Hızlı Metabolizma Diyeti Nasıl Çalışır?

Metabolizmanız yavaşsa, sizin için doğru çözüm olup olmadığını görmek için, hızlandırılmış metabolizma diyetini denemeniz de yarar vardır. Aşağıda bu yeni diyetin hangi katmanlardan oluştuğunu açıklayacağız.
Hızlı Metabolizma Diyeti Nasıl Çalışır?
Maricela Jiménez López

tarafından incelendi ve onaylandı. doktor Maricela Jiménez López.

Tarafından yazılmıştır Ivan Aranaga Amengual

Son Güncelleme: 16 Eylül, 2022

Amerikalı beslenme uzmanı Haylie Pomroy tarafından oluşturulan hızlı metabolizma diyeti, tartıya çıktığınız zaman, daha fazla ve daha kaliteli yiyebilmeniz için size daha iyi sonuçlar verecektir.

Hayatınızı herhangi bir hedefe ulaşamadan bir diyetten diğerine atlayarak geçirdiyseniz, bu sefer çözümü bulmuş olabilirsiniz. İdeal kilonuza ulaşmak için öğünlerinizin oranını düşürmek, kalori, yağ veya yediğiniz her bir gıdayı hesaplamak zorundaysanız, bu özellikle doğrudur.

Bu yazıda, ünlü hızlı metabolizma diyeti (FMD) hakkında her şeyi gözden geçireceğiz. Bu diyet yöntemi sadece 28 günde 20 kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Peki bu diyetin özelliği nedir? Tamamen hareketsiz ya da yavaş metabolizmanızı yeniden harekete geçirmek için belirli zamanlarda belirli besinleri yemekle ilgilidir.

Hızlı metabolizma diyeti nedir?

Haylie Pomroy mükemmel, sağlıklı ve farklı bir plan tasarlayıp, kilo vermek söz konusu olduğunda yiyecekleri sizin bir düşmanınız olmaktan çıkardı. Bunun yerine besinler, yavaş metabolizmanızı hızlandırmak için ihtiyacınız olan ilaç ve enerji olacaktır.

Bu yöntemi kullanarak New York Times’ın en çok satanlar listesinde yer edinen “Hızlı Metabolizma Diyeti” adlı bir kitap da yazdı.

İçinde “Çok yiyeceksiniz ve hala kilo vereceksiniz. Yapmayacağınız şey, yediğiniz tek bir gram kaloriyi veya yağı saymamak olacaktı. ”

Diyet programı aynı zaman sizi tam tersini yapmaya iter, çünkü her hafta yedikleriniz değişir. Tüm bunlar, metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olacak kesin fizyolojik değişiklikler sağlama k için özel olarak tasarlanmış basit bir plana göre işler.

Peki bu program nedir?

Temel olarak, metabolizma diyeti üç aşamada çalışır. Pazartesiden pazara kadar ve art arda dört hafta boyunca tekrarlanması gerekir.

Şimdi, bu diyetin yapılandırılma aşamalarını göstereceğiz:

  • Birinci aşama (Pazartesi ve Salı): Çok fazla meyve ve karbonhidrat yemelisiniz.
  • İkinci aşama (Çarşamba ve Perşembe): Çok fazla hayvansal protein ve alkali sebze tüketmelisiniz.
  • Üçüncü aşama (Cuma, Cumartesi ve Pazar): Yukarıdakilerin hepsine ek olarak, programınıza daha sağlıklı yağlar eklemelisiniz.

Sonuçları görmek için art arda 28 gün boyunca bu planı tekrar etmeniz gerektiğini unutmayın.

kadının göbeğinde kum saati

Egzersiz yapman gerekiyor mu?

Bu aşamaların her birinde egzersiz yapmanız gerekir. Bunu aşağıdaki gibi üç aşamada bölebilirsiniz: bir kardiyo egzersizi, daha sonra aerobik ve en sonunda vücudu rahatlatan bir tür fiziksel aktivite.

