniz. Cildinizi yeniler. Ev yapımı peeling yöntemlerini kullanabilirsiniz. Bunlar herkesin evinde bulundurduğu hem doğal hem de ekonomik malzemelerle hazırlanabilir.
Şu da ilginizi çekebilir: Yüzde Sarkmayı Bu 6 Egzersiz ile Nasıl Engellersiniz
Aşırı Güneşten Kaçınmak
Son olarak, gıdıya sebep olan bir başka neden daha vardır. Sürekli ve yoğun güneş ışınlarına maruz kalmak cilde zarar verir. Bu nedenle gıdıya sebep olabileceğinden uzak durmakta fayda var.
Güneşe aşırı maruz kalma ve yüksek radyasyon, kolajen ve esnekliğin yok olmasına sebep olur. Bu durum da yaşlanmaya ve sıkılığın azalmasına yol açar. Gün ortasında güneşten kaçının, koruyucu krem kullanın ve sık sık cildinizi soğuk suyla ferahlatın. Mükemmel ten renginizle hava atabilirsiniz ve aynı zamanda sağlıklı da olur.
Fotoğraflar: WildBeauty, Cottonseedoil ve Tina :O)
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). COLÁGENO. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Col%C3%A1geno].
- Wikipedia, la enciclopedia libe. (Consulta 2018). ELASTINA. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Elastina].