Kanarya Yeminin Sütü: Nedir ve Nasıl Yapılır?
Birçok kişi hala denemediği için bu yazımızda sizinle kanarya yeminin sütü nasıl yapılır, faydaları nelerdir onlardan bahsedeceğiz.
Kanarya yemi düşük kalorili olmasıyla tüm dünyada popüler hale gelmiş bir sebzedir. Yüksek miktarda temel besin maddeleri içerir ve sağlığa harika faydaları vardır. Kanarya yemi sadece kuş yemi olarak bilinir. Ancak, aslında insan beslenmesinde de önemli bir yeri vardır. Özellikle de içeriğindeki enzimler ve amino asitler sayesinde bu kadar faydalıdır.
Kuru haldeyken çeşitli besin maddeleri içerir. Ancak, suya koyduğunuzda içeriğindeki lif, selüloz ve yüksek kalite organik proteinlerin miktarını da artıracak kimyasal bir işlemden geçer.
Size sağladığı besin maddelerinin yanı sıra sindirimizi geliştirmek için de mükemmel bir besindir. Kanarya yemi ayrıca karaciğer fonksiyonunu artırır ve vücudunuzu toksinlerden arındırır.
Kanarya yeminin sütü nasıl yapılır?
Kanarya yeminin sütü, en düşük kalorili sebze içeceklerinden biridir. Bu sayede her gün hazırlayıp tüketebileceğiniz bir içecektir. Ayrıca sağlıklı kilonuzu korumak için size yardımcı olacak bir takviye de olabilir. Hazırlama işlemi oldukça kolaydır. Bununla birlikte, bir gece önceden hazırlamaya başlamalısınız.
Malzemeler
- 6 yemek kaşığı kanarya yemi sütü
- 4 bardak su
Hazırlanışı
- Kanarya yemini bir bardak suda gece boyunca bekletin.
- Sabah olduğunda süzün ve geri kalan suyla beraber blendıra koyun.
- Açık kahverengi bir içecek elde edinceye kadar yüksek hızda karıştırın.
- Bu içeceği bir tülbent bezi ile süzün ve artan kısımları çöpe atın.
Nasıl içilir
- Kahvaltıda bir bardak kanarya yemi sütü için.
- Gün içinde 2 ila 3 defa birer bardak daha için.
Ayrıca bakınız: Sindirime Yardımcı Elma Sirkesi, Zencefil ve Ballı Tonik
Kanarya yeminin sütü vücuda nasıl fayda sağlar?
Kanarya yemi %16.6 oranında yüksek kalite protein ile %11.8 diyet lifinden oluşur. Bu sütü yapmak kanarya yeminin enzim içeriğini artırır. Bu da hücrelerinizin glikozu daha iyi kullanmasına yardımcı olur. Bu özellikleri vitamin ve mineraller ile birleşince düzenli içtiğiniz takdirde sağlığınızı birçok yönden olumlu etkileyecek faydalara sahiptir.
Sindirimi geliştirir
Kanarya yeminin sütünde bulunan enzimler sindirim işlevini destekler. Ayrıca nişastayı glikoza çevirmeye yardımcı olur.
- Anti-enflamatuvar özellikleri mide zarınızda oluşan tahrişin ilerlemesini yavaşlatır.
- Bu sayede mide yanmasını ve ülseri önler.
- Ayrıca bağırsak hareketlerinizi düzenler ve hem kabızlığı hem de ishali önler.
Kalp sağlığınızı korur
Bu sebze sütü, atardamarlarınızdaki (kötü kolesterol LDL) birikimiyle mücadele etmek için en harika çarelerden biri haline gelmiştir.
- Antioksidan bileşenleri dişlerde plak oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Bunun yanı sıra lipitleri temizlemeye ve damar tıkanıklığı gibi hastalıkları önlemeye yardım eder.
- Ayrıca kan akışını artırır ve sodyum seviyenizi dengede tutmayı sağlar.
- Bu da yüksek tansiyonu önlemeye yardımcıdır.
Kilo vermenize yardım eder
Toksinlerden arındırıcı ve sindirimi destekleyici özellikleri sayesinde bu içecek, sağlıklı bir şekilde kilo vermeye çalışanlar için iyi bir takviye olarak kabul edilir.
- Bu mucizevi bir çare olmasa da içeriğindeki bileşenler vücudunuzun toksinleri temizlemesine yardımcı olur. Bu da toksinlerin metabolik aktivitenize engel olmasını önler.
- Bir diğer yandan, içeriğindeki diyet lifi tokluk hissini artırır. Böylece yüksek kalorili yiyecekleri “atıştırma” ihtiyacını azaltır.
Ayrıca bakınız: Ağız Ülserlerinin İyileşmesine Yardımcı 8 Reçete
Ödemle mücadele eder
Kanarya yemi sütü böbreklerinizin daha fazla çalışmasını sağladığı için idrar söktürücü bir etkiye sahiptir. Bunun sonucunda sıvıların süzülmesine yardımcı olarak idrar yoluyla vücudunuzdan atılmasını sağlar. Bu özelliği ile şişkinlik ya da enflamatuar hastalıklardan muzdarip kişiler için yardımcıdır. Bunun sebebi, sıvıların atılmasını sağlayarak ağrı ve acı gibi komplikasyonlardan kurtulmanıza imkan vermesidir.
Kanarya yeminin sütü karaciğerinizi de temizler
Kanarya yemindeki antioksidanlar ve doğal enzimler karaciğerinizi temizlemek için harika iki yardımcıdır. Ayrıca karaciğer fonksiyonunu da artırır.
İçeriğindeki maddeler serbest radikallerin yol açtığı hasarı yavaşlatır. Bu içecek aynı zamanda yağların metabolizmasını artırırak sindiriminizin yavaşlamasını önler.
İdrar yolları enfeksiyonuyla savaşır
Bu içeceğin sağladığı besin maddeleri bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcıdır. Böylece vücudunuzu, idrar sağlığınızı etkileyerek enfeksiyona yol açan faktörlere karşı savaşması için destekler. Aynı zamanda idrar söktürücü özelliği idrar yollarını ve mesaneyi temizler. Bu da hastalıklara yol açan mikropların vücudunuzdan atılmasını kolaylaştırır.
Kanarya yeminin sütü size yeterince ilginç geldi mi? Şimdi faydalarını öğrendiğinize göre bunlardan yararlanmak için zaman kaybetmeden evde hazırlamayı deneyin.
Çok seveceksiniz!
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Abdel-Aal, E. S. M., Hucl, P. J., & Sosulski, F. W. (1997). Structural and Compositional Characteristics of Canaryseed (Phalaris canariensis L.). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 45(8), 3049–3055. https://doi.org/10.1021/jf970100x
- Mason E, L’Hocine L, Achouri A, Karboune S. Hairless Canaryseed: A Novel Cereal with Health Promoting Potential. Nutrients. 2018;10(9):1327. Published 2018 Sep 19. doi:10.3390/nu10091327
- Abdel-Aal, E. S. M., Hucl, P., Patterson, C. A., & Gray, D. (2010). Fractionation of hairless canary seed (Phalaris canariensis) into starch, protein, and oil. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58(11), 7046–7050. https://doi.org/10.1021/jf100736m
- Valverde, M. E., Orona-Tamayo, D., Nieto-Rendón, B., & Paredes-López, O. (2017). Antioxidant and Antihypertensive Potential of Protein Fractions from Flour and Milk Substitutes from Canary Seeds (Phalaris canariensis L.). Plant Foods for Human Nutrition, 72(1), 20–25. https://doi.org/10.1007/s11130-016-0584-z