Kan Şekeri Düzenleyici 5 Doğal İçecek
Pankreasınız insülin hormonu salgılar, bu da kan şekeri seviyesini düzenler ve diyabet gibi hastalıkların gelişimini önler. Günümüz nüfusunda yaygın olan bu bozukluk, insülin seviyeleri düştüğünde, kişi insüline karşı direnç geliştirdiğinde ya da her iki durum aynı anda gerçekleştiği zaman olur.
Şeker hastalığının başlangıcı zayıf bir beslenme, obez olma ya da bazı genetik faktörlere sahip olma ile bağlantılıdır. Çalışmalar stres, enfeksiyonlar ve bazı ilaçların tüketilmesinin de şeker hastalığına yol açabileceğini ortaya koymuştur.
Diyabetin başlangıç aşamasında bariz bir belirti bulunmamaktadır; bu da, bir çok insan için hastalık teşhisinin neden çok geç yapıldığını ortaya koymaktadır. En rahatsız edici şey, bu hastalık ilerledikçe, yüksek tansiyona, dolaşım kaybına, böbrek hastalıklarına ve görme sorunlarına neden olmasıdır.
Bu nedenle, düzenli tıbbi muayeneler yaptırmanız ve her şeyden önce genel yaşam alışkanlıklarınızı geliştirmeniz önemlidir. Buna ek olarak, özellikleri kan şekeri seviyelerini düzenlemek ve kontrol altında tutmak olan bazı doğal gıdaları tüketebilirsiniz.
Günümüzün makalesinde, bu sorunun ortaya çıkmaması için evde hazırlayabileceğiniz beş meyve suyu tarifini paylaşmak istiyoruz.
Keyfini çıkarın!
1. Böğürtlen ve tofu içeceği
Bu lezzetli doğal meyve suyu, serbest radikallerin etkilerine karşı savaşmanın yanı sıra kan şekerinizi kontrol etmeye yardımcı olan yüksek antioksidan içeriği ile öne çıkar.
Malzemeler
- 1/2 fincan yaban mersini (100 g)
- 4 çorba kaşığı yumuşak tofu (48 g)
- 2 portakal suyu
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil kökü (10 g)
Nasıl hazırlamalı?
- 2 portakalın suyunu sıkın ve yaban mersinleri, tofu ve zencefil ile miksere ilave edin.
- Homojen bir içecek elde edene kadar birkaç dakika karıştırın.
- Sabah için.
Ayrıca bakınız: Stresi azaltan 9 gıda
2. Çilek ve ananas suyu
Bu meyve suyunda bulunan antioksidanlar ve sindirim enzimleri, metabolizmayı uyarmak ve pankreasın işlevini geliştirmek için mükemmeldir.
Bunu düzenli olarak tüketmek, yüksek kan şekeri düzeylerini düşürecek ve daha da önemlisi vücudunuzun doğal detoksunu destekleyecektir.
Malzemeler
- 1/2 fincan dondurulmuş çilek (100 g)
- 2 dilim ananas
- 3 çorba kaşığı sade yoğurt (60 g)
- 1/2 bardak su (100 ml)
Nasıl hazırlamalı?
- Tüm malzemeleri miksere ekleyin ve homojen bir içecek elde edinceye kadar karıştırın.
- Bunu boş bir mideye ya da kahvaltıyla birlikte için.
3. Ispanak ve kereviz suyu
Yüksek miktarda potasyum, beta-karoten ve lif içeren bu lezzetli içecek, yüksek kan şekeri ve yüksek tansiyon problemleri olan insanlar için mükemmel bir destektir.
Malzemeler
- 2 su bardağı ıspanak (60 g)
- 2 kereviz sapı
- 1 havuç
- 1 yeşil elma
- 1 salatalık
- 1/2 bardak su (100 g)
Nasıl hazırlamalı?
- Tüm malzemeleri yıkayıp doğrayın.
- Bir meyve sıkacağı varsa, havuç, elma ve salatalığı içinden geçirin.
