İdrar Yolu Enfeksiyonları İçin Doğal Çözümler

İdrar Yolu Enfeksiyonları İçin Doğal Çözümler

Son Güncelleme: 17 Kasım, 2018

İdrar yolu enfeksiyonları (sistit), birçok kadını etkileyen bir problemdir. Acı verici ve sinir bozucu bu problem, uykusuzluğa neden olabilir. Ayrıca sizi günlük aktivitelerinizden de alıkoyabilir.

Doktorunuza danışmadan bir hastalığı tedavi etmeye çalışmak doğru değildir.

Ne var ki idrar yolu enfeksiyonları söz konusu olduğunda antibiyotik almak gerektiğini düşünürüz ve aldığımız bu antibiyotikler böbreklerimize zarar verir. Bunun yanında, zamanla vücudumuz bu ilaçlara karşı direnç kazanır. Dolayısıyla, ilaçların etkisi azalır.

Bu nedenle, idrar yolu enfeksiyonları ve hastalıklarını önlemeye odaklanmak çok önemlidir. Bu sayede idrar yolu enfeksiyonları ya da diğer adıyla sistit günlük hayatınızı etkileyen bir sorun olmaktan çıkacaktır.

İdrar Yolu Enfeksiyonlarının Sebepleri Nelerdir?

Böbreklerimiz kanı temizleme ve dışkıyı ayıklama görevini yerine getirir. Ardından toksinler mesanemizde birikir ve biz de idrarla bu toksinleri atarız. Bu nedenle, tüm boşaltım sistemimizin mükemmel bir şekilde çalışması çok önemlidir.

Yani sistemimiz bakterilerin çoğalmasını engelleyecek asidik ortamı korumalıdır. Fakat bazen yaş, hamilelik, menopoz, bazı ilaçlar, prostat kesesinin iltihabı, diyabet, idrar yollarındaki fiziksel değişimler gibi nedenlerle, bakteriler vücutta çoğalır ve idrar yoluna zarar vererek sistit denilen idrar yolu iltihabına neden olur.

Belirtiler

  • Tuvalete çıkıldığında yanma ve kaşıntı hissi.
  • Leğen kemiği ve çevresinde baskı hissi.
  • Sürekli tuvalete gitme ihtiyacı duyma.
  • Kötü kokulu ve dumanlı idrar
  • idrarda kan görülmesi.
  • Ateş.

İdrar Yolu Enfeksiyonları İçin Doğal Tedaviler

idrar yolu enfeksiyonları

Sistit problemini tedavi etmenin en iyi yolu, doğal antibiyotikler kullanarak mikropları öldürmektir. İşte önerilerimiz:

  • Kırmızı Yaban Mersini: bu küçük kırmızı meyveler, içlerindeki C vitamini, antosiyanin ve karotenoid gibi antioksidanlar sayesinde, idrar yolu sorunlarını çözmekte birebirdir.Mikrop öldürücü özelliği nedeniyle yaban mersini koli basili gibi hastalıklara neden olan bakterinin, boşaltım  duvarına tutunmasını engeller. Ayrıca içindeki yüksek miktardaki C vitamini, bağışıklık sistemini  güçlendirirken, vücudun hastalıklara karşı genel savunmasını arttırır.
  • Maydanoz ve Sarımsak: Bu yiyecekler, antibiyotik bakımından zengindir. Maydanoz ve sarımsağı, yiyeceklerimize ekleyebilir veya kendi başlarına tüketebiliriz. Maydanoz, asitli meyve sularıyla karıştırıldığında da çok faydalıdır. Sarımsak ise zeytinyağı içinde bekletilip yumuşatılabilir (yedikten sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayın).
  • Lactobacillus bakterileri: Bunlar da aynı şekilde faydalıdır. Süpermarketlerin yoğurt bölümlerinde bu bakteriyi içeren yoğurtları bulabilirsiniz. Bu bakteriler, bağırsaklarımızdaki bakteri oranını dengeler ve antibiyotik üretirler.
  • İdrar Söktürücüler de, boşaltım sistemimizdeki yabancı maddeleri atmaya ve ödemleri azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle aspragus, salatalık, kereviz yaprağı, alfaalfa fasülyesi gibi yiyecekleri beslenmenizden eksik etmemelisiniz. Özellikle, iltihap karşıtı özellikleri olan ananası bol bol tüketebilirsiniz.

İdrar Yolu Enfeksiyonları: Alabileceğiniz Tedbirler

idrar yolu
  • Kötü bakterileri temizlemek için sıvı tüketiminizi arttırın.
  • C vitamini almak için portakal, limon, ananas, mavi ve kırmızı yaban mersini suyu için.
  • Genital bölgenizin temizliğine özen gösterin.
  • Aşırı kahve ve alkollü içecekler gibi idrar yollarına zarar verebilecek içeceklerden kaçının.

İdrar Yolu İltihabını Önlemek İçin Öneriler

Daha önce belirttiğimiz gibi idrar yolu iltihabını tedavi etmek çok kolaydır. Sadece biraz irade ve doğru bir beslenme şekli gerekli. Bol bol su içmeli ve gibi yukarıda önerdiğimiz yaban mersini gibi yiyecekleri tüketmelisiniz.

Yaban mersininin iltihap tedavi etme gücü çok büyüktür. Bu özellik, bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yaban mersini suyu ve meyvesini, evlerinizde her zaman bulundurmalısınız.

Artık idrar yolu enfeksiyonlarına karşı daha güçlüsünüz! 


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.