Hareketsiz Bir İşe Sahipseniz İhtiyacınız Olan Gıdalar

Hareketsiz bir yaşam tarzınız varsa eğer, yağ oranı düşük ve lif oranı yüksek, çeşitli bir beslenme planına sahip olmak iyi bir fikirdir.
Hareketsiz Bir İşe Sahipseniz İhtiyacınız Olan Gıdalar
Elisa Morales Lupayante

tarafından incelendi ve onaylandı. beden eğitimi pedagogu ve beslenme uzmanı Elisa Morales Lupayante.

Tarafından yazılmıştır Equipo Editorial

Son Güncelleme: 22 Aralık, 2022

Öğle ve akşam yemeklerinde ne yemeyi seçtiğinize dair günlük beslenme kararları, sağlığınız üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.

Kansere, kardiyovasküler ve serebrovasküler problemlere ve obezite gibi hastalıklara neden olabilecek yüksek yağlı ve hayvansal protein içeren gıdaları tekrar tekrar seçebilirsiniz. Ya da, çeşitli, düşük yağlı ve lif miktarı yüksek bir diyeti de tercih edebilirsiniz.

Bilimsel kanıtlar, sağlığınız ile dengeli bir beslenme planı arasında direkt bir ilişki olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, sağlıklı gıdalar hakkında besin değerleri dışında da bilgi sahibi olmak güzeldir.

Ayrıca, hareketsiz bir yaşam tarzının sağlığınıza ne kadar zararlı olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Sağlıksız atıştırmalıklar ve bir bilgisayarın önünde uzun süre oturmak, er ya da geç sağlığınızı negatif yönde etkileyen faktörlerdir.

Bu yiyecekleri beslenme planınıza eklemelisiniz

1. Görme Yeteneğine Faydalı Gıdalar

limon kabuğu

Omega 3, aminoasit, lutein, çinko ve A, C ve E vitaminlerini içeren gıdalar, gözlerinizin sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Marul, ıspanak ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler yemeye çalışın.

Yumurta, narenciye, çilek, fındık, tohum ve somon, ton balığı, uskumru ve alabalık gibi yağlı balıklar da önerilir. Tahıllar ve mayalar görüş kabiliyetiniz için mükemmeldir. Görme kaybını önlemeye yardımcı olan B vitamini içerirler.

Narenciye de bu noktada harikadır. Göz çevresindeki kaslarda kollajen üretimini destekleyen C vitamini bu tür gıdalarda yüksektir.

2. Bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar

Ofis ortamları, bakteriler ve virüsler için mükemmel bir çoğalma alanıdır. Bu nedenle, soğuk algınlığı olan birinin etrafındaki insanlara bu hastalığın bulaşması sürpriz değildir.

Bunun olmasını önlemek için, bağışıklık sisteminizi güçlendiren gıdalar tükettiğinize emin olun. Örneğin narenciye, kırmızı biber, brokoli, sarımsak, zencefil, kivi ve papaya vücudunuzun virüslere karşı savaşmasına yardımcı olacaktır.

Ayrıca bir atıştırmalık olarak yoğurdu da tercih edebilirsiniz. Yoğurttaki probiyotikler, bağırsak sisteminizi, hastalığa neden olan mikroplardan arındırmaya yardımcı olan sağlıklı bakterilerdir.

Ayrıca bazı T hücrelerinin sayısını artırmaya yardımcı olurlar. Günde sadece bir bardak (200 ml) yoğurt yiyerek bağışıklığınızı artırabilirsiniz.

3. Metabolizmanızı güçlendiren gıdalar

kahve çekirdekleri ve bir fincan kahve

Metabolizmanız kalorileri ne kadar çabuk yaktığınızı belirler. Hızı, yaş, cinsiyet, genetik ve yaşam tarzı gibi çeşitli faktörlerle tahmin edilebilir.

Metabolizmanız ne kadar iyi durumda olursa o kadar çok kalori yakarsınız. Bu, iş yerinde gününün çoğunu bir ofiste masa başında hareketsiz bir şekilde oturarak geçirenler için özellikle önemli bir bilgidir.

Sonuç olarak, deniz yosunu, kahve, çay, baklagiller, yağsız et ve zencefil, Arnavut biberi ve kakule gibi baharatlar tüketmek metabolizmanızın istikrarını koruyacaktır. Ayrıca, bu gıdalar ideal bir ağırlıkta kalmanıza yardımcı olabilir.

Çok az yemek yerseniz ve hareketsiz bir şekilde günü geçirirseniz, daha az kalori yakmak amacıyla metabolizmanızın yavaşlayacağını unutmayın.

4. Beyniniz için yararlı gıdalar

Beyin her insanın en temel aracıdır. Sağlıklı bir diyet, fiziksel sağlığınız için olduğu kadar vücudunuzdaki her organ için de aynı derecede önemlidir.

Beyninizdeki gri maddenin iyi çalışması ve yaşlanma sürecini yavaşlatmak için, somon ve alabalık gibi yağlı balıkların yanı sıra yaban mersini, kuru yemiş ve tohumlardan tüketin. Ayrıca, diyetinize yulaf ezmesi, tam buğdaylı ekmek, kahverengi pirinç, nar suyu ve bitter çikolata gibi yüksek lifli gıdalar eklediğiniz konusunda emin olun.

5. Sindirim Sisteminiz İçin Yararlı Gıdalar

yoğurt

10 yıl ya da daha uzun süreler boyunca hareketsiz bir iş sahibi olmak, kolon kanseri geliştirme riskinizi iki katına çıkarır. Bunun olmasını önlemek için düzenli olarak egzersiz yapın ve sağlıklı beslenin. Diyetiniz elma ve armut gibi meyveleri ve soğan, kuşkonmaz ve sarımsak gibi sebzeleri içermelidir.

Bezelye, soya fasulyesi, mercimek, buğday ve diğer buğday ürünlerinin yanı sıra çavdar ve arpa gibi baklagilleri de tükettiğinize emin olun. Ayrıca süt, peynir, dondurma ve yoğurt gibi süt ürünleri ve kurutulmuş meyve yemelisiniz. Son olarak, diyetinizdeki kırmızı ve işlenmiş et miktarını azaltmanız önerilir, çünkü bu ve benzeri gıdalar kanser geliştirme risklerinizi artırabilirler.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.