- Her şeyi miksere ekleyin ve pürüzsüz bir içecek elde edene kadar karıştırın.
- Haftada en az üç kez boş mideye için.
4. Su teresi, domates ve maydanoz suyu
Bu içecek, yukarıdaki seçenekler kadar lezzetli görünmese de, özellikleri sayesinde diyabet ve kontrolsüz şeker seviyeleri ile mücadelede en iyi seçeneklerden biridir.
Malzemeler
- 6 bardak su teresi
- 1 avuç maydanoz
- 2 domates
- 2 yeşil elma
- 1/2 su bardağı su (100 mi)
Nasıl hazırlamalı?
- Tüm malzemeleri iyice yıkayın, elmaları dilimleyin ve tohumlarını çıkarın.
- Her şeyi miksere ekleyin ve birkaç dakika karıştırın.
- Homojen bir içecek elde ettiğinizde, yavaşça, tercihen boş bir mideye yudumlayın.
5. Muz, elma ve lahana suyu
Meyve ve sebzeden yapılan bu lezzetli içecek, yüksek kan şekeri düzeylerini düşürecek ve diyabetin başlamasını engelleyecektir. Düzenli tüketimi, vücudunuzun doğal detoksunu geliştirir, iltihaplanmayı kontrol eder ve kilo vermenizi kolaylaştırmak için metabolizmanızı uyarır.
Şu makaleyi de ziyaret edin: Arterleri açmak için 7 smoothie
Malzemeler
- 2 muz
- 2 yeşil elma
- 5 kivi
- 2 bardak kırmızı lahana (60 g)
- 1/2 litre su
Nasıl hazırlamalı?
- Muzları soyun, yeşil elmaları yıkayın ve dilimleyin.
- Kivileri dilimleyin ve yukarıdaki malzemelerle birlikte miksere ekleyin.
- Lahana ve yarım litre suyu da ekleyin.
- Birkaç dakika boyunca malzemeleri iyice karıştırın.
- Bu içecekten günde bir ya da iki bardak tüketin.
Yukarıda tavsiye ettiğimiz meyve sularından herhangi birini hazırlamaya başlayın ve sağlığınıza kazandırdığı yararları kendiniz görün. Tabii ki, bunların sadece kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmak için yardımcı olacağını ve doktorunuz tarafından verilen hiç bir tıbbi tedavi yerine geçmeyeceğini de hatırlayın.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Stull AJ. Blueberries’ Impact on Insulin Resistance and Glucose Intolerance. Antioxidants (Basel). 2016;5(4):44. Published 2016 Nov 29. doi:10.3390/antiox5040044
- Stull AJ, Cash KC, Johnson WD, Champagne CM, Cefalu WT. Bioactives in blueberries improve insulin sensitivity in obese, insulin-resistant men and women. J Nutr. 2010;140(10):1764–1768. doi:10.3945/jn.110.125336
- Chang JH, Kim MS, Kim TW, Lee SS. Effects of soybean supplementation on blood glucose, plasma lipid levels, and erythrocyte antioxidant enzyme activity in type 2 diabetes mellitus patients. Nutr Res Pract. 2008;2(3):152–157. doi:10.4162/nrp.2008.2.3.152
- Paquette M, Medina Larqué AS, Weisnagel SJ, et al. Strawberry and cranberry polyphenols improve insulin sensitivity in insulin-resistant, non-diabetic adults: a parallel, double-blind, controlled and randomised clinical trial. Br J Nutr. 2017;117(4):519–531. doi:10.1017/S0007114517000393
- Li T, Lu X, Sun Y, Yang X. Effects of spinach nitrate on insulin resistance, endothelial dysfunction markers and inflammation in mice with high-fat and high-fructose consumption. Food Nutr Res. 2016;60:32010. Published 2016 Sep 9. doi:10.3402/fnr.v60.32010
- Hyson DA. A comprehensive review of apples and apple components and their relationship to human health. Adv Nutr. ;2(5):408–420. doi:10.3945/an.111.000513