Bu, şüphesiz daha aktif ve sağlıklı bir metabolizmaya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

FMD diyeti yaparken akılda tutulması gerekenler

Günde beş öğün yiyin

Temel yemekler kahvaltı, öğle ve akşam yemeğidir. Öğünler arasına iki ara öğün olarak, bir öğleden önce ve bir öğleden sonrayı eklemelisiniz.

Her iki ile dört saatte bir yiyin

Öğünler arasında en az iki saat beklemelisiniz, ancak bu süre dört saati geçmemelidir. Tabii ki, bu kural uyurken de geçerli değildir.

Uyandığınızda kahvaltı yapın

Uyandıktan sonraki ilk 1 saat içinde kahvaltı yapmalısınız; kahvaltıyı kesinlikle atlayamazsın. Metabolizmanızı hızla harekete geçirmeniz gerektiği için bu çok önemlidir.

kadın yatak kahvaltısı

Dört hafta boyunca devam edin

Bu rejimi en az dört hafta uygulamanız gerekir. Vücudunuzun kendisini onarmak için zamana ihtiyacı vardır, bu da en az 28 günlük bir süre alır.

Hiçbir adımı ve yemeği atlamayın

Bu diyetin her adımının sırasına ve yediğiniz yiyeceklere riayet göstermeniz gerekir. Karıştırmayın, değiştirmeyin veya yerine başka bir yiyecek koymayın. Sonuçları görmenin tek yolu budur.

Organik gıdalara evet, işlenmiş etlere hayır deyin.

Yasak gıdalar

süt ve ürünleri

Çoğu sağlıklı diyet gibi, hızlı metabolizma diyeti, bazı yiyeceklerin tüketimini yasaklar:

  • Süt ve süt ürünler
  • Mısır
  • Buğday (çimlenmiş olanlara izin verilir)
  • Soya
  • Alkol
  • Rafine şekerler
  • Kafein
  • Meyve suyu
  • “Light” ürünler
  • Kurutulmuş meyve
  • Yapay tatlandırıcılar

Fast food ve abur cuburdan kaçındığınızdan emin olun, çünkü sağlıksız yağlar, her türlü şeker ve vücudumuzda depolanan rafine unlar içerirler.

Sağlık açısından yararları

Haylie Pomroy, sağlıklı gıdaların bu şekilde bir bütün olarak dağılımının, adrenal bezlere yardım etmeyi, karaciğerdeki stresi azaltmayı ve tiroidin beslenmesini hedeflediğini açıklar. Bu, hızlı metabolizmadan sorumlu olan triiyodotironin (T3) ve tiroksin (T4) hormonlarını da üretir.

Ayrıca, hızlı metabolizma diyetinin stresi ve dolayısıyla karnımızdaki yağdan sorumlu olan kortizol hormonunu azaltmaya yardımcı olduğunu ekler.

Ayrıca, bu yöntemi kullanarak, aşağıdakiler gibi çeşitli komplikasyonlardan muzdarip olma olasılığını azaltabileceğinizi de açıklıyor:

  • Kardiyovasküler hastalıklar
  • Hormonal problemler
  • hiperkolesterolemi
  • Şeker hastalığı
  • Artrit
  • Çölyak hastalığı
  • Kısırlık
  • Tiroid hastalıkları

Gördüğünüz gibi günlük rutininize dahil edebileceğiniz ilginç bir yöntemdir.

Bu programa başlamadan önce doktorunuza danışmanızı öneririz. Etkili olması açısından da günlük egzersizleri atlamamanız gerektiğini de ifade etmek isteriz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • McGuinness, O.P., and Shiota, M. (2017). Carbohydrate metabolism. In The Clinical Chemistry of Laboratory Animals, Third Edition, (CRC Press), pp. 745–776.
  • Horowitz, J.F., and Klein, S. (2000). Lipid metabolism during endurance exercise. In American Journal of Clinical Nutrition, p.
  • Mullur, R., Liu, Y.-Y., and Brent, G.A. (2014). Thyroid Hormone Regulation of Metabolism. Physiological Reviews 94, 355–382.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.